Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Proiectul inițiat de reprezentanții Complexului Național Muzeal Astra, Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” a obţinut un punctaj de 86.67, în cadrul concursului de proiecte pentru finanţare nerambursabilă al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, astfel încât Olimpiada va beneficia de suma de 50.000 de lei.

Acest proiect face parte din programul de revitalizare şi recuperare pentru cultură a patrimoniului imaterial derulat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA. Evenimentul urmăreşte conştientizarea populaţiei şcolare asupra valorilor perene ale civilizaţiei populare româneşti. Totodată, Olimpiada îşi propune an de an să îmbogăţească talentul şi aptitudinile tinerilor care se dedică cu pasiune meşteşugurilor tradiţionale, spun reprezentanții muzeului.

La faza naţională a celei de-a XX a ediţii a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale” din luna august 2015 au participat 200 elevi, printre care și două grupuri de elevi din Federaţia Rusă şi Bulgaria.

Înscrierile pentru ediţia de anul acesta la Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, faza judeţeană (Sibiu), vor începe în luna februarie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus