Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
28°C

”Mi-a luat foc o canapea în club și n-am putut-o stinge cu trei extinctoare”. Ce spun patronii de cluburi din Sibiu

”Mi-a luat foc o canapea în club și n-am putut-o stinge cu trei extinctoare”. Ce spun patronii de cluburi din Sibiu

Sâmbătă seara, reprezentanții ISU au fost în verificări la Oldies Pub. Cu două săptămâni înainte, aceiași pompieri au verificat și Vintage Pub. ”Îl anunț pe domnul Ponta că rânduială în Ardeal mai este și nu cred că avem în Sibiu o bombă de genul celei de la Colectiv”, arată proprietarul fostului Liquid. Iar proprietarul The One amintește cum în urmă cu cinci ani o canapea a clubului pe care îl avea atunci a luat foc de la o lumânare. ”Cu trei stingătoare n-am putut-o stinge”. Sunt câteva dintre reacțiile proprietarilor de cluburi din Sibiu, contactați de Turnul Sfatului în urma tragediei de la Club Colectiv, din București.

”Sâmbătă noaptea au fost controale. Mi se pare normal”

Oldies Pub este unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Sibiu. ”Sâmbătă noaptea am avut deja controale. Mi se pare normal să fie așa. Toată lumea ar trebui să se pună la punct pentru respectarea regulilor. Da, cred că după tragedia de la București, cel puțin în acest domeniu lucrurile se vor așeza”, spune Bebe Vandra, unul dintre proprietarii Oldies Pub. Local unde sunt organizate concerte și unde, de asemenea, a fost nevoie de izolație fonică, Oldies Pub respectă regulile de protecție și stingere a incendiilor. ”Regulile PSI spun că ai nevoie de cel puțin două ieșiri. În Oldies există două ieșiri, pe lângă cea principală fiind și una lângă scenă, de unde ajungi în stradă în patru metri. Există stingătoare la fiecare barman, bodyguard, există și la DJ. Barmanii au fiecare harta evacuării în caz de urgență. Deci, noi, cei de la Oldies, nu am avut nicio problemă. Dar, din păcate, în țară mai există tot feluri de locuri în care vezi nereguli. Și nu mă refer numai la cluburi”, mai spune Bebe Vandra. Clubul pe care îl deține a fost izolat fonic printr-o barieră realizată în mai multe etape. ”A fost un proiect costisitor”. Printre lucrările efectuate a fost și ridicarea unui nou zid la exterior, dar și realizarea unor ”sandvișuri”, în care un burete special este prins în spatele unor plăci de rigips. ”În Sibiu problemele încep din acele locuri unde nu există decât o singură ieșire. Restul lucrurilor le poți rezolva, dar dacă spațiul nu îți permite o a doua ieșire, deja e o problemă”. Proprietarul de la Oldies consideră că și atitudinea publică ar trebui să fie mai cumpătată. ”Mi se pare că ar trebui să fim un pic mai umili. Și dau aici exemplul lui Adi Despot”.

oldies

”Mi-a luat foc o canapea... N-am putut-o stinge cu trei extinctoare”

”Am numai tapet pe pereți, în rest totul e beton. Nu mai am nicio sursă de foc deschis în club și nici nu folosim. Pentru că sunt pățit”, spune proprietarul clubului The One. El spune că ”s-a lecuit” de la un eveniment care a avut loc în urmă cu aproximativ cinci ani, într-un local tot de el deținut: Ego. ”Într-o seară, în 2008, aveam lumânări aprinse în club. De la o astfel de lumânare mi-a luat foc o canapea. Știți cât de repede și cum a ars? Am avut noroc că era încă devreme, nu era nimeni prin club și am folosit extinctoarele. Dar cu trei extinctoare nu am putut stinge focul. De atunci, nu mai folosesc nimic cu flacără deschisă”.

the one

În locul unde funcționa înainte Ego, acum este deschis Vintage Pub. ”Suntem în regulă pe partea de PSI. Chiar acum două săptămâni am avut control pe această temă. Avem două ieșiri, nu folosim diferite materiale pentru izolații. Singurele care ar putea lua foc ar fi mesele. Dacă de la început respecți regulile, este relativ ușor să te menții tot așa. Acum, fiecare își știe socotelile. Dar este tragic ce s-a întâmplat la București”, declară Gabi Ritivoiu, proprietar al Vintage Pub și al altor localuri din oraș.

”Urlăm toți acum”

Liviu Andrei, proprietarul fostului club Liquid și al viitorului local Fratelli, îndeamnă de asemenea la mai multă cumpătare. ”La Liquid nu am avut nicio problemă, dar acum Liquid e închis. Dar acum, despre ce discutăm? Până și un țăran îți poate spune că nu e bine să mergi și să fumezi în fân. Urlăm toți acum, dar nu cred că pentru un nenorocit trebuie să fim cu toții catalogați nenorociți. Iar pentru că inspectorul de zonă unde se afla clubul Colective nu și-a făcut treaba, nu trebuie toți învinovățiți. Cum a făcut premierul, care a tras concluzia că dacă în București stă așa treaba, ar fi jale în provincie. Îl anunț pe domnul Ponta că rânduială în Ardeal mai este. Nu cred că în Sibiu avem o bombă de genul celei de la București”, declară Liviu Andrei. ”Rânduiala” din punct de vedere al PSI nu este imposibil de efectuat, arată proprietarul unor alte localuri din Sibiu. ”Dacă mă gândesc bine, din încasările de la un sfârșit bun de săptămână poți acoperi toate costurile. Dar problema în Sibiu este alta: din câte știu eu, doar câțiva arhitecți (trei sau patru) pot întocmi proiectele pentru avizarea PSI. Și, după ce este înghesuială atât de mare aici, mai este și lungul șir birocratic al obținerii actelor. Deci acolo unde nu există avize și autorizații, nu banii cred că au fost problema”.

Foto: conturile de Facebook ale cluburilor

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

ToTo

Acum 5 ani

Bine zis Popică !
Raspunde

rad

Acum 5 ani

Pot sa ne spuna respectivii pentru ce numar de persoane au obtinut autorizatia de functionare? Apoi de cate ori au permis intrarea mai multor persoane decat numarul permis conform autorizatie sau daca e mai usor, cand s- a respectat numarul? Puteti confirma ca ati eliberat mereu bon fiscal? Eu acum as organiza niste seri cu tematica "safety la club" in care, barmanii si bodyguarzii manuiesc extictoare, iesirea de urgenta ramane deschisa, permit intrarea unui numar de persoane conform autorizatiei etc.
Raspunde

Mihai Popescu

Acum 5 ani

Ce afirmație de doi bani a patronului din Liquid. În Ardeal toate bune și frumoase. Pai dacă am avea toți un socru mitropolitul Ardealului asa ar fi. Însă asa. Asta e idea:ca în Ardeal e ok și la Colectiv e.nenorocireaa pentru ca e în Sud? Nu, peste tot la fel, iar Mafia și corupția sunt peste tot. Iar la Liquid e asa o adunare și un pelerinaj de corupți și interlopi, încât patronul ar trebui sa își tina gura
Raspunde

Mihai Popescu

Acum 5 ani

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/exclusiv-in-70-la-suta-dintre-cluburile-din-sibiu-se-poate-intampla-la-fel-ca-in-bucuresti-111191.html. Asta vine.în confirmarea celor de sus și îl.contrazice clar.pe.nesimțitul ala de.îl contrazice pe nesimțitul de Ponta
Raspunde

misu

Acum 5 ani

Pai. Eu zic ca sufocanta caldura ce apare in cluburi, va actiona in momentul aerisirii(evacuarii fortate) ca o suflanta de oxigen pe o eventuala sursa de foc. Ar trebui sa investiti si in solutii de aerisire corecte si eficiente.
Raspunde

karl

Acum 5 ani

Unde dracu se afla a doua iesire in Oldies ? Poate in spatele unor dulapuri legata cu lanturi. De ce nu spune pentru ce numar de scaune/persoane a primit autorizatia de functionare? E plin de minori claie peste gramada in Oldies in fiecare sfarsit de saptamana. Zeci de minori isi serbeaza ziua in aceste cluburi. Oare nu stie Politia acest aspect?
Raspunde

Unul care stie

Acum 5 ani

Domnule Liviu Andrei ai devenit un adevărat filozof. Ar trebui să taci și sa nu scoți o vorba. Ai ajuns sa dai tu sfaturi. Te simți bine protejat. Noi știm de ce și de către cine. Nu pe toți poți sa i cumperi cu o sticla de wiskey și o masa de familie. Stii despre ce vorbesc și de cine vorbesc. E doar o părere. Intr o zi îmi vei da dreptate....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus