Luni,
14.10.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Directorii instituțiilor de cultură vor fi evaluați de Consiliul Județean Sibiu

Managerii celor cinci instituții de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu sunt evaluați pentru activitatea desfășurată în cursul anului 2015. Prin intermediul comisiilor de evaluare, Consiliul Județean Sibiu verifică modul în care au fost realizate obligațiile asumate prin contractul de management în raport cu resursele financiare alocate.

Astfel, Silviu Borș de la Biblioteca Județeană Astra, Ioan Bojin de la Filarmonica de Stat Sibiu, Pinca Alina, manager Școala Populară de Arte și Meserii Ilie Micu, Silvia Macrea de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Cindrelul Junii” Sibiu și Ștefan Ciprian Anghel, managerul Complexului Național Muzeal Astra se vor prezenta în fața comisiei pe 8 februarie și își vor susține raportul, în cadrul unui interviu, urmând ca pe 9 februarie, comisia să le transmită managerilor rezultatul evaluării. În cazul în care nu vor fi contestații, rezultatele finale ale evaluării se vor afișa în 15 februarie, iar dacă se înregistrează contestații, rezultatul va fi comunicat în data de 18 februarie.

„Evaluarea managementului la instituţiile de cultură este un proces transparent, făcut de specialişti în domeniu şi de către consilierii judeţeni desemnaţi din toate formaţiunile politice ce compun Consiliul Judeţean Sibiu. Consider că anul 2015 a fost unul în care instituţiile de cultură s-au remarcat prin profesionalism şi sibienii au avut parte de numeroase evenimente culturale de ţinută. <<Zilele Culturale ale judeţului Sibiu>> a fost şi continuă să fie un proiect la care toate instituţiile de cultură au contribuit şi au dus actul cultural în localităţile din judeţul Sibiu, spre bucuria şi încântarea locuitorilor din mediul rural şi mic urban”, spune Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Scopul acestor evaluări este acela de a ridica nivelul managementului din aceste instituții, de a crește vizibilitatea și atractivitatea ofertei culturale pe plan local, județean, național și internațional, aspecte care să se reflecte și în creșterea veniturilor pe care le înregistrează instituțiile. Contractele de management au fost încheiate pe o durată de 5 ani și se vor încheia în cursul anului 2019, însă evaluările au loc anual pentru a analiza periodic capacitatea managerială a celor care conduc cele cinci instituții.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Ion al Glanetasului

Acum 8 ani

Din declaratia dlui Cindrea, am inteles: nu conteaza programele, ci doar managementul. Iar managementul cultural, la Sibiu, inseamna revenirea la formatul Cantarii Romaniei. Atata intelege seful directorilor din Cultura subordonata CJS. Iata ce inseamna transparenta: sa spunem deschis ca ne dorim normalitatea, stabilitatea si consecventa politicilor culturale ale activistilor culturali de altadata... „spre bucuria şi încântarea locuitorilor din mediul rural şi mic urban”. Atat. Bravos natiune! Asta da progres, toa'si!
Raspunde

io

Acum 8 ani

auzi! nu fa de ras glanetasii! macar stii etimologia cuvantului glanetas? daca da tradu-mi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus