Miercuri,
24.02.2021
Cer Senin
Acum
5°C

Ministrul Culturii anunță deschiderea oficială a subscripției naționale pentru achiziționarea „Cumințeniei Pământului”

Ministrul Culturii anunță deschiderea oficială a subscripției naționale pentru achiziționarea „Cumințeniei Pământului”

Vlad Alexandrescu va anunța luni, în cadrul unei conferințe de presă, deschiderea oficială a subscripției naționale pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului", potrivit Agerpres.

„Vor fi prezentate datele conturilor deschise la băncile partenere, facilitățile fiscale oferite firmelor și persoanelor fizice, modalitățile prin care cetățenii vor putea depune, începând de astăzi, bani în contul subscripției naționale pentru achiziția operei de tezaur național Cumințenia Pământului”, a scris astăzi pe pagina sa de Facebook, ministrul Alexandrescu.

Pe 16 martie, Guvernul a anunțat public intenția de a achiziționa sculptura "Cumințenia Pământului", una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuși, printr-un efort comun susținut de stat și de cetățenii săi. Subscripția publică are ca obiectiv colectarea sumei de 6 milioane de euro, bani care se vor adăuga celor 5 milioane alocate de Guvern pentru achiziția sculpturii.

Casa de licitații Artmark a renunțat la mandatul de reprezentare a proprietarilor operei „Cumințenia Pământului", actul oficial în acest sens fiind înregistrat la Ministerul Culturii în 10 martie, înaintea "începerii negocierilor cu noua comisie numită de Guvern și condusă de ministrul Culturii", a declarat pe 18 martie Alexandru Bâldea, managing partner Artmark.

Comentarii

1 comentarii

Nelu

Acum 4 ani

bucata asta de lemn si catedrala mantuirii neamului ne va ajutam sa fim mai demni mai sanatosi mai curajosi ,harnici ,ordonati,cinstiti,etc sa o cumpere uni care au nevoie de ea si sa o puna pe varza cu tot cu politicieni de rahat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus