Sâmbătă,
19.09.2020
Innorat
Acum
12°C

Copiii cu dizabilități creează decorațiuni pentru Crăciun de  Ziua  Internațională a Persoanelor cu Dizabilități&;&;&;

27 Noiembrie 2015 18:08

Copiii cu dizabilități creează decorațiuni pentru Crăciun de  Ziua  Internațională a Persoanelor cu Dizabilități&;&;&;

60 de copii şi adulți cu dizabilități vor realiza decorațiuni de sărbători, coronițe, lumânări, decorațiuni din lemn, felicitări lucrate manual, în cadrul a trei ateliere de creație (terapie ocupaţională) de Ziua  Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

În 3 decembrie Asociația Club Sportiv Roțile Astrale în colaborare cu Fundația Motivation, Asociația Diakoniewerk International, Asociaţia D.R.E.A.M și Complexul Național Muzeal Astra, organizează evenimentul „Abilitatea învinge dizabilitatea”. În cadrul evenimentului, obiectele create de copii și adulți, pot fi achiziționate în schimbul unei donații.

”Evenimentul va fi deschis cu un concert de colinde susținut de beneficiarii celor patru asociații. Totodată, mai multe instituții de cultură din Sibiu se alătură inițiativei de a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Teatrul Gong va aduce un moment de improvizație teatrală pentru copii, Gabriela Neagu, actriță a Teatrului Național Radu Stanca,  le face cadou persoanelor cu dizabilități un colaj muzical, dansatorii Teatrului de Balet Sibiu vor prezenta baletul comic „Tura-Vura Uvertura”, iar de la Filarmonica Sibiu, cvartetul de coarde Intermezzo va susține un  mini recital”, spun organizatorii.

obiecte_diakoniwerk

Președintele  Asociației  Club Sportiv Roțile Astrale, Ioan Rusu, speră ca acest proiect să devină tradiție în Sibiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități: „Noi lucrăm cu persoane cu dizabilități și știm ce înseamnă pentru ei izolarea și lipsa activităților sociale. Este nevoie ca asociațiile să-și dea mâna și să contribuie la o mai bună vizibilitate, să putem dezvolta împreună proiecte și să susținem integrarea lor în comunitate. Vrem ca ziua  de 3 decembrie să fie într-adevăr specială pentru acești oameni și să descoperiți abilitățile pe care care le au. Haideți să ne implicăm pentru o viață mai bună, să depășim prejudecățile și să înțelegem că dizabilitatea nu înseamnă izolare”, spune Ioan Rusu.

Cei 60 de  copii și tineri cu dizabilități participanți la eveniment, vor primi și câte o pungă cu cadouri din partea sponsorilor.

Evenimentul va avea loc în 3 decembrie, între orele 10:00-13:30, la Sala Transilvania.

ateliere_motivation

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus