Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-6°C

 Bilanț #Colectiv: Numărul deceselor – 50, peste 70 de răniți rămân internați în București, 36 - transferați în străinătate

 Bilanț #Colectiv: Numărul deceselor – 50, peste 70 de răniți rămân internați în București, 36 - transferați în străinătate

Bilanțul celor decedați în incendiul din clubul Colectiv a ajuns, miercuri dimineața, la 50, în timp ce peste 70 de persoane rănite sunt internate în continuare în spitalele bucureștene, iar alte 36 au fost transportate, în ultimele zile, pe calea aerului, spre unități medicale din străinătate, dintre care 7 au decedat, potrivit Agerpres.

Doi dintre pacienții transferați în Marea Britanie au murit, unul în cursul serii de marți, iar celălalt miercuri dimineața, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.

Un număr de 76 de persoane rănite în incendiul din club Colectiv erau internate marți în unitățile medicale bucureștene, dintre acestea 24 în stare critică și gravă, a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat remis AGERPRES.

De asemenea, tot până marți, 34 de persoane au fost transportate în unități sanitare din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel și Elveția, dar, în acest ultim caz, pacientul a decedat înainte de a se finaliza transferul.

În cursul serii de marți, alte două paciente din Colectiv au fost transferate în Germania cu o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române.

Treisprezece răniți în clubul Colectiv se află internați la Spitalul Bagdasar-Arseni, dintre care șapte sunt pe Secția de chirurgie plastică, având stare bună, iar alți șase — în stare gravă, foarte gravă și critică — la Terapie Intensivă, a declarat miercuri pentru AGERPRES medicul Mircea Carantino.

Doi răniți în clubul Colectiv din cei șase internați la Spitalul de Urgență Floreasca sunt în stare critică, a declarat șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie, Ioan Lascăr, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, ceilalți patru pacienți sunt în stare foarte gravă.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat marți seara că încă un pacient de la Spitalul Floreasca ar putea fi transferat la o unitate medicală din străinătate, însă se așteaptă ca starea acestuia să se stabilizeze.

Sursă: Agerpres

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus