Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
13°C

ACTUALIZARE VIDEO PERCHEZIȚII Clubul "Emanuelle", unul dintre cuiburile de prostituţie forţată

ACTUALIZARE VIDEO PERCHEZIȚII Clubul

ACTUALIZARE ora 18.30 - Procurorii au descins azi-dimineaţă în cluburile Emanuelle şi Insomnia din Sibiu. Anchetatorii îi suspectează pe patronii acestora că ar fi obligat mai multe tinere să se prostitueze.

Potrivit procurorilor DIICOT, grupul infracţional format din 7 persoane ar fi recurs la metode violente prin care obligau tinerele să practice prostituţia, în folosul patronilor cluburilor. "De regulă, tinerele erau, pe parcursul zilei, ținute sub cheie, încuiate, sechestrate, iar noaptea erau scoase în cluburile respective, pentru a-și presta activitatea ca și animatoare-dansatoare și erau obligate, pe lângă activitatea respectivă, să practice și prostituția", spune comisarul şef Cătălin Talpoş de la SCCOA Alba.

Anchetatorii arată că fetele erau oferite clienţilor barurilor de striptease, contra unor sume variabile. Tinerele cele mai vulnerabile, provenite din centre de plasament, nu rămâneau cu nimic în urma actelor sexuale, patronii le luau toţi banii şi lăsau cel mult bani de ţigări sau de un suc. Clienţii stripteasurilor ştiau "codul de acces" la fete: trebuiau să achite o notă de consumaţie de cel puţin 1.000 de lei, la care se adăuga o şampanie de lux, cu preţul între 300 şi 500 de lei.

Clubul Emanuelle se află aproape de Podul Gării, la doar 5 minute de centrul istoric al Sibiului.

emanuel striptease club nightclub(Foto: Google Streetview)

Ştirea iniţială:

Mai multe tinere au fost obligate să se prostitueze în cluburile sibiene, prin metode de ev mediu: au fost bătute, închise și lăsate fără haine. Procurorii DIICOT au făcut astăzi mai multe descinderi la membrii rețelei.

Șase percheziții domiciliare au făcut anchetatorii, vizând destructurarea acestui grup infracţional organizat. Procurorii cred că rețeaua a activat, în municipiul Sibiu, încă din 2011. De atunci au început să recruteze fete din medii defavorizate, care au fost constrânse la practicarea prostituției în folosul membrilor grupului. "Ulterior, au întrebuinţat diverse forme de constrângere pentru a le determina să continue practicarea prostituției", se arată într-un comunicat din partea DIICOT.

Inițial, membrii rețelei le convingeau pe fete, care trăiau la limita de jos a sărăciei, să devină dansatoare în cluburile de striptease din Sibiu. "Ulterior, prin ameninţare, agresiune fizică sau alte forme de costrângere le obligau să practice prostituţia în folosul lor, prin întreţinerea de relaţii sexuale cu diferiţi clienţi ai cluburilor", mai spun anchetatorii. În plus, pentru a menţine controlul asupra feteleor, membrii grupului apelau la ameninţări şi uneori  la violenţe fizice, unele dintre victime fiind spitalizate în urma actelor de agresiune suferite.

Pe lângă victimele traficului de persoane asupra cărora au exercitat ameninţări si acte de agresiune  membrii grupului au exploatat şi alte tinere, pe care le-au îndemnat sau determinat să practice prostituţia. "Deşi iniţial persoanele vătămate  au acceptat să practice prostituţia,  ulterior membrii grupului au exercitat diverse forme de constrângere asupra acestora pentru a le determina să continue practicarea prostituţiei în folosul lor (de la restrângerea libertăţii de acţiune si mişcare, prin reţinerea actelor de identitate, a telefoanelor sau cartelelor, interzicerea părăsirii locaţiei unde erau cazate, reţinerea lucrurilor personale si lăsarea fără îmbracăminte, exercitarea unor acte de agresiune)", se arată în comunicatul DIICOT.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, în vederea audierii,  25 de persoane.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba-Iulia şi  SCCO Sibiu, cu sprijinul IJJ Sibiu. Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Foto: Arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Hans

Acum 7 ani

interesant. dar cine raspunde ca unii clienti apar asa pe site-uri ? poate au familii acasa si au iesit si ei o data ca baietii in oras.
Raspunde

Anonymus

Acum 7 ani

daca au familii acasa si sunt familisti nu iasa "ca baietii" in astfel de localuri ca doar sunt destule unde se poate bea si povestii. Ei si-au asumat acest risc cand au mers acolo si mai mult au fost si ei la randul lor complici si responsabili pentru sufetintele acelor victime ale celor certati cu legea. "Daca nu exista cerere nici oferta nu este" asa ca sunt toti complici iar cei cu familii ar trebui sa se gandeasca de mai multe ori inainte ca in postura si locul acelor fete ar putea fi chiar copiii lor sau nevestele ori alte cunoscute... dar probabil nu s-au gandit niciodata in modul acesta altfel nu ar face asa ceva. Ar merita ca la toti proxenetii si violatorii sa le-o taie jos sa faca treaba mica prin furtun tot restul vietii si nu ar mai face unul asa ceva la fel cum la arabi le taie mana hotilor...
Raspunde

Luca

Acum 7 ani

A fost si greu sa descopere ce se intampla acolo ! "Emanuelle" - Atatia ani or fi crezut ca e biblioteca ! :-)
Raspunde

Ana

Acum 7 ani

Dar din toti clienții aia nu-si da dea seama ca fetele erau sechestrate, atât se exagerează .....ele nu aveau familii care le anunța dispariția daca era ceva, astea sunt niște minciuni , niște aberații......ne place sa înflorim , asta este România.....ăștia sunt oamenii........asta este presa......asta este justiția
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus