Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

TSTV Corneliu Bucur. Cine-i mai moral, Bottesch sau Cindrea? ”Bottesch, dar nu avea destulă personalitate”

TSTV Corneliu Bucur. Cine-i mai moral, Bottesch sau Cindrea? ”Bottesch, dar nu avea destulă personalitate”

Invitat la Turnul Sfatului TV, prof. dr. Corneliu Bucur a vorbit despre ultimii doi președinți ai Consiliului Județean Sibiu, Martin Bottesch și Ioan Cindrea. Întrebat care i s-a părut mai moral dintre cei doi, Bucur nu a ezitat: Bottesch. ”Eu spun că domnul Bottesch era mai moral, doar că dânsul nu avea destulă personalitate ca în numele moralității și educației pe care o avea, să se opună la acele nereguli, nerânduieli și ilegalități pe care i le-am semnalat tot timpul. Pe de altă parte, era atât de dominat de o personalitate politică suprapusă în interiorul partidului domniei sale (n.r. Klaus Iohannis), încât nu îndrăznea să spună niciodată nimic contrar.  Aici intră în ecuație, școala, educația, cultura în spirit german. Nemții au un proverb «socoteala cinstită, prietenie veșnică». În numele acelei educații dintr-o istorie de corectitudine germană de acolo provin foarte multe lucruri care s–au mai estompat în timp și populația alogenă s-a adaptat atât de mult, încât seamănă perfect cu noi”, a răspuns Bucur, făcându-i și un portret actualului președinte al CJ.

Întrebat ”ce va rămâne după Corneliu Bucur? Impresia omului care s-a luptat cu autoritățile sau cea a celui care a condus Complexul Național Muzeal Astra”, Bucur a răspuns că ar prefera ca sibienii să-și aducă aminte de cel ”care a avut curajul să iasă în față de câte ori societatea a fost lașă”. ”Pentru vremea pe care o trăiește societatea românească aș dori să rămână în memoria sibienilor ca omul care a avut curajul să iasă în față de câte ori societatea a fost lașă, s-a ascuns în fața adevărului, uneori oripilant, a cedat în fața intereselor personale, a pactizat cu tot ce este autoritatea publică sau de influență. Pentru mine dincolo de conștiința mea și de ce-mi dictează conștiința mea nu există alt interes. Așa ar trebui să se sună despre Corneliu Bucur”, a mai spus Corneliu Bucur.

Corneliu Bucur va lansa în curând o nouă carte. Este vorba de ”Războiul meu pentru moralitate în politică și excelență în cultură (Sibiu, un caz exponențial)”. Acesta este cel de-al treilea volum din seria ”războaielor” purtate de Corneliu Bucur pentru democrație, după «Războiul meu pentru Democrație (Din presa anilor 2001-2011)» și «Războiul meu pentru Moralitate în politică și Excelență în Cultură»”.

Întreaga emisiune o puteți urmări aici:

https://youtu.be/C1vToa63_HM

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

m

Acum 8 ani

e ca si cand acest penal - Cindrea , nu exista...la fel ca tot CJ....in afara de a inaugura lucrari ramase in stadiu avansat la venirea in functie nu a facut absolut nimic , in afara de peticeli , care se faceau cu sau fara el.....o pardon , a pus-o pe nevasta-sa la OPC sau alti mafioti in diverse locuri , cum ar fii l Directia Silvica SB...unde se dau tunuri care l-ar face si pe Maricuta invidios
Raspunde

Bucur

Acum 8 ani

Jalnic. Cu informatii fragmentare, cu dorinta obsedanta de a se pune pe sine in fata, facandu-i pe altii troaca de porci, fara alta coerenta decat a unui fals razboinic pentru cultura.
Raspunde

wqcds

Acum 8 ani

Alooooo politia, cum adica "să se opună la acele nereguli, nerânduieli și ilegalități pe care i le-am semnalat tot timpul. ". Nu se sesizeaza nimeni?
Raspunde

Bucurosasu

Acum 8 ani

Tema discutiei e cel putin neserioasa,ca sa nu zic idioata:''Mai moralul''.De la jurnalisti nu ma surprinde intrebarea,de la un prof. dr. ma surprinde neplacut faptul ca a gasit de cuviinta sa raspunda unei asemenea intrebari.
Raspunde

iosca

Acum 8 ani

No, nati-l si pe Corneliu Bucur! extraordinar, fantastic....limbaj de lemn, minciuna, can-can....oricum le studia cu mare atentie mai ales pagina 5 din libertatea.
Raspunde

Vasile

Acum 8 ani

"Pentru mine dincolo de conștiința mea și de ce-mi dictează conștiința mea nu există alt interes" - spune acest mare bolnav pentru care Universul graviteaza in jurul propriei persoane. Cat priveste compilatiile carora le spune carti sunt atat de pline de "razboaie" si razbunari incat l-ar speria si pe un jihadist inrait. Cat priveste Moralitatea, poate are un punct de vedere proaspat de vreme ce el insusi este o persoana amorala.
Raspunde

vasile

Acum 8 ani

de ce nu puneti intrebari la ani si dna de conturili lui mos martin botesch din austria,elvetia,lichtenstein? bugetar da bugetar cu bani
Raspunde

Ardeleanu I.

Acum 7 ani

Prof. dr. Corneliu Ioan Bucur, vorbeste de moralitate? Ar trbui, in fiecare dimineata, sa se uite in oglinda si sa se intrebe pe el, inainte de a arunca cu piatra. OMUL ASTA NU ARE FRICA NICI DE DUMNEZEU. O spun in cunostinta de cauza. Poate o data si-o data, fostii colegi sau subalterni ( si nu numai), de la Muzeul Satului din Sibiu, isi vor descatusa sufletele.
Raspunde

Marinescu Gheorghe

Acum 7 ani

Individul acesta, care se numește Corneliu Ioan Bucur?...Of Doamne, Dumnezeule!....Mai bine nu l-aș fi cunoscut!.. O MARE DEZILUZIE MORALĂ - UN FĂȚARNIC, UN CANCANIST ȘI-UN MINCINOS ORDINAR - FĂRĂ SCRUPULE. Așa să-i dea Dumnezeu, după cum îi este gândul. Amin!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus