Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
5°C

Terorism – „autori” și „beneficiari”

Terorism – „autori” și „beneficiari”

​Unii au înțeles de zeci de ani, alții abia acum se dezmeticesc... Unii și-au dat deja doctorate în echilibrul internațional și amenințările asimetrice, alții o dau înainte cu „multiculturalitatea” și „corectitudinea politică”...

​Există o istorie multiseculară a relațiilor asimetrice dintre state, adică dintre metropole, cele mai avansate tehnologic, și colonii – cele mai înapoiate, dar cu resurse naturale și umane considerabile. Încă nu e clar - fiecare cât a dat și cât a luat, dar sunt certe urmările acestor „schimburi”: progresul tehnic și-a urmat curba ascendentă, cu beneficii și în colonii, dar metropolele au rămas să primească mereu și mereu noi contingente de foști colonizați, în căutarea unei vieți mai ușoare! Dacă până la finalul secolului 20 acest proces părea că este gestionabil, modificări profunde în filosofia politică și cea economică de pe arena mondială au dus la depășirea limitelor: și în țările generatoare de resurse naturale, cu nivel problematic de trai, și în țările avansate, unde calitatea vieții a dus, paradoxal, la atragerea prea multor imigranți pentru a putea păstra viabile sistemele de protecție socială...

​Drept care, unii trăgători de sfori internaționale s-au grăbit să intervină – cu bune intenții, dar fără un plan coerent, și mai ales cu rele intenții, dublate de activism economic ilegal! Sesizând oportunitatea, alți actori, și mai bine mascați, au introdus niște paradigme politice suspecte, dar bazate pe inconștiența „mogulilor” teoreticieni din țările occidentale – războaiele provocate de interese „injuste” produc refugiați „legitimi”, drept care aceștia unde să se ducă ?? Păi în cele mai avansate economii, dovedind că sunt de fapt refugiați economici...

​Și uite așa am ajuns la războiul asimetric – fie de tip rusesc, unde este interzis să ai refugiați, fie de tip arab, unde se pot experimenta orice fel de inginerii cu populația – de la asasinate transmise prin internet, la export de refugiați pe bani mulți ! Ca să se ajungă la gherila urbană contra celor fără de apărare, de preferință în cele mai dezvoltate țări...

​Terorismul islamist NU ESTE o luptă religioasă. Pentru că el nu respectă niște dogme din cărți sfinte/revelate. Este doar un mod armat de a atinge niscai scopuri politice, (deocamdată în Europa), cum ar fi:

- Destructurare, destabilizare;

- Pulverizarea încrederii individuale în structurile tradiționale;

- Distrugerea elementelor de cultură europeană (vestigii, puncte istorice, simboluri);

- Atacarea ordinii de drept;

- Ruperea punților civilizatorii;

- Deformarea percepțiilor religioase;

- Transformarea indivizilor în persoane fără suport moral, cultural, spiritual...

Parcă cităm din manualele KGB-iste făcute de ruși pentru țările ocupate militar! Sau cum spune publicistul Marius Sultănoiu : „Terorismul este un atac repetat asupra nucleului cultural și istoric al unui continent care uită mereu să fie solidar cu el-însuși!”

Din cele mai grave evenimente care duc la violență armată trebuie desprinse greșelile părții noastre de lume ( de civilizație, de ideologie politică etc.). Iată câteva:

  • Globalizarea producției economice, deci intensificarea mișcărilor de informații sensibile, explozia transporturilor de toate tipurile, concomitent cu scăderea seriozității controalelor.
  • Răspândirea ideilor/ideologiilor politice prin formule nedigerate cultural de către popoare foarte diferite ca moștenire spirituală (sindromul Turnul Babel).
  • Micșorarea numărului de frontiere de stat și a altor granițe economice-comerciale-culturale ! Aceasta este una dintre urmările catastrofice pentru bunul echilibru al populațiilor și al capitalurilor, care nu ar trebui să „cutreiere” lumea în lung și în lat, provocând pierderi în primul rând economice!
  • Marginalizarea moștenirii spirituale care a construit cultural-civilizațional Europa – tradiția iudeo-creștină în sinteză cu tradiția greacă și cea romană. Exact cu cât s-a dat de-o parte Creștinismul și măsura umană greco-latină, cu atâta s-a coborât eficiența organismului social-politic european !! Restul s-au dovedit povești și experimente ratate...
  • Implicarea „subterană” a unor grupuri de interese financiare gigantice în negocieri cu state și organizații teroriste (cu mafii ale drogurilor, armelor și traficului de ființe umane), ceea ce anulează, în fond, credibilitatea acțiunilor „la lumina zilei”... Este tipul de politică duplicitară promovat de actualul cabinet german în relațiile cu Rusia, total paralel cu demersurile Uniunii Europene (în care au pretenția să dirijeze...) și ale organizațiilor internaționale solidare cu interesele Europei !!
Numai după corectarea acestor greșeli fundamentale vor putea statele lumii civilizate să poată gestiona problemele războaielor asimetrice pornite dinspre Asia.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus