Vineri,
13.12.2024
Innorat
Acum
2°C

Cristian Pustai despre preferințele culinare: ”Pot savura oricând cu plăcere un biftec tartar”

Cristian Pustai despre preferințele culinare: ”Pot savura oricând cu plăcere un biftec tartar”

Antrenorul Cristian Pustai spune că îi place foarte mult bitecul tartar și se bucură pentru că sunt multe restaurant unde acest preparat se pregătește foarte bine.

”În Mediaș am unde să mă bucur de un biftec tartar foarte bine făcut, sunt chiar mai multe locații în care pot să servesc preparatul meu preferat”, spune Cristian Pustai.

Biftec tartar

Ingrediente:

-400 grame muşchi de vită

-1 lingură de muştar brun (aromat, nu iute)

-1 linguriţă sos Tabasco

-1 lingură sos Worcestersire

-1 lingură cognac

-1 linguriţă ulei de măsline

-1 linguriţă rasă de sare

-1 vârf de cuţit de piper alb, proaspăt măcinat

Pentru servire:

-2 linguri capere murate

-4 castraveciori muraţi

-2 cepe verzi

-2 ouă

-pâine neagră, de secară sau biscuiţi săraţi

Preparare:

Tocaţi muşchiul de vită. Treceţi carnea de două ori prin maşina de tocat pentru a obţine o pastă fină.

Nu folosiţi decât muşchi de vită tocat de dumneavoastră, care nu poate fi înlocuit cu carne de vită gata tocată.

Amestecaţi carnea cu sare, puţin piper alb, sosul Tabasco şi cel Worcestersire, cognacul, uleiul de măsline şi muştarul.

Frământaţi bine carnea pentru ca toate ingredientele să se răspândească în ea.

Împărţiţi carnea în două jumătăţi egale.

Treceţi mâinile prin apă rece şi formaţi două discuri din carne, de forma burgerilor.

Puneţi fiecare bucată de carne în centrul unei farfurii de servire (întinse, mari).

Cu ajutorul unei linguriţe, prin presare uşoară, formaţi câte o adâncitură în interiorul fiecărei bucăţi de carne. Adâncitura trebuie să fie suficient de adâncă pentru a putea cuprinde un ou.

Acoperiţi bucăţile de carne cu folie alimentară şi introduceţi-le la rece pentru 30 de minute pentru a permite aromelor să impregneze carnea.

Tocaţi castraveciorii şi ceapa verde cubuleţe.

Scoateţi carnea din frigider şi turnaţi câte un ou crud în fiecare adâncitură. Pentru a nu rupe gălbenuşul, spargeţi oul într-un pahar şi după turnaţi-l peste carne.

Puneţi în jurul fiecărei bucăţi de carne cubuleţe de castraveţi, ceapă şi capere.

Biftecul tartar se serveşte imediat, cu felii de pâine prăjită sau biscuiţi săraţi.

Foto:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

...

Acum 9 ani

Nu se pot savura questiile altfel decat cu placere. "A savura" implica placerea, sa le folosesti alaturat se cheama tautologie. Bine ca ii place carnea cruda.
Raspunde

...

Acum 9 ani

Trecand de titlu am aflat ca el de fapt il serveste, nu il mananca. O fi si chelner si atunci il savureaza din priviri cand il serveste clientilor. "...pot să servesc preparatul meu preferat”.
Raspunde

Solomon

Acum 9 ani

De gustibus non disputandum!Fiecare cu placerile lui!Unora le plac gandacii(cica-s crocanti si deliciosi si te umplu de nutrienti),altora viermii,altii prefera pestele crud,puii de balta sau ouale crude!Azi-maine,noi,cei care preferam o ciorba de fasole cu ceapa ori o mamaliga cu branza cadem in derizoriu!Oare este cazul sa ne ingrijoram? PS-Stiu pe cineva care la fiecare chef mai hotarat rontaie cel putin un pahar si nu s-a plans niciodata ca ar avea probleme cu stomacul!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus