Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
16°C

Renașterea spirituală este creștină!

Pe arena internațională actuală, cuprinzător și forțat mondializată, mulți urmăresc și scopuri mai puțin nobile, ca să nu le spunem direct murdare – adică o globalizare a mișcărilor de persoane (migrații de milioane de indivizi într-o singură vară...dar mai ales „drenarea creierelor” gata pregătite !)/ globalizarea exploatării resurselor naturale/ globalizarea consumismului – în consecință, generalizarea haosului!

După cum, atunci când spiritele lucide sesizează năvălirea entropiei, a haosului social-economic-politic, ele se grăbesc să avertizeze spațiul public despre consecințele grave și pe termen lung – a se vedea zicala „un foc de câteva zile lasă cenușă pe zeci de ani”... Iar cea mai greu de înlăturat este cenușa care se așază pe suflete și pe caractere!

Majoritatea omenirii de azi apare prinsă în niște lanțuri aproape imposibil de înlăturat, mai ales atunci când lumea comună s-a și obișnuit cu zgarda și când aceasta nu pare a provoca mari neplăceri... Civilizația materială oferă asemenea lanțuri de tipuri tot mai sofisticate, dar toate încadrându-se la categoria SUROGAT! Adică ni se oferă înlocuitori – de hrană naturală, de așezări și vecinătăți sănătoase, de comunicare, de relaxare etc.

Conceptele fundamentale de LIBERTATE și COMUNIUNE își pierd tot mai mult semnificațiile și importanța lor pentru o viață socială durabilă.

Tocmai ele, care sunt baza vieții normale într-o societate de oameni normali ! Se știe că numai niște oameni liberi, - neîngrădiți de lipsa de informație reală, de „păcatele cele cu voie sau fără de voie” sau tocmai de faptul că atentează la libertatea altora,- numai asemenea oameni pot construi o comunitate prosperă și împăcată cu cele ale lumii ! Pentru că libertatea și comunicarea sunt cheia legăturilor corecte, fertile și inspiratoare, între oameni și oameni, între oameni și Natură – ca Creație Divină.

De-aceea se și vorbește despre re-legarea între lumi, RELIGIA - refacerea legăturii firești între Creator și Lume, ceea ce înseamnă, în fond, aventura spirituală supremă ! Și asta la orice vârstă, atunci când ți-este dat, dar mai ales la tinerețe, când ar fi cel mai bun moment să nu pierzi timpul cu experiențe derizorii, cu surogate, ci să pătrunzi, prin tăria minții tale și a unui caracter educat în familie creștină, cît mai sus în straturile Spiritului, deasupra lumii văzute. Vorba celui mai recent volum al lui H-R Patapievici – „Partea nevăzută decide totul”!

Așadar putem recomanda celor care intră în viață în România debusolată de astăzi să încerce această cale, sigură de 2015 ani: o provocare de infinită ofertă pentru un spirit tânăr, pentru un adolescent român, care să nu se lase învins de acest creuzet teribil în care s-a născut – moștenire a unui univers istoric-cultural de la margini de imperii militare și ideologice... Nașterea unui copil în spirit creștin este Calea de aur pe care familia și biserica i-o pot oferi, așa cum pentru o țară căzută între furcile istoriei, Renașterea spirituală nu poate fi decât creștină!

Este mult mai ziditor pentru fiecare suflet tânăr să încerce AICI, în țara strămoșilor săi, aventura spirituală de a urca pe SCARA CEA BUNĂ, spre împlinirea veritabilă a spiritului său fragil ! Pentru că numai aici se poate împlini ÎNTRU SPIRITUL CREȘTIN al neamului, care aici a început și aici se va mântui. În șirul întrupat de sute de generații, în care fiecare putem să fim un inel viu, prins de celelalte, sau să marcăm o absență, pe care n-o mai putem recupera niciodată !!

Dincolo, în lumea aparentei bunăstări (țările dezvoltate, unde ar fi absurd să ne ducem toți de pe planeta asta...), este mai întotdeauna vorba despre împliniri materiale, despre consum frenetic și în zadar, însă și despre o permanentă remușcare, care chircește sufletul... Chiar dacă unii nu vor să recunoască – este mai tare decât ei, orice ar face...

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 691

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus