Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

„Faust” își caută din nou Margareta

„Faust” își caută din nou Margareta

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu anunţă deschiderea înscrierilor pentru rolul Margaretei din spectacolul „Faust” în regia lui Silviu Purcărete. Margareta, simbol al inocenţei şi al tinereţii în textul lui Goethe, este reprezentată în spectacolul lui Silviu Purcărete ca un personaj colectiv, iluzoriu, interpretat de şapte fetiţe.

Aflat la cea de-a patra generaţie, ansamblul de Margarete urmează să fie schimbat în primăvara acestui an, fiind impusă o limită de vârstă pentru rol. Acest apel se adresează fetelor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani, iar castingul va avea loc în data de 21 martie, de la ora 10:00, la sediul Teatrului Național din Sibiu. Programarea la interviu se face prin e-mail la adresa teatru@sibfest.ro sau prin telefon la numărul 0722 305 090, persoană de contact Luminița Puiuleț. La interviu, candidatele vor avea de interpretat un cântec, preferabil în limba germană, și se va desfășura în prezența coordonatorului corului din spectacolul Faust.

Considerat un spectacol de referinţă în istoria teatrului românesc și universal, „Faust” după Goethe, în regia lui Silviu Purcărete, se distinge prin viziunea regizorală şi complexitatea rolurilor prezentate în construcţia barocă stăpânită până la cele mai mici şi grăitoare detalii: decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare cu efecte sonore adecvate acelei ambianţe funambuleşti, proiecţii video ingenios şi convingător articulate în arhitectura întregului demers scenic creat monumental prin jocul actorilor în hala de la „Fabrica de cultură”. Spectacolul a avut premiera în 2007, în cadrul Programului „Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007”, fiind prezentat mai apoi inclusiv în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh.

Credit foto: Sebastian Marcovici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus