Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sibiul are buget adoptat de 535,7 milioane de lei. 33% ”costă” funcționarea administrativă a orașului

Sibiul are buget adoptat de 535,7 milioane de lei. 33% ”costă” funcționarea administrativă a orașului

Consilierii locali ai municipiului Sibiu au adoptat în unanimitate, joi după-amiază, proiectul de buget elaborat de conducerea Primăriei pentru Sibiul anului 2016. Cea mai mare parte a banilor merg către investiții, în special în infrastructura rutieră (74 de milioane de lei sunt prevăzute pentru străzile orașului la secțiunea Funcționare, iar la secțiunea Dezvoltare, alte 55,69 de milioane de lei sunt alocate pentru a fi investite tot în străzi).

Înainte ca proiectul să fie supus votului, primarul interimar Astrid Fodor a vorbit și despre celelalte zone bugetare relevante. ”33% din buget reprezintă cheltuielile de funcționare ale Primăriei Sibiu, ale celor 19 servicii publice subordonate Consiliului local și a unităților de învățământ, începând de la creșe până la liceele de pe raza municipiului Sibiu. Bineînțeles, cuprinde și fondul de salarii pentru peste 4.000 de posturi. Alte 14 procente din buget reprezintă cheltuieli pentru gospodărirea orașului: salubritatea, iluminatul, reparațiile și întreținerea străzilor”, a enumerat Fodor. Ea a arătat că alte trei procente sunt destinate asistenței sociale, iar 5% vor fi alocate subvențiilor pentru transportul public și energia termică. De remarcat, din întreg bugetul orașului pe anul trecut, două procente sunt alocate cofinanțării proiectelor de pe agendele culturale, sportive și cea comunitară. ”Putem trage concluzia că este un buget care continuă liniile începute în anul 2000 și, pe de altă, parte creionează și propune noi linii de dezvoltare”, a mai spus Astrid Fodor.

Din partea consilierilor locali, singura care a luat cuvântul a fost Mariana Brunchea (PNL). ”Din punctul meu de vedere este un buget bine construit, care asigură repartizarea corectă a sumelor înspre toate capitolele bugetare. Am văzut o sumă foarte mare pentru investiții, 181 de milioane de lei, care se finanțează din excedentul bugetar al anilor 2014 și 2015. Este chiar îmbucurător faptul că ne propunem toți banii. Am văzut investiții la străzi, drumuri, parcuri, spitale, școli. Am văzut și propuneri îndrăznețe de investiții. Noi, reprezentanții PNL, spune cu toată hotărârea «da» acestui buget”, a spus Brunchea.

Citește și Bugetul Sibiului pe 2016: 535 de mil. de lei, cu 10% mai mare. Lista străzilor care ”iau partea leului”

Sibiul stă pe un mic munte de aur. Unul care tot crește

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus