Marţi,
04.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Merkel exclude cooperarea cu Assad împotriva grupării Statul Islamic

Merkel exclude cooperarea cu Assad împotriva grupării Statul Islamic

, a exclus sâmbătă orice cooperare cu președintele sirian Bashar al-Assad în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), estimând că "majoritatea" sirienilor care caută refugiu în Europa au fugit de regimul de la Damasc, informează AFP, citată de Mediafax.

"Alianța internațională împotriva SI nu îi include pe Assad și trupele sale. Să nu uităm că majoritatea refugiaților care au venit la noi au fugit de (regimul) Assad", a spus Merkel într-un interviu publicat sâmbătă în Augsburger Allgemeine.

"Assad continuă să lanseze bombe-baril asupra poporului său, nu poate exista viitor pentru el în fruntea statului" sirian, și-a exprimat Merkel convingerea, îndemnând în același timp la o "soluție politică" la conflictul din Siria, o soluție negociată de regim și opozanți.

O coaliție internațională întreprinde lovituri aeriene împotriva SI în Siria, în timp ce intervenția militară a Rusiei în această țară vizează, potrivit Occidentului, atât jihadiști, cât și opoziția moderată. Germania va participa la eforturile militare internaționale cu avioane de recunoaștere, însă informațiile obținuțe nu vor fi comunicate nici Moscovei, nici Damascului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

a

Acum 6 ani

Sigur, de regimul Assad, suntem toti convinsi de asta. Refugiatilor le place sa stea sub dominatia ISIS, in haos. Va pica Assad din cauza jegurilor gen Merkel si va veni un regim islamist care va transforma si Siria intr-o ghena de gunoi (la fel ca si Irac, Iran dupa a doua lovitura de stat a SUA, Afganistan etc.).
Raspunde

nik

Acum 6 ani

idioata pina la capat. destul a transformat estul europei in colonie acum vrea sa umple si toata europa de arabeti. apoi se mira de ce castiga frontul national in franta !
Raspunde

vasi

Acum 6 ani

pai daca zice asa tanti angelica asa va fi numai ca nenea putin nu cred ca e de acord tanti angelika il va convinge i pe herr wener sa face ce vrea ea lukru bine fakut-KAPUT
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus