Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Părintele Necula: Ni se reproșează că suntem oameni care spălăm creiere și distrugem societatea românească...

Părintele Necula: Ni se reproșează că suntem oameni care spălăm creiere și distrugem societatea românească...

Părintele Constantin Necula, scriitorul Mihai Gheorghiu și jurnalistul Ioan Șolea, au vorbit, luni, despre familie, rolul ei în societatea românească, despre valori, dar și despre ce se dorește a fi familia pe viitor. Dezbaterea a avut loc în cadrul conferinței „România pentru Familie”, în sala mare a Cercului Militar Sibiu.

”Coaliția pentru familie” a strâns peste 2,8 milioane de semnături din partea celor care doresc modificarea Constituției și introducerea unui articol care să prevadă clar faptul că familia este formată din femeie și bărbat, nu din soți, așa cum este în textul actual.

“Este un mod de a ne apăra, nu este un simplu efort de a strange semnături. Miezul fierbinte al acestui lucru este  apărarea pentru ziua de azi și de mâine a copiilor și a nepoților noștri pentru că această revoluție culturală, această schimbare a modului de viață, această deraiere a valorilor pe ei îi vizează. În școli copiii vor fi puși în fața unor fapte împlinite”, a spus Mihai Gheorghiu,  scriitor și  preşedinte al Comitetului de iniţiativă a Coaliţiei pentru Familie.

Povestea acestei întâlniri a început cu doi ani în urmă, iar părintele Necula a spus că a semnat această provocare, în calitate de cetățean român, împreună cu prietenii săi.

”Pe mine mă pasionează ideea aceasta foarte mult de anul trecut, de când am observat cum i se reproșează Bisericii sclavagismul țiganilor, că se opune scoaterii orelor de Religie, că suntem niște oameni care spălăm creiere și distrugem societatea românească multilateral dezvoltată și neprecupețită spre nimic. Am fost înjurat. Ați auzit la început cum canalele de știri subliniau că este inițiativa Bisericii. Asta este adevărat în măsura în care fiecare dintre noi suntem Biserica. Eu aș vrea să spun mai mult, că este inițiativa bisericilor. Și ca să citez un clasic în viață: Ghinion! Pentru că este pentru a doua oară, după ora de Religie, când oamenii care cred în familie, care cred în Iisus Hristos, ca Domn și Dumnezeu, refuză să violenteze dreptul la normalitate”, a spus părintele Necula.
 coalitia pentru familie

“Familia nu are drept la educație pentru că este proastă”

Părintele Necula a adus în discuție lipsurile din sistemul educațional, homosexualii, dar și orele de educație sexuală din școli.

"De ani de zile asistăm la un atac pe față asupra școlii. Sigur avem o școală care te inspiră... o școală excepțională și plină de simulări, de simulanți, dar asta nu înseamnă că școala și-a pierdut din dreptul de a educa. În ultima vreme este atacată familia, familia nu are dreptul la educație pentru că este proastă. Avem wc-urile în fundul curții, jumătate din țară avem încă wc-urile în fundul curții, de parcă ar trebui să îl avem în mijlocul curții, sau la poartă: Bună ziua, bine ați venit pe la noi!”, a adăugat Necula.
"Coaliţia pentru Familie" este o iniţiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic şi neafiliată confesional, deschisă celor care împărtăşesc valorile familiei, deopotrivă organizaţii non-guvernamentale sau persoane.

Foto: Ştefan Mãrculeţ

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

popa

Acum 7 ani

sincer , cam suspecta permanenta aparitie a dlui Nicula in presa ...
Raspunde

Un Om

Acum 7 ani

Pt comentariul de mai sus: popa, vezi ca e Parintele Necula, nu Nicula cum zici matale, cred ca n-a aparut chiar atat de des cum zici.. ca i-ai fi stiut macar numele corect, si nici cat de des mi-as fi dorit eu sa-l citesc/ascult. Asculta cu sufletul cuvantul lui si-o sa vezi ce simti apoi. Va fi suficient atat. Mi-e drag acest preot si mare om, cand vorbeste el o sala de sute de persoane amuteste. Are har de la Dumnezeu, o inima buna si-o vorba plina de intelepciune. Sarut mana, parinte.
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Traiasca pupatu-n cur !
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Traiasca pupatu-n cur ! Amin !
Raspunde

@popa

Acum 7 ani

si cam ce suspectezi? nu crezi ca biserica ar trebui sa fie permanenta in viata noastra? nu urmari mai vechile "deraieri"ale preotilor din vremea inchizitiei cu pamantul plat, cu soarele care se invarte in jurul pamantului, etc, urmareste "firul rosu" al religiei, al rolului ei din viata omuluisi vei constata ca "nu merge" chiar fara religie. oricat ai sustine ca esti "descuiat", oricat ai sustine ca ai o gandire moderna, oricat ai sustine ca in ziua de azi stiinta a ajuns foarte departe, daca esti chiar ateu inseamna ca esti chiar tampit. daca gandirea moderna spune ca e normala homosexualitatea, si homosexualii si lesbienele organizeaza perodic mitinguri, mi se pare normal si corect ca biserica sa spuna ca e anormal asa ceva. sau ar trebui ca si familiile si cei care cred ca familia are la baza barbatul si femeia sa organizeze mitinguri? nu cunosc in ce masura si alte religii condamna homosexualitatea, dar nu cred sa existe macar o singura religie care sa o sustina. de asemenea, datorita lipsei unor valori morale, tot aud destui oameni spunand ca "si eu as face un an - doi de puscarie daca as putea sa fur atatea milioane ca...si sa raman cu banii. e normal? eu cred ca nu. poate ca biserica ar trebui sa actioneze si in aceasta directie si sa incerce sa le bage mintile in cap unor asemenea oameni. pentru ca daca au ajuns sa gandeasca asa e grav. creierele lor sunt bolnave, copiii lor vor fi gresit influentati si indrumati. si nu cred ca va exista vreo miscare civica sau ong care sa constientizeze populatia asupra unor asemenea pericole.
Raspunde

Sfantul Andrei

Acum 7 ani

Mai un "OM"-ul! Daca tu crezi ca un plictisit de viata, sau un eventual frustrat, numit Dumnezeu sau Iehova, n-ar altceva de facut decat sa se ascunda dupa planete si/sau stele si sa ne pandeasca pe noi oamenii, precum politistii cu radarul, sa vada daca am mancat carne in loc de salata, pai vreau sa-ti spun ca esti un nebun. Da, un nebun, nu un hot/smecher precum mai marii religilor. Religiile vor disparea cat de curand, la fel ca in toata lume civilizata...ce face Popa Necula e doar un: "foc de paie"...
Raspunde

@ Un om

Acum 7 ani

Care parinte - care pupat - care amutit ? Mai bine taci si fa ce sti in continuare! Oare s-a spalat pe mana ? ..........
Raspunde

Popa Penelopa

Acum 7 ani

"Crede si nu cerceta fiule! Caci rasplata ta mult este in ceruri!" Cu asta a contribuit biserica ortodoxa la actuala bunastare a tarii! Cu idolatrizarea popilor, credinta oarba si promovarea lenei si a inactivitatii. Unde e "ora et labora" din Vest??? Suntem vai de capul nostru, aidoma fratilor intru credinta greci, bulgari, sarbi... Cat despre rusi si ucraineni nu mai zic ca e dezastru acolo! Ne meritam soarta ortodoxa cu popi care canta la televizor, patriarhi care dau cu trafaletu' si biserici ale "Mantuirii Neamului" (inclusiv mall ortodox)...
Raspunde

Un Om

Acum 7 ani

Fiecare e liber sa asculte ce doreste, de la muzica la vocea constiintei mereu nemultumita (n-are cum sa fie altfel cu atata revolta asupra orice iti vine la indemana) sau gandurile sincere si directe ale unui preot precum parintele Necula. Constat ca oricand e vorba despre biserica, religie, preoti, orice tine de ortodoxism, se gasesc o multime de persoane revoltate, vorbesc cu o rautate nejustificata si vor sa demonstreze ca au gasit adevaratul vinovat pt toate nemultumirile lor. Oare nu tocmai de aici sa vina ele? Eu vad cat de implinit ma simt cand intru intr-o biserica, eu cu gandurile mele, spun rugaciunea mea, ce ma doare si ma ajuta. Pe mine personal. Merita incercat. De asemenea daca tin cateva zile post, atat de mancare cat si ca atitudine, incerc macar in zilele alea sa mai fac cate-un bine, sa ma uit mai mult in sufletul meu, sa ma spovedesc si impartasec si ce ma mai duce pe mine capul. Ei apoi parca e un nou inceput, viata e mai faina, gustul mancarii e mai bun.. greu de explicat in cuvinte. In desele calatorii in afara tarii, in special Bruxelles si Germania (zona Dortmund) sunt ingrijorat de ce vad. O lume fara principii, fara frica de Dumnezeu la modul de iubire si bunatate, asa se traduce in conceptia mea asta, desi au tot ce le trebuie dpdv material, sufleteste sunt goi, nemultumiti, revoltati interior, depresivi. Asta merge mana-n mana cu consumul de alcool si droguri, desfigurati cu tatuaje si cercei, tunsori de te miri pe ce lume traim. Compar lumea asta cu viata de la bunica de la tara. De sambata ne pregateam pt a doua zi sa mergem la biserica, ne adunam cu totii si multumeam pt sanatate si saptamana implinita ce tocmai a trecut, mancam cu totii ceva mai deosebit de restul zilelor si ne bucuram de ziua de odihna ca mai apoi sa o luam de la capat de luni dimineata cu treaba, respectul pt oameni, pt animale, pt bogatiile pamantului. Mi-e dor de viata aia mai aproape de Dumnezeu, cu regulile alea sanatoase. Pr Necula lupta cu toate fortele sa ne trezeasca din viata asta plina de nemultumiti. Nu ne "luptam" cu ce trebuie si in loc sa ne pastram energia pt ceva sa ne implineasca, ne revoltam ca un Om de pe net pupa mana Pr. Necula.. Multa sanatate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus