Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Întâlnire de proiect Erasmus la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”

Întâlnire de proiect Erasmus la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Sibiu este partener în proiectul strategic KA2- Erasmus+ LOCAL FOOD, GLOBAL CHANGE, proiect confinanțat de Comisia Europeană, (2014-2016), aprobat prin ANPCDEFP România.

Activităţile proiectului se desfăşoară pe o perioadă de 2 ani, 2014-2016, în parteneriat cu College du Carbet, Martinica și Liceo Camillo Golgi, Italia. România a avut onoarea de a fi gazda a 4 profesori şi a 19 de elevi din ţările partenere, în perioada 14-23 februarie 2016, aceștia fiind prezenți la Sibiu într-o mobilitate de învățare în cadrul acestui proiect . Având ca teme principale schimbarea mentalității adolescenților în ceea ce privește consumul de alimente locale, organice, în concordanță cu decizia UNESCO de a declara anul 2014 Anul Internațional al Fermelor de familie, sub îndrumarea doamnei director, prof. Dorina Cismaș şi a doamnelor profesoare coordonatoare, Laura Pitariu şi Dana Arvunescu, elevii şi profesorii liceului s-au străduit să fie gazde primitoare pentru oaspeţii lor. Programul activităților propuse pentru această mobilitate de învățare a oferit elevilor și profesorilor posibiliatea de se familiariza cu sistemul de educație din ţara noastră, cu viaţa cotidiană dintr-o familie sibiană, elevii locuind în familiile colegilor români şi, nu în ultimul rând, cu consumul de alimente locale tradiţionale. Activitățile de învățare, adaptate tematicii proiectului şi ţării gazdă, în care elevii au fost implicați, au fost diverse, individuale sau în grupuri, au debutat cu o seară internațională în care fiecare țară a prezentat produse culinare tradiționale cu posibilitatea degustării acestora și cu un moment artistic susținut de reprezentanți ai Ansamblului Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului. Au continuat apoi cu vizitarea stațiunii Păltinis unde elevii și profesorii din Martinica au încercat sa se familiarizeze cu sporturile de iarnă, a Muzeului Satului, a Salinei de la Turda, a Palatului Parlamentului, a Palatului Cotroceni de la București și a Castelului Peleș. Au existat, de asemenea, întâlniri cu autoritățile publice locale-reprezentanți ai ISJ Sibiu și ai Primăriei Sibiu. Adaptate tematicii proiectului au fost activităţile de învăţare desfăşurate cu ocazia vizitării Complexului de la Albota care au avut ca finalitate încurajarea consumului de peşte şi conştientizarea tinerilor privind importanţa unei alimentaţii sănătoase şi a unei Pensiuni agro-turistice din Mărginimea Sibiului care se străduieşte să ofere clienţilor săi doar alimente tradiţionale, neprocesate, produse în gospodăria proprietarilor. Deplasarea la o fermă de la Moșna care produce brânză bio după o rețetă tradițională a presupus activități de învățare mai complexe care au constat într-o documentare inițială realizată de elevi cu privire la normele și condițiile europene care reglementează existența fermelor de acest tip, la rețete pentru producerea brânzei și a altor lactate, la importanța cosumului de astfel de produse, vizitarea fermei și apoi în realizarea produselor finale ale activităților desfășurate-chestionare aplicate colegilor si o broșură care conține informațiile obținute în urma documentării, analiza și interpretarea chestionarelor. În ultima zi de proiect au fost evaluate activitățile desfășurate, au fost trase concluzii și s-au stabilit prioritățile următoarei întâlniri care va avea loc în luna mai 2016, in Italia, la Breno.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus