Joi,
21.01.2021
Cer Senin
Acum
5°C

„Cum arată tăcerea”, în proiecție la Astra Film Cinema

„Cum arată tăcerea”, în proiecție la Astra Film Cinema

Filmul nominalizat la Premiile Oscar 2016 și distins cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Veneția, pelicula „Cum arată tăcerea” explorează modul în care a decurs genocidul indonezian din 1965 și cum se poate supraviețui unei astfel de orori.

În ’65, în urma unei lovituri de stat, armata a preluat abuziv conducerea Indoneziei. Oricine se opunea dictaturii militare era acuzat că e comunist și era ucis. În acest mod, în mai puțin de un an, au fost omorâți peste un milion de așa ziși comuniști. Fără dovezi, fără procese! Așa a fost omorât și fratele mai mare al lui Adi, un oftalmolog care decide să pună capăt celor 50 de ani de tăcere și să-i înfrunte pe criminali. Mulți dintre agresori au rămas la putere și trăiesc în vecinătatea familiilor celor pe care i-au ucis. În timp ce le testează vederea, Adi află în detaliu cum a fost omorât cu brutalitate fratele său și cum nimeni nu se simte răspunzător pentru această crimă. Într-o societate construită pe teroare și minciuni, școala servește tinerelor generații o istorie falsificată, iar criminalii se autoproclamă eroi care au apărat statul de comuniști. „Ce înseamnă să supraviețuiești unei atrocități? Ce înseamnă să trăiești o viață distrusă de violența în masă și să fii redus la tăcere sub teroare? Ca să depășim acest teren minat cu clișee a fost nevoie să explorăm tăcerea în sine”, povestea regizorul Joshua Oppenheimer.

Proiecția filmului va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 19:00 la Astra Film Cinema. Prețul unui bilet este de 6 lei și se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

https://www.youtube.com/watch?v=GOKHMIypg5o&feature=youtu.be

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus