Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Imobiliare 2016. Prețurile pe care Primăria le propune pentru noul an

Imobiliare 2016. Prețurile pe care Primăria le propune pentru noul an

Terenuri agricole cu potențial industrial, terenuri pentru construcții, terenuri de sub construcții. Câteva din ofertele imobiliare pe care Primăria Sibiu le are pentru anul 2016. Prețurile pentru aceste terenuri pornesc de la 53 de euro/mp.

Prețurile terenurilor pe care administrația locală dorește să le scoată la vânzare vor fi stabilite de către consilierii locali în ultima ședință ordinară a acestui an. Aceste prețuri vor fi stabilite în urma propunerilor deja făcute de către Executivul local. Iar din experiența anilor trecuți, acestea vor fi și prețurile adoptate de către Consiliul local. În 2007, reprezentanții Consiliului local aprobau scoaterea la vânzare prin licitație publică a șase terenuri în Zona Industrială Vest, terenuri care nu sunt scoase din circuitul arabil și care au suprafețe cuprinse între 2.800 și 9.000 de mp. Cum aceste terenuri mai sunt de vânzare, Primăria va propune aleșilor locali prețurile de vânzare pentru anul viitor, prețuri care se păstrează încă de la decizia din 2007 la 376 de lei/mp, sumă la care se adaugă TVA (aprox. 83 de euro/mp plus TVA). Într-o zonă din apropiere (str. Fundătura Verzăriei, din cartierul Turnișor), administrația locală a scos la vânzare un teren intravilan de 702 mp. Terenul a fost propus spre vânzare încă din 2009, când prețul a fost stabilit la 438 de lei, plus TVA, pentru fiecare metru pătrat. Cum terenul nu a fost vândut, deocamdată, pentru anul viitor administrația locală consideră oportună ”menținerea prețului de pornire la licitație, la nivelul stabilit prin hotărâri ale Consiliului Local Sibiu, la data adoptării acestora”. Cu alte cuvinte, prețul să rămână la nivelul celui stabilit în 2009, ceea ce face ca, în euro, valoarea întregului teren să fie de minim 84.100 de euro, cu tot cu TVA.

În Cartierul Tineretului s-au vândut două terenuri

Mai bine de 400 loturi de teren a împărțit Primăria Sibiu, în urma unor decizii luate în 2003, în ceea ce avea să devină Cartierul Tineretului, situat la o margine a Sibiului. Între timp cartierul a fost finalizat din punct de vedere al infrastructurii, iar majoritatea tinerilor care au primit terenul gratuit și-au ridicat o casă. Cum însă unii dintre acești tineri și-au manifestat dorința de a cumpăra terenul, în 2011 a fost adoptată o hotărâre în ceea ce privește prețul stabilit pentru vânzare: 332 lei/mp, fără TVA (aprox. 90 de euro, cu tot cu TVA, pentru fiecare metru pătrat). Prețurile au fost menținute la același nivel și în anii care au urmat, sub motivația că oricum tinerii au folosință gratuită pe durata existențe construcțiilor, gratuitate care s-ar pierde dacă doresc să vândă locuințele construite. Pentru anul viitor, prețul de 332 de lei fără TVA va fi păstrat pentru fiecare metru pătrat de teren. În Cartierul Tineretului, din 2004 și până în 2013, au fost investite mai bine de 62 de milioane de lei pentru amenajarea infrastructurii rutiere și urbane.

Terenul de sub blocuri, cel mai ieftin

Pe strada Islazului (cartierul Tilișca) au fost ridicate mai multe blocuri pe terenuri concesionate de la Primărie. O parte din proprietarii apartamentelor ridicate pe aceste terenuri ar dori să cumpere și suprafețele de pământ aferente, prin urmare anul acesta a fost adoptată o hotărâre care să creeze cadrul legal pentru aceste achiziții. Prețul de vânzare a fost stabilit la 53 de euro/mp, sumă la care se adaugă TVA. Nouă din cei 26 de proprietari de apartamente dintr-un bloc care ocupă 364 de mp au plătit sumele aferente cotelor de teren alocate. Pentru restul, prețurile vor fi menținute la aceeași valoare și în anul care urmează.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Anonim

Acum 6 ani

Daca nu micsorati pretul terenurilor in cartierul tineretului pe motiv ca tinerii au terenul in folosinta gratuita pe durata existentei constructiei atunci ar fi bine sa-i ajutati cu un act in care considerati ca sunteti proprietari sa poata lua tinerii si credit pentru a construi casa pe teren pentru ca asa cum este acum hotararea de consiliul ei nu primesc credit de la banci pentru constructive.
Raspunde

Cernat Larisa

Acum 6 ani

Dar, aceste preturi, nu ar trebui racordate la valoarea atuala a leului, sau nu am înțeles eu bine? (Preturi convenite încă din 2007!...)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus