Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cu autostradă, 0 morți. Fără, deja sunt trei. IPJ Sibiu: ”vă rugăm să ne sprijiniți!”

Cu autostradă, 0 morți. Fără, deja sunt trei. IPJ Sibiu: ”vă rugăm să ne sprijiniți!”

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, este somat să comunice când se va redeschide tronsonul de autostradă dintre Săliște și Cunța, printr-o interpelare depusă la Camera Deputaților, astăzi, de către deputatul liberal Mircea Cazan. Politicianul  transmite Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), cu această ocazie și o informare primită de la IPJ Sibiu în care apar diferențele din trafic, dintre morți și vii, pe DN 1, atunci când este sau nu deschisă autostrada.

În perioada în care s-a circulat pe porțiunea Săliște – Cunța nu s-a înregistrat nici un deces pe DN1 și nu au fost decât patru accidente. Comparativ, înainte de deschiderea autostrăzii, se înregistrau aici, anual, zeci de accidente. În 2011 au fost 39 de accidente cu 14 morți, în 2012 au fost 18 accidente cu 10 morți, în 2013 au fost 17 accidente cu șapte morți, în 2014 au fost 21 de accidente soldate cu 10 persoane decedate. ”Eu am cabinet parlamentar în mijlocul orașului Miercurea Sibiului și cunosc foarte bine situația de pe DN1. E groaznic! E groaznic să mergi pe acest drum”, spune Cazan.

În răspunsul primit în urma informării solicitată de liberal IPJ Sibiu apare și o cerere a polițiștilor sibieni către parlamentar. ”Având în vedere datele prezentate și obiectivul specific activității noastre, de creștere a gradului de siguranță în trafic, vă rugăm să analizați oportunitatea și să ne sprijiniți prin demersuri parlamentare pentru punerea în aplicare a următoarelor măsuri…”, și se indică montarea unor separatoare mecanice de sens și o suplimentare a indicatoarelor rutiere de avertizare în această zonă de drum.

IPJ Sibiu a cerut CNADNR de cel puțin doi ani montarea separatoarelor mecanice de sens ”de tip New Jersey” în cinci zone pe această porțiune de drum, montarea unor benzi rezonatoare și suplimentarea indicatoarelor rutiere.

Teoretic, CNADNR ar trebui să-i răspundă deputatului în cel mult 30 de zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

M

Acum 8 ani

Gunoaie...Nici ei nu au făcut-o cand au fost la ciolan......si acum alte gunoaie , care stiu doar sa ia banii de la privat , sa nu investească nimic....apoi sa se laude , ca niște imbecili ca au excedent si cu banii de la privat sa mărească la bugetari......din care , bugetari , cel putin 50% sunt paraziți pe pile
Raspunde

M.l.t.a

Acum 8 ani

Mare dreptate ai,dar problema este de ce-i voteaza cei din privat pe gunoaie!!!!!!
Raspunde

M.l.t.a

Acum 8 ani

Daca te uiti in ziarul Tr..... la rubrica angajari ~97% sunt pentru privat si ~3 % pentru stat !!!!! Poate ar trebui DNA sa vada cum se fac angajarile la stat !
Raspunde

Sofer care nu are autostrada

Acum 8 ani

Ipj Sibiu cere ajutor, si intre timp ne da amenzi cu radare pe banda rulanta, exact pe portiunea respectiva, haha, ce nostim Ca, Doamne, nu ai autostrada si calci cu 55 in limitare de 40.. Asta daca ai noroc,si nu prinzi o coloana in care mergi cu 10 la ora... Mai renuntati la statul la panda, si faceti demersuri reale pentru a ajuta traficul rutier!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus