Miercuri,
24.02.2021
Parțial Noros
Acum
4°C

Ce poți face în weekend la Sibiu!

Ce poți face în weekend la Sibiu!

A devenit o tradiție ca fiecare Crăciun sibian să fie vestit, cu câteva zile înainte, de vienezii de la Johann Strauss Ensemble. Celebra orchestră condusă de Russel McGregor, totodată dirijor al Orchestrei Palatului Schönbrunn din Viena, va concerta la Sibiu în seara zilei de duminică, 13 decembrie.

”Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și cu siguranță voi continua să-l recomand oamenilor ca obiectiv turistic. Din punctul meu de vedere Sibiul s-a schimbat într-un mod pozitiv în ultimii ani. Întreaga atmosferă din oraș este una vibrantă, energică, aș spune că Sibiul are propriul lui stil. De fiecare dată când am cântat aici am găsit un public foarte receptiv la concertele noastre și sperăm ca asta să nu se schimbe niciodată”, spunea în trecut Russel McGregor, cel care îi conduce pe instrumentiștii vienezi.

Concertul de Crăciun al acestora va avea loc la Sala Thalia din Sibiu, cu începere de la ora 19:00.

jse-0

Pentru concertul de la Sibiu de anul acesta, instrumentiștii vienezi propun un program care include nume precum Johann Strauss (tatăl și fiul), Josef Strauss sau Karel Komzák.

Sibiu Lights and More

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, organizația Be Creative dă startul evenimentului Sibiu Lights and More. Zeci de mii de led-uri aplicate într-un decor de poveste vor ilumina întreaga Bulevardul Nicolae Bălcescu din Sibiu în perioada 11 – 30 decembrie 2015. Vineri a avut loc deschiderea oficială, la care au participat și ajutoarele lui Moș Crăciun, care au fost prezente printre spectatori și i-au surprins pe copii.

12366393_1154730447900951_8439476746018678088_n

Teatru de weekend

”Noaptea bufonilor”, e joacă la ”Radu Stanca” sâmbătă, de la ora 19:00. Pornind de la piesa „Cântecul lebedei“ – pe care Cehov o considera „cea mai mică dramă din lume” – regizorul Alexa Visarion a creat o versiune scenică proprie după texte de Cehov și Shakespeare cu dorința și ambiția de a-i aduce împreună pe cei doi dramaturgi care au exprimat, fiecare în stilul său, existența tragi-comică a ființei umane.

Spectacolul este un omagiu adus Teatrului și Actorului. Ilie Gheorghe este Actorul, cel care se găsește întotdeauna la rampă. Marian Râlea este sufleorul, cel nevăzut de public, dar care devine acum partenerul de scenă al Actorului, într-un dialog ce reconstituie fragmente din marile texte dramatice. „Noaptea bufonilor“ este un amestec de râs și plâns, de dramă și bufonerie, de melancolie și violență. Un spectacol alcătuit din cuvinte și din tăceri, în egală măsură. Iar la final, așa cum însuși regizorul Alexa Visarion afirma în timpul repetițiilor, „rămâne ecoul“.

noaptea-bufonilor-deschidere

„Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun” este un spectacol ce îmbină jocul actorilor cu muzica de cor şi instrumentală live într-o montare ce creează atmosfera unui loc mistic, plin de speranţă. Din distribuţia acestui spectacol fac parte studenţii Robert Mihart, Ana Maria Vereş, Constantin Podu, Sebastian Dobrescu şi Alexandra Ceaca, iar corul este format din studenţii anului I, II şi III ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii Lucian Blaga Sibiu.

Spectacolul se poate vedea sâmbătă, de la ora 20:00, la Cercul Militar Sibiu.

tesatorul-de-vise-deschidere

Ultimul spectacol de la Radu Stanca este ”O noapte furtunoasă”, care se joacă duminică, de la ora 19:00.

Regizorul Puiu Şerban reuşeşte să dea o notă cu influenţe moderne, unui spectacol după Caragiale. Cu toate acestea, odată ce intri în sala, şi cortina se ridică, eşti deja în lumea satirică şi cu uşoare ironii a moftangiilor de altădată. „O noapte furtunoasă” a lui Puiu Şerban reuşeşte să te apropie, că spectator, de melanjul dintre epoca lui Caragiale şi actualitatea cotidiană. Personajele sunt aceleaşi, poate doar un pic mai realiste şi mai conştiente de trendul cafenelelor şi a restaurantelor. Spectatorule, ai să te regăseşti poate printre personajele lui Caragiale, dar în acelaşi timp o să le revezi pe Veta şi Ziţa în gâlceava de toată ziua.

o-noapte-furtunoasa-980x534-spotlight-productii

Magie cu Timo Marc

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu prezintă sâmbătă, 12 decembrie, spectacolul „Visual Magic” creat de magicianul Timo Marc, câștigător al Marelui Premiu de la Monte Carlo. Spectacolul va fi prezentat de la ora 20:00, cu un program dedicat celor mai mari. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Sibiu Magic Show (11 - 13 decembrie).

Timo Marc este unul dintre cei mai bine cotați entertaineri ai momentului, cu spectacole ce oferă o experiență unică. Numerele sale de magie combină arta animației și a teatrului de umbre într-un mix ce aduce pe scenă noile tehnologii. De fapt, atât experții în domeniu, cât și publicul din întreaga lume l-au aplaudat pentru stilul său de prestidigitație extrem de inventiv, ce combină multimedia, pictura și jocul cu elemente de magie pentru a sparge barierele dintre realitate și ecranul unui televizor sau al unei tablete. Originar din Germania și profund pasionat de arta magiei, Timo Marc a câștigat deja mai multe premii internaționale, printre care German Master of Magic, Marele Premiu de Monte Carlo și Premiul Sarmoti prezentat de Siegfried & Roy în Las Vegas, cu mențiunea „pentru cel mai creativ și distractiv magician, un om ce reprezintă viitorul magiei”.

foto-magicianul-Christianis-500x420

Festivalul Sibiu Magic Show

Magie, comedie și improvizație, toate sunt reunite în spectacole destinate atât copiilor, cât și adulților. Asta pregătesc organizatorii pentru ediția din acest an a Festivalului Sibiu Magic Show care a debutatîn 11 decembrie, la Teatrul Gong.

Un magician cunoscut românilor din cadrul emisiunii „Românii au talent” este Robert Tudor. Acesta va pune în scenă un spectacol care reușește să îmbine magia, comedia și improvizația și va prezenta în premieră la Sibiu spectacolul „Magic Comedy Show cu Puterea Minţii”. Acesta cuprinde apariţii şi dispariţii de obiecte, numere de mentalist, dar şi iluzii precum levitaţii de obiecte sau dispariţii de persoane într-o cutie în care sunt introduse săbii laser – număr câştigător al Campionatului de Magie din Franţa, în 2005.

Magicianul Robert Tudor a mai pregătit și „Ini Mani Maini Mo”, un spectacol de magie educativ pentru copii din România, cu apariţii şi dispariţii de obiecte, numere de magie interactive, apariţii de animăluţe şi flori, precum şi multe alte surprize de care copii vor fi foarte încântaţi.

PROGRAM:

sâmbătă, 12 decembrie, ora 18:00

la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong - ETAJ

SPECTACOL DE MAGIE ŞI COMEDIE

cu Piksi & Zeka

The Magical World, Serbia

spectacol recomandat tuturor categoriilor de vârstă

durată: 45 min.

preţ bilet: 14 lei (tarif unic)

sâmbătă, 12 decembrie, ora 20:00

la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong - PARTER

VISUAL MAGIC

cu Timo Marc, Germania

spectacol recomandat tuturor categoriilor de vârstă

durată: 60 min.

preţ bilet: 14 lei (tarif unic)

duminică, 13 decembrie, ora 11:00

la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong - ETAJ

ABRACADABRA SHOW

cu Magicianul Ovidiu Toredo, România

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani

durată: 45 min.

preţ bilet: 7 lei (tarif unic)

duminică, 13 decembrie, ora 12:00

la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong

X + MATE = MAGIE?

Atelier de dezvoltare personală

Autor: Alexandru Elecheş, România

atelier recomandat copiilor cu vârsta între 9 – 12 ani

durată: 60 min.

preţ bilet: 14 lei (tarif unic)

duminică, 13 decembrie, ora 16:30

la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong

X + MATE = MAGIE?

Atelier de dezvoltare personală

Autor: Alexandru Elecheş, România

atelier recomandat copiilor cu vârsta între 9 – 12 ani

durată: 60 min.

preţ bilet: 14 lei (tarif unic)

duminică, 13 decembrie, ora 18:00

la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong - PARTER

VISÂND

cu Maurizio Marchese

Diamond, Italia

spectacol recomandat tuturor categoriilor de vârstă

durată: 50 min.

preţ bilet: 14 lei (tarif unic)

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus