Marţi,
30.11.2021
Innorat
Acum
1°C

Sibienii din Turnișor n-au niciun loc de joacă pentru copii. ”E cel mai poluat cartier”

Sibienii din Turnișor n-au niciun loc de joacă pentru copii. ”E cel mai poluat cartier”

Foarte mulți sibieni care locuiesc în cartierul Turnișor au adus la cunoștința conducerii primăriei municipiului Sibiu, cu ocazia consultării publice de ieri seară, că în cartierul lor nu există nici un loc de joacă decent pentru copii.

Sibienii din Turnișor mai spun că locuiesc în cel mai poluat cartier din Sibiu. În primul rând, din cauza traficului foarte mare către și dinspre Zona Industrială Vest, iar în al doilea rând din cauza numeroaselor străzi neasfaltate, praful ridicându-se în aer.

”Eu consider că acest cartier este cel mai poluat din Sibiu și poate din România. Poluarea pe Șoseaua Alba Iulia este extrem de mare din cauza celor care merg în fiecare zi la serviciu în Zona Industrială. De la străzile de pământ, vara mai ales, este mult nisip în aer. Toată lumea s-a plâns de diferite probleme însă am auzit pe nimeni să vorbească despre un teren de sport în acest cartier. Mai face cineva sport aici? Dacă mergeți între blocuri tot spațiul este ocupat de mașini parcate, nu sunt locuri de joacă, spații verzi, terenuri de sport”, a spus Bogdan Pârvu.
Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a dat asigurări că se lucrează în prezent la posibilitatea înființării a două locuri de joacă în Turnișor. ”Serviciul de Gospodărire Locală a identificat două locații unde s-ar putea construi locuri de joacă în cartier. Dacă știți și alte spații veniți cu propuneri, noi suntem deschiși”, a spus primarul interimar.

O propunere a apărut. Pentru că tema întâlnirii o reprezintă proiectele pe termen lung și viziunea de ansamblu privind dezvoltarea Sibiului, unul dintre sibieni a propus amenajarea Cibinului.

”S-ar putea face locuri de agrement, de ieșit în aer liber, s-ar putea amenaja un loc pentru pescuit, poate chiar plimbări cu vaporașul pe apă. Dacă nu facem nimic rămâne o groapă de gunoi, o crescătorie de porci și șobolani”, a spus sibianul.
Ideea a fost bine primită și notată. ”Amenajarea malurilor Cibinului este o idee excelentă și necesară. Se poate face o zonă de agrement extraordinară”, a spus Astrid Fodor.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

...

Acum 5 ani

Fain ca trebuie sa afle de la cetateni in 2016 ca nu exista locuri de joaca...
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Stiau de situatia din Turnisor... Primaria mimeaza discutiile cu cetatenii, cand de fapt stiu problemele si nu fac nimic de ani de zile: "Nivel de poluare local peste cotele admise. Exploatări şi investiţii care afectează calitatea mediului prin emisii şi despăduriri. Deversări locale în apele care traversează oraşul, cu precădere în Cibin, în dreptul cartierului Turnişor. Prezenţa unor depozite ilegale de deşeuri." (Planului Urbanistic General din 2011, Capitolul 2.10.5 "Protecţia mediului. Zone verzi." din "Memoriul general")
Raspunde

Cetateanul Neturmentat

Acum 5 ani

Subscriu,Andrei! In plus,tot prin RLU exista obligativitatea ca pe 50% din terenul neconstruit al unei parcele sa se execute plantatii de pomi si inierbari(gazon).Daca discuti cu cineva despre praful in suspensie sau despre eroziunea eoliana fie te priveste bovin fie sare la bataie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus