Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Locurile pentru picnic în Sibiu sunt gata. ”Comunitatea are nevoie de spații de întâlnire”

Locurile pentru picnic în Sibiu sunt gata. ”Comunitatea are nevoie de spații de întâlnire”

Primăria Sibiu a anunțat miercuri că a terminat amenajarea locurilor pentru picnic în trei locații din Sibiu:  în zona străzilor Oaşa, Aleea Şelimbărului şi în cartierul Ţiglari, lângă Lacul lui Binder.

“Este un proiect nou și util pentru oraș. Aceste locuri pot reprezenta spațiul de lângă bloc unde sibienii se pot întâlni și pot petrece timpul liber. Comunitatea are nevoie de spații de întâlnire, formale sau informale. Dacă sibienii le vor aprecia, vom continua acest proiect și anul viitor”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.
Lucrările au început la jumătatea lunii septembrie. Spațiile din zona străzilor Oașa și Aleea Șelimbăr au fost amenajate pe zone verzi din vecinătatea blocurilor, având o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați.

gratar, picnic 2_foto Primaria Sibiu

”Ambele sunt situate în apropierea malului stâng al Văii Săpunului. Fiecare dintre acestea sunt dotate cu un grătar cu patru posturi situat în centru și amplasat pe o platformă de beton. Acesta este înconjurat de patru mese cu bănci, iar pentru păstrarea curățeniei, lângă mese, au fost instalate și coșuri de gunoi. Mesele şi băncile au fost construite pe o structură metalică, cu blaturi şi feţe de lemn”, a transmis primăria Sibiu.
Locul de picnic amenajat în cartierul Țiglari a fost amplasat pe malul Lacului lui Binder. Dotările sunt similare cu celelalte două însă, în cazul acestei locații, cele patru mese cu bănci sunt acoperite de două foișoare din lemn construite pe o platformă de beton.

gratar, picnic_foto Primaria Sibiu

Executantul a fost firma SC ROM CAS SRL Sibiu, angajată de Primăria Sibiu în baza unui contract în valoare de 57.882,91 lei.

Ce cred locuitorii din Țiglari despre locul pentru picnic poți citi aici.

foto principală Silvana Armat/ foto secundare Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

a

Acum 8 ani

Locuri de gratar facute doar asa sa nu mai comenteze unele institutii (sau sa amendeze) ca sibiul nu are asa ceva. Daca isi dadeau interesul, se uitau putin in alta parte cum arata un astfel de parc/spatiu si faceau acelasi lucru si totul era bine.
Raspunde

@@

Acum 8 ani

Locuri/parcuri/zone verzi ca continuarea parcului Sub Arini, spre Valea Aurie, zona Lacul lui Binder, Padurea Dumbrava, Dealul Gusteritei, zona Troita Selimbar se preteaza pentru astfel de spatii, restul, cu parere de rau, NU ! Azi-maine ne trezim ca facem gratar in parcul Strand sau Astra. Una este un parc urban, alta zona de agrement. Chiar si comunistii stiau asta, au creat parcuri de sport si agrement speciale, separate de cele istorice sau centrale, exemplu in Cluj sau Bucuresti, chiar si in Sb se pare ca a existat intentia unui astfel de parc (Vointa). Un lucru e bun totusi, continua ideea de a crea un parc sau zona agrement in jurul lacului Binder.
Raspunde

un cititor

Acum 8 ani

Asa, faceti fratilor locuri de gratar unde sa va umflati burtile cu mici si bere si sa ascultati manele. Da' de miscare n-ati auzit? De plimbari de drumetii? A naibi civilizatie ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus