Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Peste 100 de elevi s-au înscris la olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”

Peste 100 de elevi s-au înscris la olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”

131 de mici meşteşugari din 21 de unităţi şcolare vor participa la faza judeţeană a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”. Aceştia s-au înscris la secţiunile: pictat icoane pe sticlă, pictat icoane pe lemn, pictură naivă, încondeiat ouă, ţesut la război orizontal, ţesut la război vertical, cusut, împletit, confecţionat păpuşi, confecţionat podoabe, pirogravură, xilogravură, prelucrare artistică a lemnului, mobilier pictat, pictat linguri pe lemn, prelucare lut.

,,În 2015 Olimpiada <<Meşteşuguri artistice tradiţionale>> a înregistrat 117 participanţi la faza judeţeană. Numărul celor înscrişi este , evident, în creştere la ediţia din acest an. 7 licee din Sibiu şi Mediaş, 10 şcoli generale din Sibiu, Aţel, Cârţa, Moşna, Racoviţa, Brateiu, Gura Râului, Mediaş şi Cisnădie i-au înscris la Olimpiadă pe cei mai talentaţi copii. La fel au procedat şi cei de la Palatul Copiilor şi Elevilor din Sibiu , Cluburile Copiilor din Avrig, Cisnădie şi Mediaş, dar şi Centrele Şcolare de Educaţie Incluzivă nr.1 şi nr.3 din Sibiu şi un atelier particular din oraşul Sălişte. Pe toată desfăşurarea evenimentului, participanţii vor fi îmbrăcaţi în costume populare“, spune Elena Găvan, muzeograf C.N.M. ASTRA

Participanţii pot fi urmăriţi de public în timp ce pictează pe sticlă, ţes la război sau modelează în lut în zilele de miercuri şi joi (20-21 aprilie), începând cu ora 13:00, în sediul Bibliotecii Judeţene ASTRA, corpul B, etajul 5. Câştigătorii vor reprezenta judeţul Sibiu la faza naţională a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale”, care se va desfăşura în zilele de 28-31 august 2016.

Ediţia a XXI-a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale” este organizată de către Muzeul ASTRA şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. Proiectul este finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus