Miercuri,
07.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Toate biletele la concertul maestrului Cristian Mandeal  au fost epuizate

Toate biletele la concertul maestrului Cristian Mandeal  au fost epuizate

Filarmonica de Stat Sibiu îl readuce în fața publicului sibian într-un concert simfonic pe dirijorul Cristian Mandeal. Concertul va avea loc joi, 11 februarie, de la ora 19.00, iar alături de el, pe scena sălii Thalia va urca și solista Oxana Corjos.

Programul concertului cuprinde „Simfonia a IV-a în re minor, op. 120” de Robert Schumann şi „Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în Si bemol major, op.83” de Johannes Brahms. „Am avut o întâlnire foarte bună cu orchestra din Sibiu, o orchestră nouă, proaspătă, cu un potenţial diferit – în sensul bun al cuvântului - faţă de cea pe care am întâlnit-o în urmă cu 10 ani. Aceşti tineri sunt foarte bine pregătiţi instrumental şi au un apetit pentru muzică, un apetit determinant în a crea performanţă. Nu poţi face muzică decât cu plăcere, cu dorinţa şi ambiţia de a o realiza”, spune maestrul Cristian Mandeal.

Notorietatea, pe plan naţional şi internaţional, de care se bucură astăzi maestrul Cristian Mandeal, este rodul unei remarcabile activităţi profesionale, neîntrerupte timp de patru decenii. În străinătate Cristian Mandeal a condus sute de concerte ca invitat al celor mai reputate orchestre de pe mapamond și a fost invitatul a numeroase festivaluri naționale, dar și internaționale. „Este o prezenţă remarcabilă, care ne bucură enorm şi care va face din concertul de joi un eveniment muzical excepţional, unul dintre cele mai importante din această stagiune”, spune Ioan Bojin, director general al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Cristian Mandeal este absolvent al Conservatorului „Ciprian Porumbescu” (Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti), specialităţile pian, dirijat, compoziţie, s-a perfecţionat la Berlin cu Herbert von Karajan (1980) şi la München cu Sergiu Celibidache (1990). După ce, succesiv, a fost Dirijor permanent al Filarmonicilor din Târgu Mureş şi Cluj, îl găsim Dirijor principal (1987-2010) şi Director general (1991-2010) al Filarmonicii „G. Enescu” Bucureşti, perioadă în care a ridicat nivelul acestei instituţii la standarde foarte înalte, recunoscute atât în ţară cât şi în străinătate. A fost, desemenea, Director artistic al Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu” (ediţiile 2001 şi 2003).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus