Luni,
27.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Turcan: s-au înființat ”super departamentele universitare”. ”Un nou suflu fabricilor de diplome”

Turcan: s-au înființat ”super departamentele universitare”. ”Un nou suflu fabricilor de diplome”

Deputatul Raluca Turcan atrage atenția că prin modificarea Legii 634 universitățile primesc puteri sporite, fapt ce va atrage pericolul fraudelor intelectuale. ”Senatul a marcat, din nou, un fault la calitatea sistemului de educaţie: a adoptat, aşa cum ne-a obişnuit, în pripă şi netransparent, L634/23.11.2015, lege care permite înfiinţarea «super departamentelor universitare». Dacă sistemul de evaluare a calităţii în învăţământul superior ar fi unul eficient şi consacrat în spiritul integrităţii, calităţii şi eticii academice, probabil că o astfel de iniţiativă ar putea fi una susţinută fără probleme”, a declarat Turcan.

Conform deputatului liberal există pericolul ca aceste departamente nou create vor avea atribuţii echivalente cu cele ale unei facultăţi, fără a dispune de toate mecanismele de asigurare a calităţii existente la nivelul facultăţilor. ”Conform acestei propuneri legislative studiile universitare de doctorat se vor organiza direct în cadrul departamentelor. Astfel, se crează o contradicţie în reglementarea şi în funcţionarea şcolilor doctorale, se subminează mecanismele de asigurare a calităţii care sunt prevăzute la nivelul şcolilor doctorale. Calitatea tezelor de doctorat şi a cercetărilor coordonate de şcolile doctorale va putea avea de suferit şi mai mult decât în scandalul tezelor plagiate. Această propunere legislativă poate deveni lege doar dacă se adoptă nişte principii clare de integritate, etică şi control pentru calitatea în universităţi”, mai susține Raluca Turcan.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

vasi

Acum 6 ani

acasa la moldivili,japita basista,nu teo pus estia si pnl ministru la invatamint ca nici nu stii sa scrie bine rumuneste afar din sibiu raluca CURcan carele e basescul traian
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Paparuda asta palida stie ceva despre universitati si scoli? O scursoare politica ...
Raspunde

aliasi

Acum 6 ani

dute si tu cu diploma ta de la o facultate moscovita
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus