Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

„BookLand Evolution” la Sibiu: schimb de idei între tineri şi profesionişti

„BookLand Evolution” la Sibiu: schimb de idei între tineri şi profesionişti

Ieri, s-a dat startul celei de-a treia ediţii a Conferinţelor practice pentru tineri BookLand Evolution, un proiect care îşi propune să îi aducă pe tinerii din Sibiu faţă în faţă cu mari profesionişti. Pe scenă au urcat: Andrei Șoroagă, Aura Serea și Marius Gârdea.

În urma dialogului purtat cu speakerii, tinerii au aflat din experienţele lor profesionale, au fost învăţaţi cum să reuşească în carieră şi să facă cele mai potrivite alegeri pentru ei. Cel care a dat startul conferințelor din acest an este Andrei Șoroagă,  coordonator de împăduriri la „Cu Verdele-n sus”. Andrei le-a povestit tinerilor prezenți în sală despre importanța voluntariatului și cum pot să salveze oameni împădurind. Împreună cu alți zece tineri au  pornit în urmă cu doi ani prima activitate de împădurire. De aici s-a pornit un mic trend local.

„Întotdeauna mi-a păsat de Sibiu și de ceea ce se întâmplă în orașul acesta. Nu este vorba de a planta copaci ca să salvezi direct prin faptul că obținem mai mult aer sau lucruri de genul asta, dar ceva poate mai puțin direct și anume a salva oameni prin implicare. Ceea ce am reușit  este că  în primăvara anului trecut am făcut, probabil, cea mai mare împădurire cu voluntari din județul Sibiu. Prin faptul că participați și nu vă doriți nimic altceva decât să susțineți acea cauză voi aduceti foarte, foarte mult cauzei respective pentru că sunt o grămadă de alți oameni pe lângă voi, vă văd și vă pot urma exemplul”, a povestit Andrei Șoroagă.
Nu am refuzat niciodată o oportunitate”
„Să nu vă fie teamă să faceți alegeri, pentru că oricum le faceți, adică și a nu luat o decizie este în sine o decizie și trăiți cu ea. Poți să fii fericit dacă alegi să faci lucrul acesta și să schimbi tu ceva, nu să aștepți să îți pice fericirea din cer”,  i-a sfătuit Anca Serea, specialist în resurse umane.
Marius Gârdea, managerul Aeroportului Sibiu le-a vorbit liceenilor despre drumul său în carieră, despre cât de important este să te implici și cum să profiți de oportunități.
„Nu regret alegerile făcute pentru că toate alegerile pe care le-am făcut m-au adus aici. Ceea ce pot să vă spun este că nu am refuzat niciodată o oportunitate care să îmi ofere posibilitatea să avansez în carieră. Nu am spus niciodată nu, am zis hai să încerc. Dacă nu încercăm nu putem știi ce am pierdut. Încercați să vă autodepășiți”, i-a sfătuit Marius Gârdea.
Liceenii şi studenţii au oportunitatea de a participa, pe tot parcursul acestei săptămâni (28 martie – 1 aprilie), la conferinţe, în intervalul orar 15-17, la Biblioteca Universităţii ,,Lucian Blaga” – Aula Magna. Astăzi vor vorbi : Elena Lotrean- președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători, Bogdan Brylynski- jurnalist, om de comunicare, Adrian Tibu-manager Teatrul pentru Copii și Tineret Gong Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus