Sâmbătă,
20.04.2024
Parțial Noros
Acum
4°C

Dosarul Maricuța. Tribunalul Sibiu amână din nou pronunțarea. DNA: ”Cercetarea penală a avut caracter superficial”

Dosarul Maricuța. Tribunalul Sibiu amână din nou pronunțarea. DNA: ”Cercetarea penală a avut caracter superficial”

Soluționarea cererii DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia referitoare la confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosare care vizează grupul infracțional constituit în jurul primarului Șelimbărului, Daniel Maricuța, a fost amânată din nou. Potrivit reprezentanților Tribunalului Sibiu, judecătorul de caz va publica în cursul zilei de marți, 24 noiembrie, hotărârea referitoare la solicitarea procurorilor anticorupție. Inițial, cererea depusă de DNA pe 5 noiembrie, urma să fie soluționată pe data de 23 noiembrie, de către Tribunal. Termenul a fost preschimbat pentru ziua de 13 noiembrie, dată la care a fost decisă amânarea cauzei în urma cererile depuse de două dintre persoanele care au depus plângeri penale împotriva lui Maricuța & co.

”Unele fapte reclamate nu au fost deloc cercetate”

Cererea DNA Alba Iulia depusă la Tribunalul Sibiu a fost formulată în urma ordonanței emisă de procurori în aceeași zi de 5 noiembrie, ordonanță prin care au fost revocate NUP-urile (neînceperea urmăririi penale) date de procurorii DNA în alte patru dosare deschise în 2007, 2008 și 2010. Toate cele patru dosare au fost deschise în urma sesizărilor penale depuse de moștenitorii de drept ai unor terenuri valoroase de pe teritoriul comunei Șelimbăr. Acum, DNA consideră că procurorii au efectuat o cercetare de mântuială în cele patru dosare închise rapid. ”În mod evident, cercetările au un caracter sumar și incomplet, nefiind de natură să conducă la aflarea adevărului și la justa soluționare a cauzei. Cercetarea penală a avut un caracter superficial, nedepășind etapa actelor premergătoare, dându-se relevanță juridică unor elemente de fapt induse de persoanele cercetare, precum și faptul că unele fapte reclamate nu au fost deloc cercetate”, arată procurorul DNA Alba Iulia care arevocat NUP-urile în discuție.

Lista potențialilor urmăriți penal

Printre persoanele care au avut calitatea de urmărit penal în dosarele pe care DNA intenționează să le redeschidă se numără atât primarul Șelimbărului, Daniel Maricuța, cât și secretarul Primăriei Șelimbăr, Elena Scumpu, notarul public Mariana Tolciu, finul primarului Maricuța, Ioan Crețu, dar pe consilierul local Nicolae Pavel Mustață. Totodată, urmăriți penal în dosarele închise au mai fost Nicoleta Maria Ancăș și Ionel Bucur, apropiați ai grupului Maricuța. Procurorii susțin că se impune redeschiderea urmăririi penale deoarece au apărut ”fapte și împrejurări” furnizate într-un dosar deschis de DNA ST Alba Iulia în cursul anului trecut. ”Se impune reluarea cercetărilor în dosarele sus-enumerate, urmând a se lămuri situația de fapt, precum și suspiciunile referitoare la presupusele infracțiuni, participația penală și implicarea persoanelor vizate de acea anchetă într-un grup infracțional organizat, a cărui activitate s-a prelungit în timp”, se mai arată în ordonanța DNA Alba Iulia emisă în 5 noiembrie 2015.

Citește și Dosarul Maricuța. DNA cere redeschiderea urmăririi penale

Dosarul Maricuța. DNA: un BMW X6 – șpagă pentru fiu, 61 de apartamente – șpagă pentru tatăl primar

Dosarul Maricuța. Interceptări: ”le arătăm un loc rău și să punem unde ne trebuie”

Dosarul Maricuța. De la falsuri cu pastă corectoare până la ”premii” de 100.000 de euro pentru renunțarea la procese

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Lascu

Acum 8 ani

Am impresia ca ce se zvonea acum ceva timp (cum ca Marincuta cu tatal Laurei Kovesi sunt apropiati) se cam adevereste. Nu e om in Sibiu sa nu fi stiut ce facea Marincuta in Selimbar de mult timp.
Raspunde

K.Samuel

Acum 8 ani

Pai eu as spune ca nu se adevereste din moment ce astia de la Sibiu au lucrat superficial si acum DNA-ul pune presiune, sub conducerea lui Kovesi, ca sa se faca lumina in dosar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus