Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Șansă pentru viitor: copiii din centrele de plasament din Sibiu își descoperă talentele

Șansă pentru viitor: copiii din centrele de plasament din Sibiu își descoperă talentele

Copiii din centrele de plasament din județul Sibiu au întâmpinat primăvara cu activități noi și interesante, care i-au ajutat să își descopere talentele. Cei mici au participat la ateliere de ciocolată și florale și au luat parte la un spectacol de teatru interactiv, toate acestea fiind posibile prin proiectul Ajungem Mari.

Echipați ca niște adevărați chefi, cu bonete și șorțuri, copiii au transformat simbolul primăverii, mărțișorul, într-un desert. Cei mici și-au creat mărțișoare din ciocolată belgiană fină și aromată, în cadrul atelierelor organizate de Chocolate Delice. În cadrul atelierului floral susținut de Gift Art Sibiu, copiii și-au pus creativitatea și îndemânarea la încercare, realizând un buchet de flori într-un con de hârtie, îmbrăcând astfel culori și forme în propriul stil artistic.

Spectacolul de teatru interactiv susținut de Hocus Pocus Preparatus le-a dat celor mici șansă să devină actori pentru o zi, în spectacolul Capra cu trei iezi. Copiii și-au asumat diverse roluri, punându-și imaginația în joc. „Programul Ajungem Mari îi sprijină pe copiii din centrele de plasament de la noi din județ să își dezvolte abilitățile, în special prin educație non-formală, prin joc. Activitățile cu care au întâmpinat primăvara aduc un mare plus de valoare, întrucât le oferă șansa să își lărgească perspectiva, să își găsească darul și să exerseze alături de profesioniști în domeniu. Avem în plan numeroase inițiative de acest gen. Ne bucurăm că ni s-au alăturat atâția oameni minunați, iar copiii sunt încântați de surprizele pe care le organizăm pentru ei”, spune Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.

În județul Sibiu, proiectul se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 200 de copii și implicând 100 de voluntari. Pe măsură ce proiectul se va dezvolta la nivel local, se vor alătura și alte centre acestui program. Programul educațional Ajungem Mari este dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld și își propune să susţină educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate din 24 de județe din România. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus