Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

Răzvan Pop, PNL: ”Sibiul va câștiga prima ligă! Cel mai important oraș din România”

Răzvan Pop, PNL: ”Sibiul va câștiga prima ligă! Cel mai important oraș din România”

Zonă metropolitană, spital, centru industrial modern, o agendă a tinerilor finanțată pe modelul agendei culturale sunt doar câteva din propunerile lui Răzvan Pop, candidatul PNL la funcția de primar al Sibiului.

Sala de festivități a vechii clădiri a Bibliotecii ASTRA a găzduit în această după-amiază lansarea candidaturii lui Răzvan Pop la Primăria Sibiu și a adunat pe lângă câteva zeci de liberali și reprezentanți ai societății civile. Nu au lipsit Dumitru Budrala, directorul Astra Film, Levente Serfozo, directorul Biroul Cultural Maghiar din Sibiu, Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun și Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț. Evenimentul a fost ”cenzurat”, după cum au susținut organizatorii, din cauza doliului național instituit după evenimentele de marți din capitala Belgiei.

razvan pop lansare candidatura (16) (Copy)

”Pentru Consiliul Local e nevoie de un suflu tânăr”

Rolul de gazdă al evenimentului l-a interpretat actualul viceprimar al Sibiului, Virgil Popa. ”Răzvan este membru al PNL încă din vremea liceului, cred că puțini din sală pot spune că fac parte dintr-un partid la o vârstă atât de fragedă. Are și o vizibilitate foarte bună, în ultimii anii fiind director al Direcției pentru Cultură, perioadă în care a făcut multe proiecte frumoase”, a spus Popa, invitându-l la microfon pe prim-vicepreședintele PNL Sibiu, Mircea Cazan. ”E o zi deosebită nu numai pentru mine, ci și pentru municipiul Sibiu și mă gândeam venind încoace că acum 16 ani, Sibiul a avut nevoie de o schimbare și dumneavoastră ați făcut-o și vă felicit pentru aceasta. Cred că în viață, ciclul electoral, ciclul vieții, trebuie să se schimbe și cred că pentru Sibiu, pentru Sibiul meu, azi e nevoie de o schimbare în cadrul municipiului Sibiu. Cred că pentru Consiliul Local, pentru municipiul Sibiu e nevoie de un suflu tânăr, e nevoie de o altă generație și de aceea noi, PNL am hotărât să propunem un tânăr de 34 de ani la candidatura Primăriei Municipiului Sibiu. Mi-aș dori, dragă Răzvan, ca pentru Sibiul meu, tu să ne reprezinți acolo”, a spus Cazan.

razvan pop lansare candidatura (11) (Copy)

”Atunci când veți simți că nu vă mai reprezint, să veniți să mă trageți de mână”

A urmat președintele organizației, deputatul Raluca Turcan. ”Când vorbesc de alegerile pentru municipiul Sibiu vreau să ne gândim la mai mult de un candidat, de o echipă de consilieri locali sau de un partid politic. Atunci când vorbim de alegeri pentru o primărie de municipiu sau orice localitate din această țară, discuția trebuie să fie despre dumneavoastră. Cea mai mare dorință a mea ca președinte de organizație județeană, ca deputat de Sibiu ca om cu o mare experiență politică ar fi ca dumneavoastră să vă simțiți reprezentați de PNL. Politica trebuie să fie despre cetățean, despre interesul public și nu despre interesul unei persoane. Aceasta este provocarea mea politică. Vă rog să vă uitați bine la mine și atunci când veți simți că nu vă mai reprezint, că nu mai îndeplinesc acest mandat, că mă îndepărtez de acest crez să veniți să mă trageți de mână și să-mi spuneți că nu mai fac lucrurile așa cum îmi doresc. Răzvan Pop la Primăria Sibiu poate să însemne cu adevărat Sibiul pe mâini bune”, a spus Raluca Turcan.

razvan pop lansare candidatura (21) (Copy)

”Cel mai important centru din Transilvania”

La sfârșit a vorbit candidatul. Răzvan Pop. ”Sibiul nu se refuză și iată de aceea astăzi, acum, sunt aici să vorbesc despre Sibiu și despre ce se poate face în Sibiu”, și-a început Pop discursul, amintind faptul că evenimentul trebuia să fie mult mai amplu, însă s-a decis renunțarea la mai multe momente din cauza doliului național instituit în urma atentatelor din Bruxelles. În opinia lui Pop, cam toate problemele Sibiului au o rezolvare facilă. Dealtfel, expresiile ”ușor de făcut”, ”simplu de realizat” au însoțit aproape toate inițiativele propuse de candidat. ”Tot ceea ce gândim, gândim dintr-o perspectivă foarte simplă, Sibiul trebuie să facă pasul următor. Sibiul și-a revenit, Sibiul a devenit poate cel mai important oraș din România, Sibiul a dat dovadă de calitatea sa, acum trebuie să facem pasul următor. Jucăm în prima ligă, deși unii spun că suntem în Liga A II-a. Am promovat și cred că vom câștiga și prima ligă. De aceea Sibiul nu e un centru important din Transilvania, e cel mai important centru din Transilvania. Cel mai important din România. Dar Sibiul trebuie să devină european. Sibiul trebuie să aibă un viitor clar, avem nevoie de o viziune care să ne pună pe un drum foarte clar care să ne spune către ce vom merge, iar aici vorbesc despre Zona Metropolitană Sibiu”, și-a început discursul Răzvan Pop. ”Avem nevoie de niște strategii clar definite, care să ne arate care este pasul următor. Vă propun să vorbim despre Sibiul tânăr, Sibiul verde, Sibiul istoric. Ne gândim la asfaltări, ne gândim la trafic, ne gândim la curățenie, ne gândim la pensionari, ne gândim la problemele sociale, ne gândim la reducerea birocrației, trebuie să avem un dialog mult mai angajat cu sibienii, toate acestea le avem în vedere. Dar e mult mai important să vă trasez astăzi ideile de bază, centrale, ideile care vor pune primele cărămizi ale următorului pas”, a continuat candidatul explicând principiile de bază cu care va pleca în campania electorală. ”Trebuie să luăm taurul de coarne și să spunem că avem nevoie de zonă metropolitană”, a fost primul punct al propunerilor lui.

A vorbit apoi despre amenajarea de terenuri de sport lângă case și blocuri, despre constituirea unei agende a tinerilor, cu programe pentru familii, decontate din bugetul municipalității, despre infrastructura școlilor, despre amenajarea Cibinului și realizarea unui parteneriat public-privat pentru reabilitarea clădirilor din centrul istoric.

razvan pop lansare candidatura (17) (Copy)

Puncte bune, puncte slabe

Primul eveniment electoral al acestui an a adus multe lucruri, noi, bune, dar și câteva stângăcii. Un prim aspect foarte apreciat a fost legată de locul ales. Sala de festivități a Bibliotecii ASTRA a fost bine pregătită pentru eveniment, iar fotografii au putut să-și arate măiestria într-un mediu plăcut. Organizarea evenimentului a fost bună, locuri s-au găsit aproape pentru toți. Mai puțin inspirate au fost slide-urile folosite pentru susținerea discursului candidatului. S-au folosit fotografii vechi, multe realizate cu telefonul mobil, prezentarea nu a fost personalizată și nici nu a putut susține vizual discursul, elementele prezentate fiind postate aleatoriu. Broșura primită de toți participanții la eveniment arată bine grafic, însă are câteva mici erori.

razvan pop lansare candidatura (28) (Copy)

Ajutor de la ”centru”

Răzvan Pop i-a amintit la sfârșitul discursului său pe toți consilierii PNL care vor fi pe listele electorale pentru municipiul Sibiu, dar și pe membrii staff-ului său de campanie. Printre aceștia a enumerat-o și pe Claudia Benchescu, președinta Cluburiilor Studențești Liberale. Ea este și soția vicepreședintelui PNL, Mihai Voicu.

foto Silvana Armat

razvan pop lansare candidatura (0) (Copy) razvan pop lansare candidatura (9) (Copy) razvan pop lansare candidatura (37) (Copy) razvan pop lansare candidatura (22) (Copy) razvan pop lansare candidatura (10) (Copy) razvan pop lansare candidatura (3) (Copy) razvan pop lansare candidatura (34) (Copy) razvan pop lansare candidatura (5) (Copy) razvan pop lansare candidatura (2) (Copy) razvan pop lansare candidatura (30) (Copy) razvan pop lansare candidatura (29) (Copy) razvan pop lansare candidatura (26) (Copy) razvan pop lansare candidatura (35) (Copy) razvan pop lansare candidatura (38) (Copy) razvan pop lansare candidatura (33) (Copy) razvan pop lansare candidatura (11) (Copy) razvan pop lansare candidatura (31) (Copy) razvan pop lansare candidatura (6) (Copy) razvan pop lansare candidatura (14) (Copy) razvan pop lansare candidatura (13) (Copy) razvan pop lansare candidatura (32) (Copy) razvan pop lansare candidatura (7) (Copy) razvan pop lansare candidatura (27) (Copy) razvan pop lansare candidatura (18) (Copy) razvan pop lansare candidatura (28) (Copy) razvan pop lansare candidatura (15) (Copy) razvan pop lansare candidatura (23) (Copy) razvan pop lansare candidatura (24) (Copy) razvan pop lansare candidatura (8) (Copy) razvan pop lansare candidatura (20) (Copy) razvan pop lansare candidatura (19) (Copy)

razvan pop lansare candidatura (12) (Copy)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

cititor 13

Acum 7 ani

afirmatii false......putina lume stie ca Razvan Pop a fost membru TSD de unde a fost dat afara........in timpul studentiei......deci cum era membru PNL din liceu ???? mai terminati cu minciunile !!!
Raspunde

Raluca

Acum 7 ani

Altele sunt resorturile candidaturii lui Razvan Pop. El ocupa fara concurs, din ianuarie 2013, pozitia de director executiv al Directia Judeteana de Cultura Sibiu. Pozitia a fost prelungita in mai multe randuri, fara a se organiza concurs. Odata cu venirea lui Vlad Alexandrescu ministru al culturii, s-a decis la nivel central ca activitatile tuturor directorilor de directii sa fie evaluate iar unde nu s-a organizat concurs, sa fie organizat. La nici o luna dupa acest anunt al ministrului, Razvan Pop si-a anuntat candidatura la Primaria Sibiu pretext pentru a se suspenda din functie. Deci Razvan Pop cauta in Consiliul Loccal Sibiu un refugiu. Cu tot dragul pentru Razvan Pop, el nu are competente de management organizational si nu are viziune pentru a manageria o institutie dar un oras. El isi doreste strict un post de consilier local apoi viceprimar stiind ca va pierde un concurs pentru pozitia plina de director executiv la Directia de Cultura. Insa o administratie locala cu un viceprimar ca Pop, va scadea in calitate. Sper ca PNL, dupa alegeri, sa nominalizeze alt consilier pentru functia de vicceprimar al primarului FDGR.
Raspunde

Nea Costel

Acum 7 ani

Păcat de Razvan, in spatele lui se afla oameni meschini si marsavi care au venit din PDL gen Raluca Turcan. PNL=PDL aceiași mizerie.
Raspunde

Ionut

Acum 7 ani

:))))))) ce glumeeee!! Nu-l voteaza nici naiba pe pop :))))) Se da mare istoric si el a fost dat afara de la doctorat, nu a fost in stare sa isi faca nici doctoratul :)))))))
Raspunde

cititor 13

Acum 7 ani

cei de la PNL in frunte cu Turcan, Cazan si Popa, ar trebui trasi la raspundere pentru TOATE afirmatiile false facute (membru de partid, perioada, proiecte, concurs, vizibilitate si trasparenta) si inducerea in eroare a publicului !!! Nu va e RUSINE ??? DE CE UMBLATI CU MINCIUNI ??? Trebuie taxati la vot !!!
Raspunde

Johan Straus

Acum 7 ani

Cand te afisezi cu Razvan Pop drept candidat la Primaria Sibiu demonstrezi ca esti consecvent; adica nu te intereseaza functia de Primar sau iti este frica de FDGR. Absolut nimic nu a inteles clasa politica la dorintele oamenilor care au iesit in strada. Cat timp vulpile Neagu, Cazan, Turcan, Popa, Cindrea, Sovaiala, s.a., nu vor pleca din fruntea partidelor lor, nu este nici o sansa pentru redresarea clasei politice.
Raspunde

Primaria Sibiu

Acum 7 ani

Director la Directia Judeteana de Cultura Sibiu :)) I-am citit cateva raspunsuri de pe Facebook la comentariile utilizatorilor...doar cateva greseli gramaticale am putut observa...din fericire.
Raspunde

George

Acum 7 ani

Papuse noua, papusarii vechi (unsi cu toate alifiile)...
Raspunde

Foficas

Acum 7 ani

Pe neica-nimeni asta il pune ca sa fie sigura victoria sasilor. PSD-isti sunt la fel de fricosi, au un fel de frica, temere fata de FDGR in genere. Cindrea si acum patru ani se ferea sa atace Primarul de atunci, Johannis, desi erau multe de reprosat. Cindrea nu are barbatie deloc in el, e ca o femeie,,,
Raspunde

nu-l voteaza nici mama-sa

Acum 7 ani

PNL-ul este intr-o mare eroare
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Nu are gram de experienta managerială sau administrativă. Nu cred că Sibiul își mai permite diletanti. Sper ca electoratul să nu mai voteze pe principiul raului mai mic, dar nici să nu meargă doar pe ideea elanului tineresc. Nu mă interesează ce partid are acest om în spate, pur si simplu nu are competențele necesare pentru Primăria Sibiu!
Raspunde

Calin Blaga

Acum 7 ani

Un om tanar, valoros si cu reale abilitati politice. Din pacate este cu doua trepte peste politica romanesca de mahala ca distinctie si tact. Sper sa reuseasca in demersul sau.
Raspunde

pisto

Acum 7 ani

m-am saturat de toti parvenitii. Asta o lucrat toata viata la stat, l-au bagat in cateva consilii de administrare sa mai castige ceva banuti. ce il recomanda pe individ? iar tu Calin Blaga, nu la fel ai candidat, poate poate prindeai un loc caldut. Oricum ca jurnalist ai dovedit ca de slab esti.
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

MULT SUCCES !
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Buna ziua, oameni daca de Razvan Pop de la PNL nu va place va place de batranica Fodor care are 63 de ani si este in pensie sau comunistul Siterli de la PSD. Razvan Pop este om de cultura, tanar cu viziuni pentru Sibiu. Sibiul Tanar, Sibiul Verde, Sibiul Cultural. Eu sunt tanar si votez cu PNL!
Raspunde

pisto

Acum 7 ani

pai si daca ii tanar ce il recomanda? ce a facut notabil? asa sunt multi tineri. despre tine nu pot sa zic mai mult decat ca esti tanar si prost.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus