Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Prostule

Oricine aruncă o privire peste gardul poiatei în care trăim cu toții astăzi trebuie că se găsește într-o stare teribil de avansată de confuzie. Sunt convins că îi este nemaipomenit de greu să se decidă ce părere are despre cum merg lucrurile în țara asta. S-ar putea să râdă, dacă are un simț al umorului foarte dezvoltat și o doză letală de ironie. Popular îi spune râsul curcilor. S-ar putea să simtă mult, mult dezgust, până la urmă cea mai previzibilă reacție dintr-un spectru foarte larg când vine vorba de România. S-ar putea să simtă teamă. Sau mai bine spus, ar fi bine să simtă și un pic de teamă, pentru că ce se întâmplă în România acum ar trebui să ne sperie pe toți. Șanse mari sunt și pentru o combinație între ironie, dezgust și teamă. Iar teama începe să fie predominantă.

Listele de candidați pentru alegerile locale sunt echivalentul unui film de groază. Știți, genul acela de film prost dar care te ține în fața televizorului. Cum au fost Scream. Sau Fălci. Listele de candidați seamănă cu finalul unui rechizitoriu al unui dosar de crimă organizată. Cam cum arătau procesele Mafiei italiene acum 15-20 de ani. Oriunde îți arunci ochii vezi persoane condamnate de justiție - iar aici, din păcate, avem și Sibiul pe listă, vezi persoane cu procese pe rol, vezi mincinoși, bandiți, analfabeți, tâlhari la drumul mare sau asistenți de-ai lor care s-au pregătit temeinic dar încă nu au ajuns la pită și la cuțit.

Alegerile de anul acesta trebuiau să fie o resetare a clasei politice. După doi ani în care speranța s-a stins încet, încet, tsunami-ul Colectiv părea un bun buton de reset, după care politicienii ar fi trebuit să devină mai responsabili, chiar și de teamă, iar electoratul mai implicat civic, mai ferm și mai decis. Nu s-a întâmplat nimic din toate acestea. Penali, actuali și viitori, vor conduce primării și consilii județene, votați de oameni. Morți sau vii, nici nu contează, după cum chiar președintele celui mai mare partid ne arată. În România, tot șpilul e să ai răbdare. Pentru că românul e prost și uită.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1883

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

Laura Sima

Acum 7 ani

Mare adevar: "Romanul e prost si uita!".
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Hopaa! Romanu-i prost? De cand? Io credeam ca sasii-s prosti. Sau ungurii, sarbii, turcii, bulgarii etc. Romanii intotdeauna or fost "mai hoti", mai destepti, mai schmecheri.
Raspunde

m

Acum 7 ani

Pai mai colectivilor, voi care ati iesit in strada trebuia sa va faceti partid, nu sa asteptati sa se schimbe astea existente (pe langa ca e complet ridicol sa le ceri sa se schimbe in cateva luni). Aia din miscarea indignatilor din spania au facut podemos, nu au demonstrat si dupa aia au asteptat pe acasa sa-si schimbe politicienii socialistii si popularii. Asa un partid atrage si pe altii care gandesc la fel, deci stati linistiti, n-o sa trebuiasca sa va lasati joburile ca sa deveniti politicieni. Dar trebuie macar sa porniti lucrurile si administrativ, ca sa zic asa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus