Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

Mondex Sibiu a intrat în faliment

Mondex Sibiu a intrat în faliment

La aproape șapte ani de când a intrat în insolvență, compania Mondex SA din Sibiu, una dintre cele mai mari și cunoscute din țară în domeniul producerii și comercializării de ciorapi, a intrat în faliment.

Decizia a fost publicată de Tribunalul Sibiu.

”Dispune începerea procedurii falimentului debitorului SC MONDEX SA. În baza art. 107 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 85/2006: Dispune dizolvarea societăţii şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. În temeiul art.107 alin. (2) lit. b) Legea nr. 85/2006, Desemnează lichidator provizoriu la cererea creditorului AJFP Sibiu pe practicianul în insolvenţă MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAŞI SPRL, cu o retribuţie lunară de 800 lei, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea 85/2006. În temeiul art.108 din Legea nr. 85/2006, Dispune notificarea deschiderii procedurii falimentului debitorului asociaţilor, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sibiu prin Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, în vederea efectuării menţiunii, precum şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi”, se arată pe site-ul Tribunalului Sibiu.

Compania a terminat anul 2014, ultimul pentru care există date publice, cu afaceri de 26,7 milioane de lei şi pierderi aproape cât businessul de 22,5 mil. lei. Datoriile totale ale societăţii în acelaşi an au fost de 29 mil. lei. Comparativ cu anul anterior businessul a rămas relativ constant, în timp ce pierderile s-au adâncit cu 10%.

DSC_3223

Mondex mai avea la finalul lui 2014 circa 200 de angajaţi faţă de 862 în urmă cu un deceniu şi circa 1.800 în 1989, scrie Ziarul Financiar.

Compania era controlată de fraţii Călin şi Virgil Vîrcolacu, potrivit ultimelor date disponibile. Compania Mondex a fost înfiinţată în anul 1938 sub numele de Crinul, întreprinderea fiind o afacere a familiei Droc. Paraschiva şi Bucur Droc, proprietarii fabricii, au pierdut compania câţiva ani mai târziu, fiind naţionalizată de regimul comunist, fabrica fiind redenumită 7 Noiembrie. Ulterior firma şi-a schimbat numele în Mondex şi a fost privatizată prin metoda MEBO (achiziţie de către directori şi angajaţi), compania dispunând în acel moment de peste 2.100 de acţionari. Ulterior, cei doi antreprenori locali - Călin şi Virgil Vîrcolacu.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2014/12/01/mondex-sa-iese-din-insolventa-cu-ce-costuri/

 

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

dancp

Acum 5 ani

no comment dar sint ciorapi si in turcia,china,cipru...
Raspunde

Sibian 100%

Acum 5 ani

Prostul tot prost.Daca nu mai facem noi cu ce mai cumparam ciorapi din Turcia ,tuta?
Raspunde

Varcolacu'

Acum 5 ani

Si cu ce masini umbla baietii astia prin oras...
Raspunde

tare

Acum 5 ani

Lasă-l în pace ca își face rata la bănci (care sunt deținute de străini) ... oricum ei dau credite pentru a datora populația pentru orice ...poate vedem curând rata de ciorapi ...ca de excursii exista ...ce sa mai au furat tot pana și mințile bieților daci transformați în romani
Raspunde

max

Acum 5 ani

Daca tot copiati articolul de pe Ziarul Financiar dati macar si linkul catre intreg articolul . Ziaristi "profesionisti". Au intrat in faliment ptr ca sunt niste manageri prosti , nu turcii sau chinezii i-au bagat in faliment .
Raspunde

anonim

Acum 5 ani

Au intrat in faliment pentru ca asa au vrut.Cand s-au privatizat au luat un credit din banca;de patru ori suma investita pentru fiecare actionar.Ani buni au tot platit creditul si nu au dat dividende, culminand cu anul in care actionarii au trebuit sa duca bani de acasa ca sa plateasca rata sau aveai varianta sa renunti la actiuni.Marea majoritate au renuntat astfel incat cei doi frati au cumparat actiunile trecand in acest mod de 50%. Apoi au infiintat o societate iar marfa pleca din Mondex cu adaus minim in firma lor si de acolo la clienti cu adaus mare.Astfel Mondex cu actionarii abia se descurca cu acel adaus mic iar grosul intra in firma lor.Clientii care veneau din tara dupa marfa la fabrica erau directionati catre firma lor de pe malul Cibinului.Nu m-ar mira ca Mondex sa dispara iar ei sa continue afacerea prin firma lor asa cum s-a intamplat si cu Scandia care a devenit Scandia Romana iar actionarii cei care au depus certificatele la Scandia nu au luat niciodata nici macar un pateu si practic au niste actiuni intr-o Scandia care a dat faliment.In Scandia am avut 3 certificate si s-a ales praful iar in Mondex am investit un apartament (11.000de marci la acea vreme in speranta ca vor da dividende bune asa cum a dat Victoria-fabrica de napolitane)si probabil se va intampla acelasi lucru.S-au acoperit in acte prin diverse strategii , nu stiu daca aveau voie sa treaca marfa prin firma lor in detrimentul actionarilor dar ca sa duci un razboi singur cu ei e imposibil. Asta e Romania!!!
Raspunde

iulian

Acum 5 ani

Poate intereseazâ autoritâțile cum au intrat ei in reorganizare....bineînțeles au fost la limita legii dar undeva tot au greșit grav...!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus