Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Bursa locurilor de muncă: Penurie de șoferi la Atlassib, se caută o sută de oameni la Faurecia

Bursa locurilor de muncă: Penurie de șoferi la Atlassib, se caută o sută de oameni la Faurecia

Astăzi are loc Bursa locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Sibiu la Redal Expo. Iar principala concluzie a celor peste 40 de angajatori prezenți este că Sibiul se confruntă în prezent cu o criză a forței de muncă.

”Ca o primă reacție putem spune că suntem mulțumiți, atât noi cât și angajatorii, de modul în care au răspuns sibienii la acest eveniment”, a declarat Dana Radu, purtător de cuvânt al AJOFM Sibiu. În total sunt scoase spre ocupare 783 de joburi, dintre care 77 pentru persoane cu studii superioare. Se caută mult inginerii, mecanicii, electroniștii dar și confecționerii sau bucătarii.

targ de joburi AJOFM (10)

La standul companiei Atlassib spre exemplu, erau în această dimineață disponibile patru posturi de mecanic auto, zece șoferi de autocar, trei femei de serviciu, 20 de șoferi de microbuz și patru paznici. Plus ingineri mecanici și economiști proaspăt absolvenți.

”Până la această oră avem mai multe CV-uri primite, dintre care unul singur pentru un post de șofer. Există o lipsă de șoferi pe piață la acest moment, noi căutăm să angajăm de mai mult timp. Pentru a face postul mai atractiv am crescut și salariul, oferim și diurnă în euro, însă nu prea se găsesc oameni”, au declarat reprezentanții Atlassib.
targ de joburi AJOFM (16)

La un alt stand, compania Ro-ArmyCatering SA, care oferă servicii de catering pentru trei școli militare, caută să angajeze bucătari, ajutori de bucătari, ospătari și ajutoare în bucătărie.

”Firma noastră este din București dar de mai bine de trei ani avem trei puncte de lucru deschise la Sibiu. Din păcate, nu prea găsim oameni pentru că din fericire pentru Sibiu și din nefericire pentru noi șomajul este foarte mic în zona dumneavoastră. Am două CV-uri foarte interesante și putem spune că doi oameni sunt aproape angajați. Ca salarizare, pentru debutanți oferim minimul pe economie, însă pentru cei cu experiență suntem dispuși să răsplătim cum se cuvine calitatea muncii. Noi oferim, în primul rând, seriozitate și stabilitate”, a declarat reprezentantul firmei.
targ de joburi AJOFM (14)

La standul companiei Faurecia, specializată în industria automotive, erau oferite spre ocupare peste o sută de locuri de muncă. Se caută supervizori producție, operatori confecționeri, controlori calitate și multe altele. Pentru a convinge angajații compania oferă transport gratuit, salariu atractiv, bonusuri, prime și creșteri periodice.

41 de angajatori sunt prezenți la Bursa Locurilor de Muncă.

foto Silvana Armat

targ de joburi AJOFM (11) targ de joburi AJOFM (12) targ de joburi AJOFM (13) targ de joburi AJOFM (15)

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Cristina

Acum 6 ani

Da ala da salariu motivant ,minim pe economie ,ce sa-ti povestec
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus