Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Proiect de lege asumat de Neagu și Ilieșiu: Deputații să devină automat funcționari publici

Proiect de lege asumat de Neagu și Ilieșiu: Deputații să devină automat funcționari publici

Senatorii de Sibiu Nicolae Neagu și Sorin Ilieșiu au semnat un proiect de lege prin care parlamentarii cu un mandat întreg şi cu studii superioare să devină automat funcţionari publici, fără a trece printr-un concurs, aşa cum prevede, în prezent, legislaţia. Proiectul a fost semnat în total de 37 de senatori de la PSD, UNPR, PNL şi independenţi, informează news.ro.  Iniţiatorii precizează în expunerea de motive la propunerea legislativă că în prezent, legea este ”extrem de restrictivă cu privire la intrarea în Corpul funcţionarilor publici, stabilind ca unică condiţie de profesionalizare a funcţiei publice concursul”.

Parlamentarii propun modificarea articolului 2 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul Funcţionarilor Publici, astfel încât funcţionarii publici sunt ”persoanele numite în condiţiile legii precum şi senatorii şi deputaţii care au exercitat un mandat complet de parlamentar. De asemenea, persoana care a fost eliberată din funcţia publică şi se află în corpul de rezervă al funcţionarilor publici îşi păstrează calitatea de funcţionar public.

Pentru a deveni înalţi funcţionari publici de drept, deputaţii şi senatorii trebuie să aibă un mandat complet în Legislativ şi studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Vicent

Acum 8 ani

Cata nesimtire pe cei doi parlamentari. Pe langa pensie speciala acum vor si statut mai special. Prostalaii nici macar nu au fost in stare sa citeasca statutul functionarilor publici. Eventual daca renunta la imunitate. Dar-ar Zika in toti ......
Raspunde

oPservator

Acum 8 ani

DACA , pentru perioada mandatului, parlamentarii vor fi asimilati functionarilor publici (ceia ce n-ar fi gresit) atunci ar trebui sa fie salarizati si pensionati la fel ca acestia, fara nici o derogare si nici un avantaj in plus! In fond nu sunt cu nimic mai presus decat un functionar de primarie (asta daca excludem ifosele si tupeul!) la farsitul mandatului n-au decat sa redevina ce-au fost, sau pensionari. Din pacate nu suntem noi capabili de atata democratie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus