Marţi,
07.02.2023
Innorat
Acum
-5°C

Artiștii sibieni își donează lucrările într-un proiect numit Art for Colectiv

Artiștii sibieni își donează lucrările într-un proiect numit Art for Colectiv

Într-un proiect inițiat pe Facebook, Art for Colectiv, 36 de artiști își donează lucrările, fie unicat, fie art printuri sau postcarduri, al căror cost va merge integral către victimele de la Colectiv. Se spune că nimic nu unește oamenii mai mult decât durerea de a pierde pe cineva. Așa s-a întâmplat și în cazul incendiului de la clubul Colectiv din București, atunci când mulți s-au oferit să acorde ajutor de orice fel. Nici artiștii nu au rămas indiferenți, astfel încât vor să-și transforme arta în donații pentru Colectiv. „Ideea a început simplu, voiam să facem ceva ca să ajutăm victimele din Colectiv. Ceva care să implice comunitatea, în cazul nostru, cea de artiști români, pentru că ne este apropiată. Așa că am lăsat deoparte ego-urile creative, ne-am adunat cu ceilalți artiști și am pus multe lucrări la bătaie pentru victimele din Colectiv. Banii vor fi strânși de către asociația ORA și vor ajunge la Fundația Estuar, care îi împarte în mod egal familiilor implicate”, spune Laura Ionescu, condei @Art for Colectiv pentru Turnul Sfatului. Și sibienii s-au implicat în acest demers. Astfel, Trupa Domino și Crucea Roșie lansează împreună o colectare de fonduri pentru tinerii internați în spitalele din București și din restul Europei. Noua piesă a formației Domino, „Lume Lume”, a fost încărcată pe pagina de internet a Crucii Roșii și va fi disponibilă pentru descărcare tuturor celor care aleg să doneze o sumă de bani pentru victimele tragediei din clubul Colectiv. Printre artiștii care au spus da, îi regăsim pe George Roșu, Julien Britnic, Mihnea Gheorghiu, Dan Perjovschi, Ghica Popa, Mircea Pop, Ovidiu Hrin, Vali Petridean, Agi Ioța, Cătălin Lartist. „Sunt mulți, îi găsiți pe pagina de Facebook pe toți. Au fost foarte deschiși inițiativei, toți au vrut să ajute, toți au donat lucrări fără să stea pe gânduri”, adaugă Laura Ionescu. Pe Facebook a fost creată pagina Art for Colectiv care în mai puțin de două săptămâni a reușit să adune peste 5.000 de like-uri. „Nu ne așteptam să avem chiar atât de mult succes. Însă toți cei de acolo vor să ajute, am epuizat deja stocurile pentru câteva lucrări și au rămas destul de puține nevândute”, mai spune Laura Ionescu. Prețul lucrărilor „se potrivesc oricăror buzunare”, spun organizatorii. „Avem și lucrări la 50RON, dar și lucrări mai scumpe. Cel mai scump este un original de Loreta Isac, 3000RON. Ajutorul e mărime universală. Ne propunem să vindem tot, ca să strângem o sumă cât mai mare pentru cei care au nevoie de ea acum. Și ne mai propunem să generăm speranță, dovezi că se poate schimba ceva fără să facem lucruri extraordinare, ci făcând lucrurile la care ne pricepem cel mai bine.” Accesând pagina de facebook a inițiativei, puteți afla mai multe despre lucrările artiștilor.

Foto: Dan Perjovschi

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus