Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Second Life

Efectul Colectiv nu a durat prea mult. Poate e puțin cinic ce spun acum, dar societatea civilă trebuia să capitalizeze valul iscat de cea mai mare tragedie a României moderne. Din păcate nu avem așa ceva. Societate civilă, și anume. Nu avem lideri. Totul se învârte exclusiv în jurul clasei politice. Și patru luni mai târziu ne-am întors de unde am plecat.

Spre diferență de noi, clasa politică are răbdare. Ei știu mai bine decât oricine că orice val, ca valul trece. Trebuie doar să aștepți. Ciclic, se prefac că au înțeles câte ceva. În momentele de revoltă sunt de o înțelegere ieșită din comun. Empatici, plini de remușcări, mimează sinceritatea de-a dreptul feroce. Fac o biată rotire de cadre și se întorc la butoane și la munca lor subterană. Și reapar, ca șerpii la soare, câteva luni mai târziu. Când noi deja ne-am întors la ale noastre, când noi deja am uitat sau pur și simplu nu ne mai interesează. Și apare legea defăimării. Și se leagă noi alianțe subterane. Și noi înjurăm cu obidă, ne facem procese de conștiință pentru încă un vot acordat aiurea și lovim cu arma supremă a secolului: like-ul. Ne trezim și noi un pic? Închideți o secundă monitorul. Unde vă credeți? În Second Life? Ei trăiesc în viața reală. Matrapazlâcurile lor au efect în viața reală unde like-ul nu înseamnă mai nimic. Realitatea noastră paralelă nu interesează pe nimeni. Gândiți-vă serios ce s-ar întampla dacă mâine s-ar închide Facebookul? Ce s-ar întâmpla atunci? Am fi ca o găină fără cap. N-am mai avea nici like nici dislike. Cum ne-am mai manifesta atunci nemulțumirea? Cum am mai putea face parte din „viața cetății”. Pentru că în realitate, contribuția noastră este aproape zero. Am apăsat un buton și am salvat lumea. Asta e plus-valoarea pe care o aducem prin lâncezirea asta perpetuă. De câte tragedii e nevoie ca să ne vină și nouă mintea la cap?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1331

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus