Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-4°C

ACTUALIZARE Prima nemulțumire publică la Agenda Culturală. ”E ultimul an când facem festivalul”

ACTUALIZARE Prima nemulțumire publică la Agenda Culturală. ”E ultimul an când facem festivalul”

ACTUALIZARE:

Directorul Complexului Național Muzeal Astra, Ciprian Ștefan, a declarat vineri dimineață că ediția din acest an a Festivalului Național al Tradițiilor Populare va fi organizată fără finanțarea de la primărie, însă va fi ultimul an.

”Scopul festivalului era de a aduce la Sibiu tineri artiști populari din toate județele țării și oricum mai rămăseseră doar câteva județe de venit. Noi intenționam să facem o ediție mai deosebită, mai bogată decât precedentele, de aceea am și solicitat finanțare pe Agenda Culturală. O să-l facem din surse proprii și acesta este ultimul an în care instituția mai organizează Festivalul Național al Tradițiilor Populare”, a declarat Ciprian Ștefan.
Cât privește proiectul depus pe Agenda Culturală, directorul CNM Astra spune că supărarea lui vine din faptul că finanțarea este una foarte mică, o cincime din suma solicitată, și privește această decizie ca pe un afront.
”Nici nu ne gândim să facem contestație. Dacă ni se spunea că proiectul nu este bine scris sau că festivalul nu merită înțelegeam, dar nu proiectul în sine a fost problema. Avem o echipă în muzeu specializată în gestionare proiectelor culturale și dată ca exemplu pe plan internațional. Ne vom continua proiectele din surse proprii, ne vom axa pe proiecte care ne aduc finanțare și ne vedem liniștiți de treaba noastră”, a mai completat Ciprian Ștefan.
Nu în cele din urmă, directorul CNM Astra a vrut să specifice că prin aceste mesaje el ține doar să exprime public poziția instituției pe care o conduce și atât.
”Nu vreau să intru în polemici, nu caut scandal, știu că suntem într-un context mai sensibil că e campanie electorală, dar asta nu e treaba mea și nici nu vreau să fiu implicat în ea. Ne-am spus punctul de vedere, nu puteam să acceptăm asta, dar mai departe ne vedem de ce avem noi de făcut”.
Știre inițială:

Directorul Complexului Național Muzeal Astra, Ciprian Ștefan, este primul manager cultural din Sibiu care se arată nemulțumit de suma primită ca finanțare de la primărie prin Agenda Culturală.

CNM Astra a primit de la primărie suma de 20.000 de lei pentru organizarea Festivalului Național al Tradițiilor Populare, ediția a XIV-a. Ciprian Ștefan consideră această sumă un afront și anunță public că va refuza banii.

„Am citit cu stupoare lista proiectelor finanțate prin Agenda Culturală a orașului Sibiu. Muzeul Astra a câștigat și implementat proiecte cu finanțare nerambursabilă de circa 7,5 milioane de euro, până în prezent, dovedind astfel că este o instituție capabilă, fiind dată exemplu de bune practici la nivel mondial/european. Prin urmare, suma de 20.000 de lei e un afront pe care nu îl pot accepta. Mulțumim, dar refuzăm banii!”, a scris directorul CNM Astra pe pagina personală de facebook.
Cât privește celelalte proiecte de pe agendă, Ciprian Ștefan arată că are o atitudine echidistantă.

”Felicit public pe cei care au primit finanțarea meritată”, a mai scris el.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

26 comentarii

nik

Acum 6 ani

ba destept esti. la tocat banii sunteti primii
Raspunde

tram

Acum 6 ani

Felicitari! este chiar jignire la ce fonduri s-au alocat pentru pastrarea traditiilor ..........
Raspunde

unu care le stie pe toate

Acum 6 ani

bine ca au dat 3 miliarde de lei vechi echipei de fotbal , care e vai mama ei , in liga a -4 - , una f slab valoric !
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Bravo! Eu as fi procedat la fel in locul lui. Muzeul ASTRA care aduce mii de vizitatori la Sibiu si care este unul dintre cele mai mari muzee din Europa, parca al doilea din Europa ca marime, primeste ca un cersetor niste firfirici acolo, sa nu zica ca n-a primit ceva. Aceste 20000lei sunt ca o flegma intre ochi trasa de primarie. Rusine!
Raspunde

Bogdan

Acum 6 ani

Aici sunt banii dumneavoastra! Primaria face credite ca sa asfalteze strazile, in timp ce toaca banii din buget pe asa-zise proiecte culturale. Dati o cautare pe google sa vedeti cine conduce multe din aceste ”asociatii culturale”. E an electoral si bunicuta de la Primarie vrea sa fie unsa primar. A invatat, pas cu pas, cum sa manevreze banii publici astfel incat sa aiba parte de o presa locala extrem de prietenoasa. Suspect de prietenoasa, as spune.
Raspunde

gica

Acum 6 ani

Pentru expoziția de fotografie primăria a alocat tot 20000 de lei. Bravo
Raspunde

lucian

Acum 6 ani

Lucratori din DNA-ul Sibiu Si din Politia Sibiu, sunt rude cu unii din cei care organizeaza aceste asa-zise manifestatii culturale sponsorizate de Primaria Sibiu. Ca sa poata acoperii marii smecheri din Agenda Culturala, aloca maruntis la mai multi. Cei care primesc bani sunt unii si aceiasi dar cu mai multe Asociatii. Johannis si Fodor au fost informati cu 3 ani in urma de ce se intampla cu aceste asa-zise Proiecte Culturale dar se pare ca sunt parte.
Raspunde

Vasile Piticu

Acum 6 ani

Bunicuta Fodor a fost informata de cativa consilieri FDGR de calitatea morala a indivizilor din spatele acelor Asociatii Culturale. Fiecare hot are mai multe asociatii pe care ia bani de la Primarie. Furturile acestea au fost inventate de Dragoman si acceptate de catre Johannis.
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Asa... si cum ramane cu "indivizii" din spatele Muzeului Astra?
Raspunde

gogu

Acum 6 ani

Prostu daca nu e fudul nu e prost destul. Sunt suficienti banii dar nu pentru a face voi manarii. Va trebe 1 milion de euro pentru festivalu ala de *****? Am fost la festival de multe ori cu speranta sa fie ceva mai deosebit, dar de fiecare data majoritatea trupelor de pe scena erau neprofesioniste. Niste pustani / puberi care topaiau pe scena. Asa ca domnule Ciprian Stefan nu te mai da mare si viteaz ca ai primit finantate mlioane de euro ca sa faci ce? O cladire care nu se incadreaza in peisaj facuta dupa stilul norvegian. Da, norvegienii aia care iau copii din familii asa dupa ureche.
Raspunde

rom'n

Acum 6 ani

In ziua de azi ai nevoie doar de conexiune la intenet, nu conteaza ca nu ai nimic de spus, ai conexiune ai cuvantul................daca ai participat in trecut la astfel de manifestari si nu ti-au placut poate ca ar trebui sa incerci ceva nou gen.....o manea, sau "la maruta", nu stiu, manifestarile culture nu sunt pentru toate gusturie, e drept. Trist este ca iti dai cu parerea asa ca sa nu taci, stii ce costuri implica un astfel de festival? trebuie condamnat faptul ca au fost adusi bani in tara si s-a facut ceva cu ei? de ce? pentru ca sunt de la norvegieni? serios???? hai sa incurajam incultura,hai sa aruncam cu namol ca la asta suntem buni, nu mai bine iti foloseai timpul in care ai scris ineptiile astea sa faci ceva constructiv?
Raspunde

cetateanul

Acum 6 ani

Cum ramane cu alte surse de finantare gen fund-raising sau fondurile UE speciale ptr. cultura? Sunt asa de greu de scris proiectele culturale specifice? Eu vad aici( posibila) incapacitate manageriala a unui director si nu reaua-vointa a primariei. Daca nu a obtinut mai mult, inseamna ca nu a fost capabil sa prezinte proiectul asa cum trebuie! E mult mai usor sa ne victimizam decat sa facem lucurile mai bine!
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Greu de crezut ca e o vicitimizare și mai greu de crezut ca e incapacitate manageriala. Mai degrabă o persiflare a Muzeului ASTRA.
Raspunde

cetateanul

Acum 6 ani

Nu cred ca " Muzeul Astra" e o entitate spirituala care a solicitat fonduri ci un director al institutiei...Poate nu e potrivit acolo...poate este, dar in acest caz, clar, nu a reprezentat/luptat cum trebuie pentru interesele unei institutii remarcabile.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

De unde știi asta? Ca e al directorului proiectul?
Raspunde

cetateanul

Acum 6 ani

Un proiect nu poate sa fie elaborat de catre o institutie ci de oamenii care o reprezinta, in speta directorul ca cel ce avizeaza. In actualizarea articolului se vine cu precizari bine-venite: este o echipa ce face proiecte si se preocupa de finantari. Felicitari ptr. asta! E buna precizarea deoarece eu, cel putin, nu mai suport sa aud directori de la " buget" ca " ar impusca avioane" dar nu le da statul bani! Un manager isi propune actiuni si aloca resurse adecvate si invers... Se pare ca d-nul Stefan are, totusi, stofa de manager...mea culpa!
Raspunde

gogu

Acum 6 ani

””Felicit public pe cei care au primit finanțarea meritată”, a mai scris el.” Adica unii merita mai mult si altii mai putin? Corect !!! Poate atata a meritat si Muzeul Astra ;) ...... daca e prea putin... sa faca bani din proiecte daca este atat de capabil. Sau nu e? Sau nu e stofa? Aaaaa poate unii nu mai vor sa vanda ”stofa”.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Gogule, asa te cheamă? Ca știi multe tu! Și alți te știu tot de Gogu?
Raspunde

Tetea

Acum 6 ani

Cum poate sa zică un șef de instituție publica ca refuza o anumita suma de bani de la primărie?Ca nu ia dat-o lui sau familiei sale ia dat-o unei instituții pe care o conduce și o reprezinta.Rușine la asemenea șefi de instituții și rușine la cine ii pune și tine în funcții!
Raspunde

pol

Acum 6 ani

tetea esti gaga, mersi si te culca NU AI INTELES NIMIKKK
Raspunde

doda

Acum 6 ani

Teteo tu le stii pe toate!!! cum le zici tu ca un om mare!!! e vorba de onoarea unei institutii care nu poate fi tratata astfel!
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

la un moment dat au finantat evenimentul "24 de ore de teatru" cu 40000 sau 50000 ron...oare ce au facut aia cu atatia bani??? de multa vreme spun ca pe usa principala de la primarie este scris mare - INCOMPETENTA si IGNORANTA!!!
Raspunde

@un sibian

Acum 6 ani

...si -SIFONARE-HOTIE..sta scris pe acea usa pe care (inca) n-o deschide DNA-UL!
Raspunde

@un sibian

Acum 6 ani

De ce cenzurati?????
Raspunde

Deceptionatul

Acum 6 ani

Multe din asa-zisele Proiecte Culturale n-au nimic de-a face cu Cultura. Aceasta Agenda Culturala e inventia fostului Primar Johannis in tan-dem cu Dragoman; un mod de-a deturna bani publici catre aserviti. Furtul la umbrela Culturii pare mai facil, e mai greu de cuantificat. Unele orase au facut un fel de Zilele Orasului "X", unde diversi artisti canta pe-o suma enorma de bani, comparativ cu onorariul evenimentelor private.
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Deceptionatule,ai perfecta dreptate,sistemul mafiot de sifonat bani publici e de actualitate si acum ,cand la conducerea primariei se afla o baba in varsta care habar n-are cu ce se mananca functia de primar,sper ca lumea sa se trezeasca din letargie si sa le dea un vot de blam escrocilor de genul lui astrid fodor,klaus chiolhannis,sitterli,raluca botox turcan,mircea telefon galben cazan,ariton escrocul petromului etc!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus