Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Senatorii juriști, aviz favorabil în cazul Oprea

Senatorii juriști, aviz favorabil în cazul Oprea

ACTUALIZARE: Senatorii juriști au avizat favorabil, marți, cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea, conform unor surse parlamentare.

Ședința Comisiei juridice a Senatului în care se discută solicitarea Justiției în cazul lui Gabriel Oprea a început, fiind prezenți toți membrii comisiei.

Senatorul Gabriel Oprea a venit la ședință pentru a-și studia dosarul, care conține 12 volume, și pentru a-și prezenta punctul de vedere. El este însoțit de senatorul UNPR Florentina Jipa.

Invitat în sală este liderul grupului senatorial al PSD, Mihai Fifor.

Comisia juridică a Senatului analizează, marți, cererea privind încuviințarea începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, urmând să întocmească ulterior un raport consultativ, pe care îl va înainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului.

Conform procedurii, Oprea poate să își studieze dosarul la Comisia juridică. El le-a cerut anterior colegilor parlamentari să voteze cererea de urmărire penală transmisă de DNA, pe motiv că nu ar trebui prelungită perioada necesară stabilirii adevărului.

Potrivit unor surse parlamentare, avocatul lui Gabriel Oprea ar fi solicitat Comisiei juridice a Senatului restituirea dosarului referitor la acesta la DNA, pe motiv că doi procurori nu ar fi avut competența să facă cercetări în acest caz.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Conform DNA, infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

Sursă: Agerpres

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus