Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
34°C

 Infecțiile respiratorii în creștere la Sibiu. Șase cazuri de gripă în ultima săptămână

 Infecțiile respiratorii în creștere la Sibiu. Șase cazuri de gripă în ultima săptămână

Aproape 2.000 de sibieni au ajuns la spital în ultima săptămână din cauza gripei și a infecțiilor respiratorii. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu, numărul este în creștere față de săptămânile anterioare.

Șase cazuri de gripă au fost raportate în județ în aceste zile (gripă: aspecte clinice compatibile cu gripa, adică prezintă semne/simptome caracteristice infecţiilor gripale, dar nu se poate diagnostic de certitudine, decât dacă există asociere cu alte criterii – de laborator (izolarea virusului) şi/sau criterii epidemiologice – contact cu un caz de gripă confirmat).

”În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei la nivelul judeţului, în perioada 16-22 noiembrie numărul infecțiilor respiratorii a crescut cu circa 8.40%, numărul bolnavilor ajungând la 1948”, spun reprezentanții DSP Sibiu.

Cele mai multe cazuri (circa 34%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

Judeţului Sibiu i-au fost repartizate 12.250 de doze de vaccin antigripal, în două tranşe (în prima  7.220 de doze, iar în a doua  5.030 de doze), reprezentând circa 23.90% din totalul persoanelor catagrafiate în judeţul Sibiu (51.299).

Grupele de risc, la care se recomandă vaccinarea antigripală:

-Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane;

-Gravide;

– Medici, cadre medii sanitare şi personal auxiliar, atât din spitalele cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii;

-Persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt;

-Toate persoanele cu vârsta egală sau peste 65 ani.

Foto: www.timpul.md

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus