Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Finanțele au cerut radierea din cartea funciară a soților Iohannis pentru casa de pe Bălcescu

Finanțele au cerut radierea din cartea funciară a soților Iohannis pentru casa de pe Bălcescu

Administrația Județeana a Finanțelor Publice Sibiu a cerut radierea din cartea funciară a dreptului de propietate al soților Iohannis pentru casa de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 29. Imobilul respectiv a fost pierdut în instanță anul trecut de familia Iohannis.

Solicitarea AJFP Sibiu a fost făcută publică de Hotnews.ro, care a primit un răspuns scris din partea finanțelor sibiene.

"Prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al pârâților Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta și Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumpărători", se arată în răspunsul AJFP transmis HotNews.
Nicu Florescu, șeful AJFP Sibiu, a declarat pentru Turnul Sfatului că ”acestea sunt procedurile legale și obișnuite în astfel de cazuri”.

Pe lângă radierea din cartea funciara a soțiilor Iohannis, AJFP a mai cerut și suplimentarea certificatului de moștenitor legal al Statului Român, "deoarece la data emiterii acestui certificat, 29.08.2008, situația imobilului din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 29 era incerta, cauza aflându-se încă pe rolul instanțelor de judecată".

Prin procesul de radiere statul român devine proprietar asupra imobilului. Conform procedurilor urmează ca imobilul să evaluat și scos spre vânzare.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/16/rise-project-iohannis-inca-incaseaza-chirie-pentru-casa-pe-care-pierdut-o-definitiv-anul-trecut/

http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/17/decizia-cazul-casei-familiei-iohannis-s-amanat/

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Hai Romanica

Acum 6 ani

Prin procesul de radiere statul român devine proprietar asupra imobilului. Conform procedurilor urmează ca imobilul să evaluat și scos spre vânzare. = > rezulta = > fostii chiriasi o i-au in brate cu success. O sa o cumpere inapoi Johann sau altul cu bani, in nici un caz justitiarii ILL.
Raspunde

cristi

Acum 6 ani

da, o s-o cumpere Iohannis cu banii din chiria incasata pe aceeasi casa. dupa care se vor judeca din nou vreo 20 de ani pana cand vor constata ca chiria nu-i revenea lui, si va trebui s-o restitute (din chiriile obtinute dupa ce va cumpara casa). hehe - chiar cred ca e posibil asa ceva in romania!
Raspunde

cetateanul

Acum 6 ani

Cred ca ANAFUL a actionat legal facand ceea ce trebuia sa faca. Nu stiu insa daca e ok sa se puna in vanzare acel spatiu, acum, pana la rezolvarea contestatiei depuse de presedinte...Daca spatiul e cumparat, acel cumparator nu se vede prins intr-un proces care nu-i a lui? Poate se valorifica altfel... Inteleg ca fam. Iohannis marjeaza pe demonstrarea faptului ca cel de la care au cumparat este cu adevarat mostenitor, lucru ce poate sa fie, in fapt, rezolvarea finala a cazului, intr-un fel sau altul. Cred ca a devenit " o chestiune de onoare" acum. E de laudat ca functioneaza institutiile statului, nu credeam ca o sa vad asta...
Raspunde

Unul

Acum 6 ani

Cam ce caracter are omul asta sa încaseze chiria de pe un imobil după ce a primit deja o hotărâre judecătorească??? Sa fie evacuat de o instituție a statului el, primul om în stat. O moralitate cel putin îndoielnică.
Raspunde

dancp

Acum 6 ani

hotarirea definitiva trebuie respectata asa ca ...ghinion..(momentan)
Raspunde

Ioan

Acum 6 ani

Cred ca acum este clar Iohannis este un om profund corupt. Mai grav este faptul ca ii uraste profund pe romani indiferent de etnie. El de altfel este un rebut al etniei din care face parte. O spune unul dintre cei care il cunoaste de peste 30 ani si a lucrat cu personajul in cauza.
Raspunde

cetateanul

Acum 6 ani

Ma bucur sa vad ca unii raspandesc " dragoste si fratietate" ca tine!
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Ar trebui recuperata TOATA chiria incasata de primii hoti ai tarii pe doua imobile pe care le-au pierdut in instanta din aceleasi motive, printr-un mostenitor fals si folosirea de documente false, asta pentru toti anii in care au incasat chirie pe imobile care nu le detineau. In occident s-ar calcula si dobinda pe care statul a pierdut-o in acesti ani.Dobinda reprezinta de asemenea o suma considerabila. Plus ca nu au declarat 115000€ la fisc. Asa obiect ne reprezinta in lume. Rusine!
Raspunde

Flavius

Acum 6 ani

Parte din presa locala cunostea adevarul demult, de cel putin 5 ani; la toti le-a fost frica de el ca este un om razbunator. Acum cand statul de drept a inceput, timid, sa functioneze, vor iesi multe fapte reprobabile la suprafata. Johannis este de departe mai inferior multora din predecesorii lui. Avand majoritatea in Consiliul Local, nu a mai fost nevoit sa se consulte cu nimeni, si incet-incet, a ajuns precum unii dictatori, sa creada ca numai el are dreptate si le stie pe toate.
Raspunde

blablabla

Acum 6 ani

uuu ce de postaci pe aici! :)))
Raspunde

Franz

Acum 6 ani

Care p(r)ostaci? Aia cu care a castigat Sasu' alegerile pe feisbuci in 2014? Sau altii care i-au retras laikurile? :-))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus