Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Cum pot pleca la Brașov SC Apă Canal, Transagape, Bramac și Polisano. ”Vorbim de un miliard de lei”

Cum pot pleca la Brașov SC Apă Canal, Transagape, Bramac și Polisano. ”Vorbim de un miliard de lei”

Prefectul Ovidiu Sitterli este somat de către liberali să facă toate eforturile, astfel încât după desființarea Direcției Generale a Finanțelor Publice a județului, Sibiul să nu se piardă și Administrația Regională pentru Contribuabilii Mijlocii a Regiunii Centru. ”Peste 340 de societăți vor fi preluate în administrare de Administrația Regională pentru Contribuabili Mijlocii a Regiunii Centru-Brașov, care urmează să fie înființată. Din categoria firmelor care vor fi preluate de Brașov sunt firme care aparțin unităților administrativ teritoriale (Aeroportul Sibiu, Tursib, Apă Canal, Piețe Sibiu, Apa Târnavei Mari, DPC, etc), firme cu cu capital străin (Bachmann, Bramac, Cargill, Deco Rame, Mainetti) și firme cu capital autohton (Construcții SA, Sinecon, Unimat, Apollo, Clinica Polisano, Trans Agape, Simpa). Cifra de afaceri totală din 2014 a acestor societăți a fost de aproximativ 4,6miliarde lei și au avut un număr de aproximativ de 35.000 angajați. În urma acestui demers, plățile fiscale vor fi făcute de aceste societăți în Trezoreria Brașov. Nu se va cunoște – ca informație publică- nivelul încasărilor totale fiscale la nivel județean, iar nivelul  cifrei cu care județul va contribui la bugetul de stat va fi o necunoscut. În plus, toate aceste firme vor trebui să-și trimită la Brașov oamenii pentru formalități privind cazier fiscal, certificatul de atestare fiscală, eșalonări la plata, corecție evident fiscală, etc”, susține Grigore Popescu, copreședinte al Comisiei de Buget și Politici Fiscale a PNL Sibiu.

Totodată, se cere ca AJFP Sibiu să fie băgată în categoria de aministrație ”A”, pentru a beneficia de o structură de personal de până la 60 posturi (fața de cea de categoria B cu doar 25-40 posturi), inclusiv o poziție de șef adjunct de AJFP  pentru administrarea persoanelor fizice. ”Prin angajarea a 30 funcționari, s-ar descongestiona cozile deja existente la ghișeele pentru persoane fizice și ar oferi servicii de calitate cetățenilor sibieni”, se mai arată în documentul înaintat de liberal instituției prefectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

abonat revista economica

Acum 8 ani

Poti sa fi patriot sibian, dar tebuie sa intelegi ca asta inseamna regionalizare. Cat despre Grigore Popescu - un "papagal PNL" iar Siterli un "papagal PSD". Ambii cu oarecare experienta la finante dar fara rezultate deosebite. S-au "remarcat" doar politic si nu neaparat in sensul pozitiv. Daca vroiau (daca puteau) trebuiau sa aduca la Sibiu sediul regionalei. Asa dau din "papagal" degeaba. Hai sictir !
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

No atunci mergeti la iasovenii de la Brasov ca milogii,daca in Sibiu nu stiti sa protejati institutiile si firmele strategice,cu cozi de topor gen raluca turcan,cazan,neagu,ariton +papagalii de la FDGR+hotii de la PSD(cindrea) in halul asta a ajuns Sibiul,va mai voteaza dracu de incompetenti si hoti ordinari!
Raspunde

Antijoseph

Acum 8 ani

Joseph tu ce pusca mea ai face? Gata ficioras!S-a terminat ! Amu ti s-a busit si autostrada! Fa o tura la Brasov si vezi cum arata o adevarata Capitala Regionala! Fa un studiu si vezi datele statistice ce arata! Sibiul nu a ajuns in "halul"asta! Asta e nivelul oraselui tau ..micutz dragutz dar simplutz! Fara suparare eu zic sa schimbi strategia si sa ii "votezi"pe brasoveni ca merita!?
Raspunde

Ionut

Acum 8 ani

O problema falsa. La fel de nemultumiti ar fi si brasovenii daca centrul fiscal regional ar fi la Sibiu. Ce conteaza unde e centrul unei institutii? Sibiul poate fi centrul cultural pentru Regiunea Centru; sau educational, medical, etc. Nu inseamna ca daca Brasov e capitala Regiunii Centru toate Institutiile vor avea conducerea acolo, nu e ca si capitala unei tari, s-a inteles gresit.
Raspunde

pentru strigacii lui iohannis

Acum 8 ani

pai ce vina are sitterli asta care intradevar este o nulitate?turcana si popescu sa se adreseze lui iohannis ca de la bucuresti se trag sforile.
Raspunde

motive ascunse

Acum 8 ani

Exista un studiu serios, facut de de o Comisie prezidentiala, in care se afirma in clar ca o regionalizare este de fapt tot o centralizare.
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

Eu nu sunt de acord. De ce sa nu fie la Sibiu si la Brasov?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus