Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Sute de sibieni diagnosticați cu Hepatita C vor putea beneficia de tratamentul interferon free

Sute de sibieni diagnosticați cu Hepatita C vor putea beneficia de tratamentul interferon free

După ce a fost aprobat tratamentul cu interferon free pentru pacienţii cu hepatita virală C şi a cirozei hepatice, medicii sibieni spun că peste 900 de sibieni sunt candidați pentru noul tratament, dar prioritate vor avea pacienții la care boala este într-un stadiu foarte avansat. Începând de săptămâna viitoare pacienţii vor putea începe investigaţiile necesare pentru a fi depuse la dosarul medical, în vederea aprobării tratamentului fără interferon. ”În perioada 2008-2015 au fost internați în Spitalul Clinic Județean Sibiu 932 de pacienți diagnosticați cu Hepatită virală cronică C. Pacienții care vor putea avea acces într-o primă etapă la tratamentul Interferon free vor fi cei cu stadii avansate de boală, adică de ciroză, ulterior așteptându-ne la o trecere a tuturor pacienților cu infecție cu virus hepatic C, pe acest tratament. O evaluare exactă a numărului de cazuri o vom face după prima lună de depunere a dosarelor pacienților la Casa de Asigurări de Sănătate, cu atât mai mult cu cât în Sibiu vor veni și pacienți din alte județe pentru acest tratament”, a declarat dr. Victoria Bârluțiu. Prescrierea tratamentului fără interferon şi monitorizarea pacienţilor cu hepatită C se va face de către medicii de specialitate din nouă centre – Sibiu, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Oradea. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat, în 1 octombrie, contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză (F4). Medicamentele pentru pacienţii care îndeplinesc criteriile de includere în tratament vor fi prescrise în baza aprobării emise de către comisia de experţi pentru afecţiuni hepatice, de la CNAS. Dosarul pacientului va conţine, obligatoriu, mai multe documente, acestea fiind afişate pe site-ul www.cnas.ro, la secţiunea tratament fără interferon – informaţii asiguraţi – medicamente. Tot la aceasta secţiune, de pe site-ul CNAS, pacienţii pot afla mai multe informaţii despre modul de administrare a tratamentului fără interferon, precum şi despre investigaţiile necesare includerii în tratament.

Foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus