Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

Primăria Sibiu alocă 260.000 lei pentru Adăpostul de noapte din Turnișor 

Primăria Sibiu alocă 260.000 lei pentru Adăpostul de noapte din Turnișor 

De luna viitoare, Adăpostul de Noapte din Turnişor va fi preluat de Primăria Sibiu, care va aloca fonduri pentru funcționarea lui și va angaja cinci persoane care să se ocupe de beneficiarii care dorm acolo.

”Consiliul Local Sibiu a aprobat prin HCL nr. 417/2015 înființarea Centrului “Adăpostul de Noapte” începând cu data de 1 martie 2016, acesta urmând să funcționeze în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Sibiu (SPAS). Bugetul estimat pentru funcționarea acestuia în 2016 este de 260.000 de lei, suma estimată a fi necesară lunar fiind de 27.000 de lei”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

Se fac angajări

Organigrama centrului prevede un post de șef de centru, trei posturi de supraveghetori și două posturi de îngrijitori. Posturile au fost scoase deja la concurs, iar actualii angajați ai Adăpostului pot participa, în măsura în care doresc.

În ședința Consiliului Local din luna ianuarie 2015 clădirea în care funcționează Adăpostul, situată în Piața Iancu de Hunedoara, a fost transferată în administrarea SPAS Sibiu. În următoarea perioada se va evalua necesitatea efectuării unor lucrări de reparații sau de investiții în acest imobil.

Cei fără familii și fără casă pot să doarmă este gratuită la adăpost 45 de nopți pe an, după care se plătesc cinci lei pe noapte. Oamenii străzii sau cei care au venituri foarte mici primesc de mâncare, au dușuri cu apă caldă și paturi, iar în adăpost pot sta de la ora 19:00 până dimineața la ora 7:00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

florin

Acum 6 ani

Foarte bine ca se face acest lucru, DAR NEAPARAT TREBUIE CONCEDIAT TOT PERAONALUL ACTUAL!!! Eu am fost luna trecuta sa fac o pomana si am pregatit niste plase cu alimente pe care le-am lasat acolo in grija doamnei administrator cu gandul ca ea le va distribui fiecarui om care va ocupa un loc la azil in noaptea aceea DAR SURPRIZA!!!! Am iesit pe usa bucuros ca am facut o fapta buna si dupa mine ies cel putin 5 oameni ai strazii care dormeau la azil in seara aceea si imi spun ca de ce le-am lasat administratorei ca ea nu le da mai nimic din plase, ca le triaza cat se poate de mult si le inchide gura cu mai nimic....si saracii nu pot sa se impotriveasca doamnei ca daca spun ceva nu ii mai lasa sa doarma acolo!!! Am intrat inapoi si m-am luat de femeie sa le dea la oameni pungile de fata cu mine si doamna foarte revoltata ca nu poate sa faca asta ca ea le imparte cum crede de cuvinta ca asa se face acolo. OARE ESTE NORMAL CE SE INTAMPLA????
Raspunde

Medici fara Frontiere.

Acum 6 ani

Florin . Doare sa vezi acest analfabestim moral la care s-a ajuns in Sibiul anului 2016 . Particip in foarte multe actiuni umanitare in toata lumea , acum o luna am fost si la Sibiu, este unul din putinele locuri unde am simtit o dezumanizare totala, in toate aspectele , nu gaseam cuvintele potrivite sa explic echipei cu care lucrez cum s-a putut ajunge la aceasta situatie,altruism egal cu zero si tinde catre epsilon, iar daca se ajuta pe cel nevoias se fac enspe mii de poza si in minutul doi sunt deja urcate pe o retea de socializare sa vada tot naradoul " ce inimosi suntem " ( sa nu fiu inteleasa gresit, nu vreau sa spun ca tu ai fi facut asta, dar per genere asta se face ) . Opinia mea , daca vrei sa mai faci ceva caritabil stai la poarta adapostului de noapte si imparte tu plasutele celor care merg acolo, mergi intr-un parc unde sti ca se strang cei mai putin norocosi decat noi ,pe Blalcescu, Justitiei, Bulevardul Victoriei tot timpul vei gasit o fetita miculuta slabuta cu ochi mari si tristi la care poti sa ii oferi orice, ea primeste si te asigur ca nu ajunge nimic la gunoi , pe Cetati mai tot timpul gasesti o persoana mai in varsta cu o dizabilitate locomotora ( merge cu doua carje ) e multumit si de o felie de paine daca o primeste. Acestea sunt doar cateva exemple, multe cred ca le cunosti si tu . La cat mai multe actiuni caritabile, poate asa dai de gandit si altor si iti urmeaza exemplu .
Raspunde

Adi

Acum 6 ani

Romania. In primul rand trebuie renovata toata cladirea si dotata corespunzator.De personal ce sa spunem, educatia si civilizatia noastra ,a tuturor ,inca lasa de dorit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus