Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Arnold Klingeis despre mâncarea preferată: ”Pulpa de rață rămâne preferata mea”

Arnold Klingeis despre mâncarea preferată: ”Pulpa de rață rămâne preferata mea”

Primarul orașului Avrig, Arnold Gunter Klingeis spune că în ceea ce privește prefereințele culinare, îi plac mai multe preparate, printre care pulpa de rață, varza roșie gătită și găluștele de cartofi.

”Dar dacă ar fi să aleg una, aș spune pulpa de rață, așa cum o făcea bunica. Ea avea rețete ei și nu exista pulpă de rață mai gustoasă decât cea făcută de bunica”, spune Arnold Gunter Klingeis.

Pulpă de rață

Ingrediente

-4 pulpe de rată

-12 căţei de usturoi întregi

-1 lămâie tăiată în sferturi

-sare, piper negru proaspăt măcinat

-ierburi aromatice: crenguţe de rozmarin, cimbru

-ceapă şi pătrunjel verde pentru decorat

-1kg de cartofi cruzi

Pulpele de rată se spală cu apă rece şi se şterg cu şervete de hârtie absorbantă. Se crestează pielea lor cu un cuţit bine ascuţit. Crestăturile au fost superficiale şi se fac la distanţă de 1.5 cm una de alta. Se așează pulpele într-o tavă şi se stropescbcu zeamă de lămâie stoarsă din cele 4 sferturi. Se aşezat în tavă şi cele 4 coji rămase după stoarcere.

Se sărează bine pe ambele părţi, în special pe partea cu pielea. Sarea este cea care face pielea crocantă (scoate apa din ea). Se adaugă piper negru proaspăt măcinat. Se desfac apoi căţeii de usturoi din măciulie şi se lasă cu coaja grosuță pe ei. Se taie în două fiecare căţel şi se lipește cu partea tăiată de pulpele de rață. Se rup frunzuliţele de pe ramura de rozmarin şi se împrăştie peste pulpe împreună cu câteva crenguţe de cimbru.

Se curăță cartofii şi se tăie în sferturi apoi se așează în tavă printre pulpele de rată şi cu grijă să introduc câte 2 bucăţi de cartof sub fiecare bucată de carne. Practic pulpele nu sunt în contact direct cu tavă ci stau peste patul de cartofi. Se bagă la cuptor la 180 C.

Se toarnă 2 căni de apă caldă în tavă (cât să cuprindă pe jumătate cartofii, fără să ajungă la pulpele de rată) şi se acoperă tava cu o folie de aluminiu. Se bagă tava în cuptorul preincins timp de o ora la 180 C. După scurgerea primei ore de gătire se îndepărtează folia de aluminiu de deasupra şi se lasă friptura la rumenit alte 30 de minute. Când se secoate din cuptor se mai adaugă peste ea  câteva frunzuliţe proaspete de rozmarin.

Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus