Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Dr. Dan Horaţiu, chirurg plastician: „Am o pacientă pe care am operat-o de 37 de ori”

Dr. Dan Horaţiu, chirurg plastician: „Am o pacientă pe care am operat-o de 37 de ori”

Numărul persoanelor care trec pragul cabinetelor de chirurgie plastică este tot mai mare în România și la Sibiu. Sibiencele frecventează din ce în ce mai mult și mai des chirurgul estetician. Operații estetice au devenit un trend.

Ce operații își fac doamnele și domnișoarele, ce este la modă în 2016, cât costă o operație estetică dar şi care sunt cele mai frecvente intervenţii ne spune dr. Dan Horaţiu, medic primar în chirurgie plastic.

Reporter: Apelează sibienii la chirurgia plastică?

Dan Horaţiu: Eu cred că și sibienii și sibiencele se încadrează în trendul național și internațional. A crescut foarte mult numărul intervenţiilor chirurgicale și nechirurgicale și aici mă refer la partea de injectări cu acid hialuronic. A crescut, de asemenea, numărul celor care se prezintă pentru intervenții mari estetice. Spre deosebire de acum câțiva ani când voiau o mică modificare, o mică îmbunătățire, acum vor lucruri mai complicate, mai complexe.

Rep: Ce anume le influențează pe femei să apeleze la priceperea unui chirurg estetician?

D. H.: Media. Televiziunea este cea care incită oamenii să își facă operații estetice. Incită prin reclama pe care o fac acestor operații și prin faptul că prezintă tot felul de oameni care arată mai bine și care și-au făcut câte o intervenție estetică.

Două sau trei operaţii în acelaşi timp

Rep: Care este cel mai solicitat tip de intervenție?

Pe primul loc este mărirea de sân și pe locul al doilea este operația de îndreptare a nasului. Acestea sunt de departe cele mai frecvente.

Rep: Cu ce noutăţi vine anul 2016?

D. H.: Este un trend puțin mai deosebit față de ce a fost. Pot să vă spun că evident sunt mai multe cazuri pentru că lista noastră de așteptare se tot lungește. Sunt multe operații pe care le facem împreună, odată, de exemplu: ridicare de sân, mărirea sânilor și îmbunătățirea aspectului nasului. Dar, în toată lumea se observă acest lucru, poate pentru că oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi, nu își permit să stea internați în spital, fără viață socială, pentru perioade mai lungi și așa că preferă să facă două sau trei operații în același timp.

Rep: Sunt frecvente intervențiile de micșorare a bustului printre sibience?

D. H.: Nu sunt foarte puține cazuri. Sunt chiar o mulțime de femei la care glanda mamară a crescut mai mult, să spunem, decât este normal, s-a hipertrofiat sau poate au moștenit această predispoziție în familie. Sunt o mulțime de modificări, în special cu vârsta și atunci s-ar putea să fie nevoie de o micșorare a unor sâni mari, grei, care reprezintă o mare neplăcere să îi duci cu tine toată ziua, ai dificultăți de îmbrăcat, sutienul lasă niște urme mai adânci pe umeri, coloana se îndoaie, prezinți cifoză. E una din operațiile la care pacientele sunt foarte, foarte mulțumite.

Rep: Ce tipuri de intervenții estetice necesită retușuri chirurgicale de-a lungul timpului?

D. H.: Sunt și operații la care de la început îi informăm pe pacienți că sigur este nevoie de a doua operație, de exemplu în cazul rinoplastiei. Foarte multe intervenții din specialitate noastră se fac o dată și gata, de exemplu implanturile de sân care se pun în prezent sunt garantate toată viața, nu mai este nevoie ca după 10 ani să le schimbi.

Rea: Au fost și bărbați care au apelat la dumneavoastră?

D. H.: Cum să nu. Bărbații vin pentru operațiile de rinoplastie, de micșorarea a nasului, sau vor operații de liposucție, de aspirare a grăsimii, în special la nivelul abdomenului. Sunt destul de mulți care vin.

Rep: Care sunt costurile unei operații estetice, inclusiv în ceea ce privește tratamentul postoperator?

D. H.: În prezent prețul pentru augmentarea de sân este de 2250 de euro cu implanturi rotunde sau 2500 de euro cu implanturi anatomice, acest preț incluzând totul: internarea, analizele de laborator, anestezia generală, intervenția chirurgicală, implanturile, medicația folosită. O operație de rinoplastie, de exemplu, diferă în funcție de ce trebuie făcut și prețul este de 1600 de euro, 1900 sau chiar 2200 de euro dacă este mai complex.

Rep: Ați refuzat vreodată o pacientă care a solicitat o intervenție?

D. H.: Da. Poate pentru că am mai multă experiență, sunt mulți ani de când practic această chirurgie și am ajuns la un moment în care refuz mai multe cazuri decât cele pe care le accept pentru operație.Noi le spunem ce se poate face, cum se poate face în limitele normalului, pentru că sunt multe domnișoare care sar bine limita aceasta.

„Este clar că a devenit dependentă de operaţii”

Rep: Care este cea mai notabilă operație pe care aţi făcut-o și în ce a constat aceasta?

D. H.: Îmi e greu să vă spun o anumită operație, important este pacientul și pentru el operația lui contează. Am avut o situație mai interesantă, o pacientă pe care am operat-o de 37 de ori. Diferite intervenții, toate în scop estetic, de sus până jos, cât s-a putut de mult. Sigur că am refuzat să o mai operez pentru că este clar că a devenit dependentă de operații, dar am considerat că merită intervenit până se poate face să fie totul cât mai bine pentru aceasta. În momentul când deja ce și-a dorit a depășit limitele normalului am refuzat să fac mai departe. Poate se operează în continuare în alt oraș. Ca vârstă se situează între 50 și 60 de ani, este o persoană serioasă. Intervențiile au început de când era tânără.

Rep: Vin pacienți și din alte județe?

D. H.: Sunt foarte multe paciente care vin din județul Vâlcea. Se adresează Sibiului deoarece avem o colaborare bună de ani de zile și pentru că au văzut rezultate bune, iar prețurile sunt mai mici decât în București. Avem foarte mulți pacienți români plecați în străinătate, din Germania, Italia, Spania, UK.

Rep: Care ar fi definiția frumuseții în concepția dumneavoastră care sunteți în slujba creării ei?

D. H.: Frumusețea este ceva interior care se manifestă la exterior. Pentru fiecare e diferit, fiecare se vede pe el și pe aproapele lui altfel. Pentru mine este cel mai greu când vine o pacientă și o întreb ce dorește și spune: vreau un nas frumos, pentru că nu știu ce înseamnă frumos pentru acea persoană. La fel este cuvântul natural, vreau să arate natural. Am avut o doamnă care a dorit implanturi de sân și am întrebat-o cum vrea să arate și a spus absolut natural și a scos din geantă o revistă și mi-a arătat o poză cu o doamnă cu sâni imenși, deci deloc natural, imenşi. Dar pentru acea pacientă aspectul însemna natural.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

38 comentarii

Cosmin

Acum 6 ani

Tatalui meu i-a gresit operatia la mana acest distins domn. L-a tot plimbat/dus cu vorba nu mai stia pe unde sa se ascunda dupa ce i-a gresit operatia.
Raspunde

bianca

Acum 6 ani

Din păcate și eu am avut experiente neplacute datorita dlui doctor: prima operatie de rinoplastie a fost un esec... atât functional cât și estetic. Apoi functia a fost refacuta..... ptr 3-4. Problemele au reaparut...
Raspunde

Mioara

Acum 6 ani

Pe mine acest medic ma salvat. Sunt in viata azi, datorita lui. Am avut o operatie cezarizna la care corpul a respins ata si am facut o infecție urata. Dupa vizite la diversi medici , am ajuns la acest minunat medic care a recusut operatia cezariana la 2 luni de la nastere. Va multumesc din suflet!
Raspunde

Joan

Acum 6 ani

Vorbim despre frumusete sau despre Mall Praxis in nenumarate randuri pe pacientii de diferite varste si Sex ??
Raspunde

Ioan

Acum 6 ani

Acest domn experimenteaza cu buna stiinta pe banii pacientiilor ajungand la nenumarate op fiind vorba in anumite cazuri de Mall Praxis
Raspunde

Meri

Acum 6 ani

Dansul mi a distrus nasul nu are nici o forma dupa ca am riscat 3 operatii si nu numai si dureri si nu sunt Singura pe Care a Experiment de nenumarate ori o sa ma asigur punand pe YouTube si mergand la diverse tv ca acest ,, doc,, Sa nu mai profeseze ....
Raspunde

Iulia

Acum 6 ani

Columela nasului inexistenta nari exagerat de mici presiune in nas , etc
Raspunde

Cristins

Acum 6 ani

UN OM LIPSIT DE ETICA CARE SE ASCUNDE IN SPATELE ASA ZISULUI ..PROFESIONIST.. CU REUSITE MINIME .A CAROR VALORI PTR CARE SA DEDICAT NU IMPLICA DECAT CEA MATERIALA .....
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna ! O mărire a posteriorului se poate face doctore, deoarece sunt atat de mulți doritori sa-si implante dantura ?
Raspunde

Maria

Acum 6 ani

Nu inteleg cum i se m ai poate face reclama la acest ..personaj.. dupa ce m a desfigurat ...Oare de ce nu se scot la iveala cu adevarat ce le a facut oameniilor cu op lui .Doresc sa arat poze cum a reusit sa ma desfigureze acest i ndivid si de ce m ai detine licenta de a PROFESA ??? ACEST Om ESTE UN PERICOL ...
Raspunde

Carmen pop

Acum 6 ani

Doamne cand citesc declaratiile facute este mai mult decat stupefiant ce poate declara acest om ....UNII Nu au deloc constiinta si frica de Dumnezeu .......Lasa parinti indurerati , suflete chinuite numai ptr a castiga niste sume de bani ....Na ROG zi de zi ptr copilul meu si imi reprosez mereu cum Doamne mi am Fuß copilul la distrugere .....GANDITIVA INAINTE DE A LUA O DECIZIE ...
Raspunde

Maria J

Acum 6 ani

Si eu am avut nesansa de a ma opera la acest domn ...Prima mea op la care varful nasului la un unghi de 180 grade in sus fata de buza superioara, cartilajul dorsal blocat sub osul nazal... Nasul nu se m ai misca deloc ....Nasul arata ca si a unui porc..Deviatia de Sept nerezolvata...plata a 1900 de euro .....A doua si 3 a op dezastre ....Aspect si functionalitate dezastruoasa....Pun la dispozitie fotografii ....
Raspunde

Claudia

Acum 5 ani

Multumesc mult domnului doctor! Pe langa faptul ca este un medic foarte bun, este si un artist in ceea ce face! Eu personal ii multumesc pentru tot ce a facut pentru mine, si ii doresc sa fie in continuare la fel de bun. Sunt din Brasov, il recomand tuturor celor care isi doresc sa si faca o mica sau mare imbunatatire al aspectului fizic. Este un om si un medic deosebit! Cu mult drag, a dv fosta pacienta, Claudia!
Raspunde

Bianca

Acum 5 ani

Acestui doctor ar trebuii sa i se interzica sa m- ai faca op de rinoplastie septoplastie ...Clinica Polisanu ar trebuii sa remarce neglijenta in serviciu ...Trebuie toti cei abuzati sa ne sesizãm intr- un grup si sa luăm masuri ......
Raspunde

Anca Maria

Acum 5 ani

Si eu am trecut prin clipe de cosmar .Am 3 operați la nas și nasul meu arată catastrofal atât estetic cât si funcțional nici nu m ai putem vorbi de așa ceva și nasul meu arata ciuntit ..
Raspunde

Ella Manu

Acum 5 ani

@Anca Maria, fara suparare dar, practic este imposibil sa faci din trombon un flaut, oricata bunavointa ar avea meseriasu'...
Raspunde

Anca Maria

Acum 5 ani

Ella Manu,mergi la un doctor estetician daca intelegi despre ce inseamna ,nu la un măcelar care iti reteaza nasul ...
Raspunde

Mama indurerată

Acum 5 ani

Nenorocitule ,m ai ai si tupeu sa te m ai si lauzi .Renunta la meseria asta si nu m ai distruge vietiile oameniilor cu incapabilitatea ta si inconstiienta pe care o ai .Dumnezeu iti v a da o ,,palma,, de o sa regreti , Oare nu ai nici cea m ai mica remușcare !? Oare numai banii sunt imporanți in ochii tai ?? In viata asta nimic nu v a rămâne neplatit .. Nu stiu cum m ai poti dormi noaptea ...
Raspunde

Gabi

Acum 5 ani

Buna, ma numesc Gabi si vreau sa impartasesc drama prin care am trecut in urma operatiilor (doua) de rinoplastie.m-am operat pt.prima data in octombrie 2014 la dr.HORATIU DAN clinica Polisano din Sibiu.Totul a decurs ok pana in momentul indepartarii atelei doua saptamani mai tarziu, cand am suferit un soc urmat de o depresie.imi schimbase total trasaturile fetei si nu in bine.aratam ca in filmele horor, aveam varful nasului atat de ridicat incat efectiv putea oricine statea in fata mea, sa imi vada "sinusul"...umflaturile si vanataile deja nici nu mai contau...eram efectiv pocita!!! Vazand ca am reactionat f.urat dr.a incercat chipurile sa ma calmeze dandu-mi tot felul de explicatii cum ca se va desumfla si va cobora, dar trebuie sa am rabdare.vrajeala a durat 8 luni de chin si depresii in care am stat in continuu pe capul dr.implorandu-l sa ma reopereze sau sa imi faca ceva.
Raspunde

Gabi

Acum 5 ani

Dupa prima luna va dati seama ca m-a desumflasem si imi trecusera si vanataile si va pot spune ca se vedea perfect rezultatul, (asta pt.cei/cele care spera intr-o schimbare sau modificare majora a nasului dupa o operatie de rinoplastie.cam ce vedeti dupa prima luna, asa va ramane, singura modificare este ca intradevar dupa un an se mai strange putin, dar cand zic putin ma refer la maxim 2, 3 mm...sa nu sperati nici macar la o jumatate de centimetru pt.ca nu se va intampla indiferent ce va zic doctorii)...Revenind la drama mea, dupa ce am fost dusa de nas la propriu si pacalita de la luna la luna ca "mi se va face un retus, lucru care se intampla la 20% din cazurile de rinoplastie"(cuvintele dr.HORATIU DAN)dar de care nu fusesem pusa in tema inainte de a fi operata...ma programeaza pt.cea de-a doua operatie in toata regula, tot cu anestezie totala, operatie pe care dr.o numea un simplu"retus" prin care urma sa imi umble doar la varful nasului, care reper, era extraordinar de in sus...aratam ca un purcel, ba chiar parca semanam cu Michael Jackson, fara exagerari!!!
Raspunde

Gabi

Acum 5 ani

Acum stiu ca am facut una din cele mai mari greseli ale vietii mele, de aceea m-am si decis sa impartasesc aceasta greseala enorma, poate pun pe ganduri pe cei care au dubii in aceasta privinta, mare atentie in alegerea dr.nu va uitati nici la bani si daca nu sunteti 100% siguri de dr.si de rezultatele acestuia...nu va operati!!!!Am uitat sa mentionez ca dupa prima interventie cat si dupa cea de-a doua...am probleme cu respiratia!!!! Dupa ce-a de-a doua operatie ("retus")care a decurs ok, in sensul ca nu au fost complicatii sau probleme de care sa stiu, am fost la fel de vanata si umflata si am avul acel discomfort de a respira din nou pe gura timp de vreo 2, 3 saptamani pana la desfundarea completa(care la mine este si in ziua de azi incompleta)fara nici cea mai mica durere cum sustin unii, a venit momentul indepartarii atelei.
Raspunde

Gabi

Acum 5 ani

La indepartarea atelei, de aceasta data dupa doar 3 zile...in sfarsit imi coborase considerabil varful nasului DAR pe partea sranga pornind de la nara pana sus aproape de ochi, m-am ales cu o ditamai cicatricea din care mi-a si tasnit sangele...ulterior formandu-se o crusta care la aproximativ doua saptamani a cazut ramanandu-mi o cicatrice in toata regula!!!pe moment am incremenit, iar dupa ce ne-am mirat impreuna...eu cerandu-i explicatii plangand si vaitandu-ma de cat ghinion am putut avea si la cea de-a doua operatie.a dat repede vina pe mine spunand ca m-am lovit eu sau mi-am facut ceva si ca el nu este vinovat...va imaginati ca nu aveam cum sa imi fac singura nimic prin atela, mai ales cand trecusem deja prin 8 luni de depresii si invinuir de la prima operatie esec...plus ca m-am purtat cu nasul meu atat rima data cat si a doua, ca si cu un ou!!!
Raspunde

Gabi

Acum 5 ani

Am respectat in tocmai regulile de igiena, am avut foarte mare grija, iar cam dupa o luna desumflandu-se mai mult am inceput sa vad ca dupa ce ca am o cicatrice foarte vizibila pe toata suprafata partii stangi, il am si stramb si parca imi lipseste o bucatica de cartilaj sau nu stiu inca exact cum dar am o gaura la nivelul columelei(partea din fata a nasului care face puntea aceea de legatura intre nari).ce sa mai, m-am ales cu un nas mult mai urat decat cel natural la care aveam O usoara cocoase. Regret enorm ca m-am operat la acest dr.HORATIU DAN de la clinica Polisano din Sibiu pt.ca, daca inainte de prima operatie, care am facut-o dintr-un moft, sau din dorinta de a ma face mai frumoasa.am ajuns sa sufar o depresie ,ba chiar sa nu m ai ies din casa..
Raspunde

Corina

Acum 5 ani

GABI te inteleg prin ce treci,stiu cum e sa ai o operatie nereusita.Nu stiu ce curaj ai avut sa te lasi si a doua oara pe mana aceluiasi medic care nu a reusit prima operatie.Si eu am avut o experienta cu o operatie nereusita facuta la un doctor scump si cu reclama,mi-a propus si mie un "mic retus''dar mi-a fost frica sa ma mai las pe mana aceluasi dr si bine am facut pentru ca m-am interesat si am vazut fata operata si cu retus si tot rau arata.Nu puteam sa stau nici asa rau si am cautat doctor foarte bun,cu experienta si cu rezultate bune nu reclame scumpe.Am fost la multi doctori dar imi aratau poze care se vadeau ca sunt lucrate.Norocul meu a fost cu o colega,sotul ei e din Brasov si s-a operat la Medlife Brasov la Dr.Velicu Sorin-chirurg estetician,in prima faza nu am vrut sa aud ca eu in Bucuresti cautam ca sa ma operez acasa,am mai fost la cateva consultatii in Bucuresti dar nu m-au convins,teorie multa,bani si rezultate horror.M-am reintalnit cu sotul colegei mele si arata senzational,daca nu l-as fi cunoscut de ani nu as fi zis ca este operat,nas natural,frumos,in armonie cu fata. Am profitat de o vizita la Predeal si de disperare mi-am facut o programare la Brasov,vazusem nasul dar nu credeam ca ma va convinge sa ma operez la Brasov.Am ajuns la Brasov vineri seara si m-a asteptat la Medlife dr Velicu Sorin atent,serios,profesionist,a inteles din prima ce vreau,dupa consultatie m-a lasat sa povestesc cu doua paciente operate,la una i-a scos atela arata senzational,cealalta era operata de 2 zile,am vrut sa raman atunci sa ma operez in acea zi dar binenteles ca nu s-a putut chiar imediat,e singurul doctor care nu mi-a promis avioane ca la celelalte consultatii.Am tinut legatura cu fetele la telefon,am poze si vi le pot arata.Dupa doua saptamani de la consultatie dr Velicu Sorin m-a operat la Clinica Medlife,a lucrat magistral si sunt foarte multumita.mi-a schimbat viata in bine,nu am cuvinte sa-i multumesc.Eu pot pune poze cu mine inainte de prima operatie si dupa si apoi dupa operatia facuta de dr.Velicu.Va sfatuiesc sa va informati cand alegeti sa va operati la un doctor,cautati doctori cu experienta ca altfel e belea mare.Am stat doua zile in clinica si am vazut si alti pacienti,repara dr Velicu dupa multi care se dau vedete la tv,nu dau nume ca nu mai apare postarea.Daca mergeti la o consultatie la un dr pt o operatie de nas-sani si nu are sa va arate in clinica cateva paciente operate cautati alt doctor ca daca nu are sau nu are rezultate de aratat inseamna ca e povestitor,poze se gasesc pe net cate vrei cine stie de cine sunt operate si copy-paste.Si noi ca pacienti trebuie sa alegem cu multa atentie,eu stiu unde am gresit prima data,am crezut ca cel invitat la tv este bun asa cum spune dar atentie reclamele se platesc asa ca cine plateste e vedeta.si-ul dr Velicu Sorin www.sorin-velicu.ro. Bafta!
Raspunde

Gabi

Acum 5 ani

Am tot timpul tendinta sa ma feresc cand vorbesc cu cineva, sau atunci cand se uita o persoa la mine am senzatia ca se uita ciudat la nasul meu, imi vine sa pun mana sa mi-l ascund
Raspunde

Roxana

Acum 5 ani

Credeam ca sunt singura mi am facut rinoplastie la dansul m a distrus distinsul domn doctor nici nu mai ies afara din casa. Nu mai socializez cu nimeni acum de unde banii de alta operatie? Malpraxis. Cand ma intorc in tara il dau in judecata pt prejudicii am email de la dansul care spune ca nu mai profeseaza un mincinos e la polisano zilnic
Raspunde

Roxana

Acum 5 ani

Mai oameni buni ar trebui sa il dam in judecata acest om a distrus vietiile noastre wtf????
Raspunde

Maria

Acum 4 ani

Sunt intr o situate similara , nas de mis Piggy ( prima op ) a 2 op nas fara columela plus cicatrice . Deabia in 2019 febr am programare la o clinica in Austria la un doct fff bun ( 3 ani timp de asteptare )Escrocul asta profeseaza in continuare un nenorocit in halat alb
Raspunde

Roxana

Acum 4 ani

Unde anume in Austria cum de cheamă doctorul? Vreau și eu sa intru in contact te rog lasă mi numele dansului sa îl caut pe web
Raspunde

Maria

Acum 4 ani

Roxana Dr Fussenegger Martin Clinica universitara Wels ( nu are cabinet privat )
Raspunde

Pacienta mutilata

Acum 3 ani

Buna ziua.Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare,sau chiar mai rau.Dupa o mica corectie a nasului m-am ales cu un nas stramb,si dupa o corectie a saniilor care sau deformat putin in urma alatarim-am ales cu o ditamai cicatricea deaspura saniilor
Raspunde

Zaharia

Acum 2 ani

Eu am toată considerația pentru acest stimabil domn doctor, deoarece mi-a salvat aspectul piciorului in urma unei arsuri foarte urate. Multumesc domnule doctor.
Raspunde

Aricescu Claudia

Acum 2 ani

Buna ziua! Am un mare respect pentru acest dr,eu m-am operat la dansul in 2011,am fost si sunt super multumita de operatiile pe care mi le-a facut domnul doctor. Pe aceasta cale vreau sa-i multumesc si ii doresc multa sanatate-
Raspunde

George Dan

Acum 2 ani

Eu acuma m-am operat in Germania din nou dupa operatia efectuata de acest personaj ca nu- l pot numi nici om nici macar maimuta.Doctorul din Germania cu o cariera de 30 de ani in ORL mi-a spus ca asa ceva nu a vazut in viata lui ,asemenea dezastru. Am fotografii si acte doveditoare si ma gindesc sa-l dau in judecata pe acest sobolan.
Raspunde

Georgiana Maria

Acum 2 ani

Buna, implant mamar a facut cineva la acest doctor? multumesc
Raspunde

Lucia

Acum 1 an

doctore daca nu esti bolnav mintal caz in care nu ai dreptul de libera practica pot spune ca esti un macelar rupt in cur si mort de foame ca atatia altii in al doilea caz de asemenea nu ai drept de practica cati orti o sa ai tu copiii si parintii tai si toti ai tai nemancati? exact cati o sa aiba pacienta pe care ai abuzat-o si mutilat-o imi fac datoria de onoare sa te trimit la origini apropo iti traiesc parintii si sunt mandrii de tine ..doar au muncit atata sa scoata din tine un monstru
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus