Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Guvernul Cioloş a fost votat. ”Mi-e greu să încep acest cuvânt de deschidere fără să aduc tribut victimelor tragediei de la Clubul Colectiv”&;

Guvernul Cioloş a fost votat. ”Mi-e greu să încep acest cuvânt de deschidere fără să aduc tribut victimelor tragediei de la Clubul Colectiv”&;

Guvernul Cioloş a primit marţi votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi "pentru", 115 "împotrivă" şi două voturi anulate. Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat marţi, în faţa aleşilor, că noul guvern se va baza pe transparenţă în actul decizional, responsabilitate şi deschidere către dialog, acesta având datoria să înlăture cauzele tragediei de la Colectiv, mai ales corupţia.

În timpul dezbaterile, PSD, PNL, UDMR, UNPR şi minorităţile au anunţat că vor susţine Cabinetul, în timp ce ALDE şi PMP au spus că nu vor vota Guvernul. Fostul premier Victor Ponta a lipsit de la şedinţă.

Dacian Cioloş le-a spus parlamentarilor, marţi, după ce Cabinetul său a primit votul de încredere, că Parlamentul va avea în guvern un ”partener permanent şi deschis”, el mulţumind pentru mesajul transmis de parlamentari prin acest vot.

Dacian Cioloş l-a citat în Parlament pe Marc Aurelius care cerea Divinităţii putere şi înţelepciune. De asemenea, Cioloș a amintit de tragedia de la Clubul Colectiv, pe fondul căreia Guvernul Ponta a demisionat. ”Acest guvern apare într-un context social și politic excepțional. Mi-e greu să încep acest cuvânt de deschidere fără să aduc tribut victimelor și familiilor victimelor tragediei de la Clubul Colectiv.  Gândurile noastre rămân alături de ele. România pe care vrem să o sădim este România lor. Tragedii precum cea de la Colectiv nu trebuie să se mai întâmple vreodată. Este datoria morală pe care trebuie să ne-o asumăm toți.  De aceea, împreună,  trebuie să înlăturam cauzele acestei tragedii, mai ales corupția”, a spus Cioloș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus