Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Consilierul Dana Varga, la Sibiu: "Câte 2 milioane de euro pe  un proiect pentru combaterea sărăciei"

Consilierul Dana Varga, la Sibiu:

Două milioane de euro, pentru fiecare proiect - este suma avansată, la Sibiu, de consilierul de stat în cadrul Cancelariei premierului, Dana Varga.

Reprezentanta Guvernului a declarat că aceasta este suma maximă pentru fiecare proiect care va fi depus, începând cu anul viitor, pe fonduri europene, respectiv Axa 4, Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Practic, banii sunt disponibili pentru comunitățile afectate de sărăcie, nu doar pentru minoritatea romă. Recunoscut fiind faptul că, cel mai adesea, romii se află în aceste comunități, ei ar putea fi și principalii beneficiari, recunoaște consilierul premierului. "Inițial, comunitatea europeană permitea accesarea de fonduri doar de comunitățile care au mai mult de 2.000 de romi. Eu voi insista, însă, să se permită de la o mie de romi în sus, pentru că nu sunt foarte multe comunități cu mai mult de 2.000 de romi", a spus Dana Varga. Fondurile europene pe Axa4, a mai afirmat consilierul de stat, vor fi disponibile, cel mai probabil, din primăvara anului viitor. Ele vor putea fi accesate atât de primării, cât și de ONG-urile care se ocupă cu combaterea sărăciei.

Dana Varga, ea însăși membru al comunității rome, a ținut conferința de presă la sediul ALDE, partid din care face parte, alături de cei doi copreședinți de la Sibiu ai Alianței, Constantin Sofrone și Gheorghe Gabriel. Consilierul de stat al premierului a fost invitată la Sibiu de organizatorii Shukar Fest, festival care se ține în Piața Mare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus