Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

ÎPS Laurențiu Streza, în fața elevilor de ”Goga”: Fiţi veseli, fiţi bucuroşi şi încercaţi să aduceţi bucuria pe care a pierdut-o lumea!

ÎPS Laurențiu Streza, în fața elevilor de ”Goga”: Fiţi veseli, fiţi bucuroşi şi încercaţi să aduceţi bucuria pe care a pierdut-o lumea!

ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a mers astăzi în fața elevilor de la Colegiul Naţional “Octavian Goga” din Sibiu.

Mitropolitul le-a vorbit elevilor și profesorilor despre Sfintele Paşti, foloasele spirituale aduse de Postul Mare şi despre contribuţia educaţiei religioase în formarea lor.

“Trebuie să vă stabiliţi nişte elemente fundamentale pe care să vă clădiţi viaţa voastră. Nu  este vorba doar de viaţa materială, ci şi de viaţa spirituală. Trebuie să aveţi un ideal care să treacă de această graniţă. Voi aveţi acum posibilitatea să fiţi bucuroşi şi să vorbiţi de fericire. Este singura perioadă din viaţa voastră când trebuie să vă bucuraţi şi să vedeţi totul în jurul vostru foarte frumos colorat. Este cea mai frumoasă perioadă din viaţa voastră, o perioadă a visurilor. Fiţi veseli, fiţi bucuroşi şi încercaţi să aduceţi în famliie voastre, în comunitatea în care trăiţi, şi de ce nu în toată lumea, bucuria pe care a pierdut-o lumea”, a spus elevilor IPS Mitropolit Laurenţiu.
Elevii au avut posibilitatea să intre într-un dialog cu IPS Mitropolit Laurenţiu, să adreseze diferite întrebări.

ips laurentiu_goga

“Este o mare bucurie pentru noi de a-l avea în şcoala noastră şi în acest an, în preajma sărbătorilor pascale, pe Înaltpreasfinţia Sa, Părintele Mitropolit Laurenţiu. În acelaşi timp este şi o bucurie sufletească, pentru că avem o relaţie mai mult decât cordială cu Mitropolia Ardealului. Este o bucurie pentru elevi, pentru profesori şi indirect pentru părinţii acestor elevi şi pentru familiile profesorilor, de a duce mai departe cuvântul de suflet adresat de Înaltpreasfinţia Sa cu ocazia sărbătorilor pascale. Este o tradiţie de a-l primi periodic aici pe IPS Laurenţiu, o tradiţie care confirmă încă o dată valoarea de care se bucură şcoala noastră”, a spus directoarea colegiului, prof. Laura-Florentina Dumitru.
Întâlnirea ierarhului cu elevii de la Colegiul Naţional “Octavian Goga” din Sibiu deschide un şir de dialoguri ale Părintelui Mitropolit cu tinerii de la liceele din Sibiu. În acest an, ierarhul va poposi şi în alte licee din oraş pentru a le vorbi tinerilor despre diferite teme religioase.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

maxentiu alin paraschiv

Acum 6 ani

singura afirmatie: doar un fariseu cu gura mare si lipsit de inima si onoare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus