Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Procurorii DIICOT  au reținut patru persoane pentru trafic de migranți

Procurorii DIICOT  au reținut patru persoane pentru trafic de migranți

Un cetățean armean, un irakian și doi români au fost reținuți, luni, de către procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracțional organizat, precum și trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată și trafic de migranți.

"Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpaților Artak Nahapetyan și Wali Nazem Dashad pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de inculpații Ștefan Penciu și Alexandru-Gabriel Eșanu luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", informează Agerpres.

Potrivit comunicatului, cei care au fost reținuți au săvârșit mai multe infracțiuni în perioada noiembrie 2015 - februarie 2016, infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional cu scopul de a face trafic de migranți. Aceștia călăuzeau migranți de origine arabă și îi ajutau în trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, prin zona verde, în vederea transportării acestora către state din vestul Europei.

Pe 28 februarie, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și polițiști de frontieră din cadrul IGPF — Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni au depistat la frontiera României cu Ungaria un transport de opt migranți (patru femei, trei copii minori și un bărbat de cetățenie siriană și irakiană) care urmau să treacă fraudulos frontiera de stat, cu sprijinul membrilor grupului infracțional organizat.

Membrii grupul infracțional au transportat  migranții cu două autoturisme, pe ruta București — Sibiu — Deva — județul Arad.

Sursă: Agerpres

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus