Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
28°C

Traian Stoiță, Mariana și Adriana Anghel colindă la Sadu 

Traian Stoiță, Mariana și Adriana Anghel colindă la Sadu 

În prag de sărbători, Primăria și Consiliul Local al comunei Sadu organizează pentru localnici un spectacolul de colinde ”Slobozî-ne gazdă-n casă”, care va avea loc la Căminul Cultural în 20 decembrie, începând cu ora 16:00.

În cadrul spectacolului, vor urca pe scenă cvartetul ”Aghelos” sub conducerea artistică a lui Traian Stoiță, Mariana și Adriana Anghel, alături de grupul cameral ”Cantores” – dirijor, profesor Petrișor Varga, Adrian Neamțu și Cristian Pomohaci.

Concertul se va încheia cu obiceiul tradițional al Cetei de Juni din comuna Sadu – ”Ridicatul fetelor”-  ritual prin care fiecare dintre Juni își alege fata care îi va fi parteneră pe tot parcursul evenimentului.

”Într-o atmosferă de mare veselie, în prezența întregii cete a junilor și celor prezenți sunt ridicate fetele, ca întreaga ceată să știe, a cui parteneră este fata ridicată pe toată perioada sărbătorilor de iarnă”, spun organizatorii.

Intrarea la spectacol este liberă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus