Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Banii pentru transportul profesorilor, întorși din drum la Senat

Banii pentru transportul profesorilor, întorși din drum la Senat

Senatul a respins legea prin care se propunea decontarea transportului pentru cadrele didactice din finanțarea de bază. Asta înseamnă că în continuare, acești bani vor fi acordați tot de primării, acolo unde există fonduri. ”Deși propunerea legislativă a trecut de Camera Deputaților cu o largă majoritate (274 de voturi PENTRU, un vot ÎMPOTRIVĂ și două ABȚINERI) prin Senat a trecut într-un timp record, fără o dezbatere serioasă, transparentă, democratică. Nu am fost invitată să susțin această inițiativă în calitate de inițiator nici la comisia de specialitate, dar nici la dezbaterea finală din Senat. În momentul de faţă, decontarea navetei cadrelor didactice se face de la bugetul autorităţilor publice locale. Se face acolo unde sunt bani, iar unde nu sunt bani - profesorii se descurcă cum pot. În această situaţie se află peste 65.000 de profesori. Deşi autorităţile locale au obligaţia, conform LEN nr. 1/2011, să deconteze naveta profesorilor – în prea multe situaţii aceștia nu-şi primesc banii, sau îi primesc cu o foarte mare întârziere. Primăriile sărace sunt cele care nu pot deconta acest cost, iar cei penalizaţi sunt elevii din comunităţile dezavantajate”, susține deputatul PNL Raluca Turcan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

nicolae

Acum 7 ani

ar fi buni niste bani pentru transportul doamnei Turcan inapoi in Moldova.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus